[ed2k] Ja t'ho faràs 5a. Temp (13/13) ***COMPLETA***

Sèries i programes de TV

Moderadors: naroatna, xordi, arakelov

Respon

Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

[ed2k] Ja t'ho faràs 5a. Temp (13/13) ***COMPLETA***

#1

Entrada Autor: Ferriol » dj. set. 15, 2016 13:30

Imatge
Un espai pràctic sobre reciclatge, recuperació i treballs manuals. Aprendrem a recuperar les coses velles i espatllades que tenim per casa per donar-los una segona vida.


Ja t'ho faràs-5x01 - 10/09/2016
Avui descobrirem què ha fet en Rafel durant les vacances, unes autèntiques vacances de manetes d'aquestes que sovint porten sorpresa. De tornada al plató, intentarà escurar els últims dies d'estiu tot fent una barbacoa amb un bidó de llauna i unes miniestovalles amb texans vells. S'escaparà a fer una classe particular de construcció de paret seca, i ens presentarà les noves seccions: A "Ja t'ho faràs del món mundial", presentarem l'obra insòlita d'artistes i artesans del món sencer; a FAQ Rafel l'obligarem a respondre preguntes freqüents sobre reparacions i tasques domèstiques; al nou PimPam Premium farem treballs manuals ràpids i vistosos... Com sempre, tindrem el reportatge i la galeria, i, a més, cada setmana recomanarem un llibre i una web per les persones interessades a fer anar les mans i la imaginació. L'artista internacional d'avui és la Michelle Kingdom, una brodadora californiana d'allò més imprevisible.

Ja t'ho faràs-5x02 - 17/09/2016
En Rafel és padrí al casament de l'Ermessenda i en Joan Antoni, els pares del seu nebodet Hodor. Ja ho té tot a punt per fer els regals: una prestatgeria tunejada en colors suaus i un detallet per al nen... Però el temps se li tirarà a sobre. I és que mentre es prepara, ha de fer una classe particular de teixir amb les mans, ens ha de mostrar les plantes de paper que fa la Corrie Hogg a Brooklyn, ens ha d'ensenyar a obrir una ampolla de vi sense llevataps i unes quantes coses més: els testos de ceràmica de Patossa, com fer una bola de discoteca amb CDs que ja no escoltem, i també el llibre i la web de la setmana. Ah, si voleu fer una joguina ràpida, recolliu tubs de paper de vàter!

Ja t'ho faràs-5x03 - 24/09/2016
Avui tot serà bufar i... tallar ampolles! Ho heu provat mai? És una operació relativament senzilla i ens obre la porta a molts projectes interessants: llums de vidre, campanetes i mòbils... En Rafel ens ensenyarà com fer-ho pas a pas, sense trencar res i sense fer-nos mal. Prepareu ampolles, un tallavidres, una espelmeta i una palangana amb aigua, i veureu que fàcil. També veurem com es fa un teler amb cartes o naips de tota la vida. Aprendrem a fer un amagatall ràpid per les claus, descobrirem les possibilitats gairebé infinites de les pólvores de talc... I coneixerem l'obra més que sorprenent de la francesa Julie Sarloutte, que broda amb delicadesa estampes de violència i repressió.

Ja t'ho faràs-5x04 - 01/10/2016
Fa una tarda grisa i els nens estan inquiets; en Rafel ja no sap què fer per entretenir-los. Decideix que els construirà un pal de pluja per jugar als indis... i encara sort que no té cabellera per perdre, però ja veureu com el pal sona meravellosament bé. Prepareu un grapat d'arròs, un de llenties crues i un de pedretes, i tingueu a punt un tub de cartró d'aquests de portar plànols o mapes. En Rafel també farà un llum rústic ¿però amb encant- amb una branca que ha trobat al bosc i un petit cubell de zenc. La classe particular serà especialment interessant: com fer paper... i el reportatge, de tema artístic: tornem a acompanyar els dibuixants nòmades, tan ràpids, de l'Urban Sketching. Respondrem preguntes freqüents sobre com regar les plantes, farem de pressa una flor de llana i coneixerem les taxidèrmies "cuquis" i inofensives de la Kelly Rene.

