(DVBrip català-euskera x lopere)

Dades tècniques
Durada: 54 min. aprox.
Mida: 509 MB aprox.
Vídeo: DVBrip, 688x392, XviD, 1054 kbps, Qf: 0,156 – 60% Test compressibilitat,
Audio 1: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català)
Audio 2: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (V.O. euskera)
NOTA: Els programes -1x04- i -1x05- els han donat sense mantenir la VO en euskera, per tant només estan en català i amb trossos que parlen en euskera, subtitulats en català. Ho sento molt, perquè sé que tots el membres de TotsRucs dominem l'idioma basc a la perfecció.

-1x01- Andoni Luis Aduriz. La cuina de les paraules
Documental que mostra com viu, treballa i pensa un dels grans cuiners bascos, Andoni Luis Aduriz. Es destaca el procés creatiu de la seva cuina; la seva història personal, el seu dia a dia, el seu costat humà, la seva relació amb el menjar i els aliments, el treball en equip i l'aportació al patrimoni gastronòmic basc que fa des del seu restaurant, el Mugaritz. Hi intervenen: Dani Lasa (cuiner del Mugaritz); Joserra Calvo (cap de menjador); Linda Violago (encarregada de la vinoteca) i Unai Ugalde (bioquímic)
-1x02- Juan Mari Arzak. El món és una casa
Documental sobre Juan Mari Arzak i el seu restaurant, l'Arzak Enea. Veiem Arzak a la cuina, però també a casa seva, als mercats de Lima o al balneari de Zestoa. A més a més, en aquest treball, en què també participen altres cuiners de talla internacional, es pot veure Juan Mari Arzak mantenint una divertida discussió amb Ferran Adrià a propòsit del peix. Hi intervenen: Pello Aranburu (cap de cuina); Elena Arzak (cap de cuina); Igor Zalakain (responsable d'innovació); Xabi Gutierrez (responsable d'innovació); Mariano Rodríguez (sommelier); Gaston Acurio (cuiner peruà); Anthony Bourdain (cuiner i escriptor); Ferran Adrià (cuiner); Manuel Vázquez Montalbán (escriptor, mort l'any 2003).
-1x03- Martin Berasategui. La cuina dels números
Considerat un dels millors cuiners del món, es va iniciar en l'àmbit culinari als 13 anys de la mà de la seva mare i de la seva tia. Va començar en el negoci familiar, el Bodegón Alejandro, que va passar a dirigir amb només 21 anys. Aquest documental ens mostra la peculiar relació que la seva cuina manté amb les matemàtiques i de quina manera els números hi estan presents.
-1x04- Hilario Arbelaitz. El foc i la mà
Hilario Arbelaitz és el prestigiós i premiat cuiner que dirigeix el restaurant Zuberoa d'Oiartzun. Aquest documental repassa la seva trajectòria com a restaurador i recull el procés creatiu i la feina de cada dia a la cuina. L'acompanyem a plaça i en les seves visites a diversos amics. El programa també ens acosta a l'estudi del pintor Rafael Muyor, a Valdetorres del Jarama, on assistim al procés de creació d'un retrat del cuiner. Hi intervenen: Rafael Muyor (pintor retratista) i Joxemari Arbelaitz (cuiner i germà d'Hilario).
-1x05- Pedro Subijana. El plat com un mar
Retrat de Pedro Subijana, propietari del restaurant Akelarre d'Igeldo, a Sant Sebastià, en el que som testimonis de la feina diària a les cuines i en el que es fa un recorregut històric per la trajectòria de l'establiment. Hi intervenen: Felix Etxabe (cap de cuina); Enrique Fleischmann (cuiner); Borja Garcia Arguello (cuiner); Luis Irizar (mestre cuiner).