[ed2k] 30 minuts - De "Perdidos" a "La Riera" (2010.07.18)

Moderadors: arakelov, Petiso, Nava

Respon
Avatar de l’usuari

Autor del tema
conradtgn
Entrades: 4525
Membre des de: dt. gen. 22, 2008 17:24
Ubicació: Tarragona
Status: Desconnectat

[ed2k] 30 minuts - De "Perdidos" a "La Riera" (2010.07.18)

#1

Entrada Autor: conradtgn » ds. nov. 10, 2012 13:18

De "Perdidos" a "La Riera" (2010.07.18)
Imatge
Sinopsi:
El "boom" de les sèries i les telenovel·les ha fet aflorar el talent dels creadors de ficció. "De 'Perdidos' a 'La Riera'" posa la lupa en la feina dels guionistes, mostrant els mecanismes de treball interns i la relació que tenen en el terreny creatiu amb actors i directors.

Darrere de les sèries i les telenovel·les que atrapen diariàment davant del televisor milers d'espectadors, hi ha la imaginació i l'experiència de les persones que n'escriuen els guions: inventen les trames en què es veuran involucrats els personatges, descriuen minuciosament accions i reaccions i redacten uns diàlegs perfectament adaptats a les circumstàncies. Tot real com la vida mateixa.

El "boom" de les sèries de televisió ha fet sortir a la llum una professió que normalment passa desapercebuda, la de guionista. En general, els creadors de les idees que després es plasmen en imatges a la televisió són força desconeguts pel públic; el seu nom sovint queda eclipsat darrere del nom dels actors i del director, oblidant que són en l'origen d'una indústria que mou milions d'euros.

David Plana, el director argumental de "La Riera", explicarà fil per randa com es desenvolupa el procés creatiu d'una sèrie de televisió. Veurem com treballa l'equip de guionistes sencer i com unes setmanes després allò es converteix en realitat televisiva.

El reportatge "De 'Perdidos' a 'La Riera'" mostra el sistema de treball dels guionistes de les sèries catalanes, com ara "Infidels", comparant-lo amb el de sèries que regnen en el panorama internacional, "House", "Perdidos", "El asla oeste de la Casa Blanca"... Si bé els recursos i el tipus de producció estan a anys llum l'un de l'altre, els dos productes competeixen a la graella i darrere hi ha el mateix: el talent dels creadors.

En el reportatge, entrevistem Jaume Cabre, amb qui anirem als orígens de la ficció a Televisió de Catalunya, fa més de 20 anys, amb "La Granja", una ficció setmanal de 15 minuts de la qual ell va ser guionista i que va donar origen a tota una indústria que ara mou milions d'euros.

Els responsables de seleccionar les sèries de compra o de producció pròpia d'Antena 3 i de Cuatro, Sonia Martínez i Alejandro Flórez, ens explicaran els criteris que se segueixen a l'hora d'apostar per un producte o un altre.

La de guionista és una professió força nova. De fet, en certs àmbits, com ara el d'Hisenda, és una professió inexistent. Per això, a la inestabilitat que ja porta associada una feina relacionada amb el món de l'espectacle i, en certa manera, a la moda, s'hi afegeix la inseguretat de no tenir aixopluc legal sota el qual plantejar demandes i reivindicacions. Albert Plans, responsable del novíssim Sindicat de Guionistes de Catalunya, ens parla de la problemàtica.


Dades tècniques:
Vídeo: DVBrip, 704x396, 16:9 AR=1.777, 25fps, xvid, 1232 Kbps.
Àudio: Català 128kbps, Font: DVB, 48kHz, mp3 (cbr)
Durada: 36 minuts
Mida: 350MB

Elink:
30 minuts (2010.07.18) De Perdidos a La Riera (DVBrip XviD-Mp3 català per Conrad)(TotsRucs.cat).avi


Imatge

Respon