(DVBrip català x Conrad)

El “Quèquicom” visita una granja on tot està pensat perquè rendeixin al màxim. Una dieta especial, matalassos de làtex per a les vaques, climatització i silenci.
No arriben mai a veure cap toro, però es passen la vida embarassades per poder fer llet per al consum humà.
Però, és bo que els adults prenguin llet o formatge? El catedràtic en nutrició i bromatologia de la UB Abel Mariné explica quines són les indicacions dietètiques de la llet per a les persones adultes i per què n’hi ha que no digereixen bé la llet a mesura que es fan grans.
Al plató, el presentador Marc Boada aprofundeix la qüestió de la intolerància dels humans a la lactosa.
A “Atletes de la llet” també es veu com s’elabora el formatge a partir de llet crua, amb la col•laboració del formatger Salvador Maura, del Mas d’Eroles, d’Adrall, i Marc Boada explica els processos de fermentació i de digestió microbiana que fan que la llet es transformi en formatge.
Dades tècniques
Durada: ~25 min.
Mida: 300 MB
Vídeo: DVBrip, 704x396, XviD, 1455 kbps
Audio: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català)
Quèquicom -080- Atletes de la llet (DVBrip català per Conrad)(TotsRucs.cat).avi