Ja t'ho faràs-5x05 - 08/10/2016
"A en Hodor, el nebodet d'en Rafel, se li ha fet petit el bressol, i han demanat a l'oncle que li faci un llitet ben bonic. Amb unes quantes fustes de palet, una serra i pintura plàstica, en Rafel fa un capçal preciós, i encara li queda temps d'aprofitar una caixa de cartró per fer-li al nen una ambulància per jugar a ""Emergències"".
Però, a més, descobrirem els preciosos diorames en miniatura de la Mar Cerdà, aprendrem a fer fotografies amb una llauna, farem plastilina amb materials domèstics, arrencarem de la paret els papers pintats vells... i amb el Ja T'ho Faràs del Món Mundial, anirem a Madrid a conèixer l'obra de Fernando Gilgado, un crac de la papiroflèxia."

Ja t'ho faràs-5x06 - 15/10/2016
"Avui anem de toros... però no us espanteu, que els nostres braus no pateixen, perquè estan fets amb penja-robes i un trosset de fusta: totalment vegans i ""animal friendly"". Amb els penja-robes farem uns penjadors d'allò més moderns, i després amb una samarreta vella ens farem una bufanda circular estampada amb la tècnica de l'estergit.
Però això no és tot: heu sentit parlar del quilling? Nooo, segur que no és el que imagineu. El quilling és una tècnica per fer rètols amb 3D a base de cola i paper. Avui veureu com es fa. També aprendrem uns quants trucs dels que fan servir els grafiters, els que en saben de veritat. I una microescultora de Nebraska, la Cindy Chinn, ens ensenyarà el que es pot arribar a fer amb les mines de llapis: ella és la nostra artista internacional d'avui."

Ja t'ho faràs-5x07 - 22/10/2016
"En Rafel està trist: li han venut per internet una suposada tauleta neoclàssica hongaresa... que un cop a casa ha resultat ser un autèntic espant de calaixera vella. Per sort, és un home de recursos i convertirà la tauleta en un reposapeus a joc amb les butaques del plató. I encara li quedaran ganes de fer un tauler d'avisos amb dos calaixos i tot de taps de suro!
Però, a més, en Rafel ens portarà a una classe particular de pintura al tremp d'ou, una tècnica que feien servir els artistes medievals...I, entre altres coses, veurem com fan vestits de paper les usuàries del Centre Cívic Can Cortès de Palau-solità i Plegamans. L'artista internacional de la setmana és la Hillary Waters, de Richmond (Virgínia), que crea precioses estructures amb fulles i elements vegetals."

Ja t'ho faràs-5x08 - 29/10/2016
Tenim a tocar la Castanyada i, amb això, la Nit de les Ànimes. Per nosaltres serà una nit de por, però res de carbasses, bruixes ni "halloweens"... Un Rafel particularment inquietant ens ensenyarà a fer llums amb caps de nina, capgrossos de monstre, fanalets de mòmia, flors amb ulls i espelmes sanguinolentes... I aprendrem a maquillar-nos com un zombi, a fabricar sang, i unes altres coses que ens faran posar els pèls de punta. Ep, no rondineu, que a molts llocs del país la Nit de les Ànimes s'ha celebrat sempre!

Ja t'ho faràs-5x09 - 05/11/2016
En Rafel vol fer un regal a la padrina, i improvisa un cistellet de labors ben bonic amb un cubell de plàstic i unes agulles d'estendre. Però no ha comptat que ara la padrina fa cervesa artesanal, i necessita molt més un carro de fusta per transportar les ampolles. Així que en Rafel també fa el carro, i de pas va a una classe particular de fer bonsais. Anem a un taller de microanimació, ens ensenyen a netejar la plata...i coneixem en Federico Uribe, un colombià resident a Miami que protagonitza el Ja t'ho faràs del Món Mundial d'avui.

Ja t'ho faràs-5x10 - 12/11/2016 Avui en Rafel fa de cangur de la petita Irene, la seva neboda...per això ha decidit fer objectes relacionats amb els nadons: tot el capítol d'avui els va dedicat. Farem un gronxador de loneta, un mòbil per posar sobre el bressol i un regle gegant per medir com creixen. I la Irene, encantada: com més soroll fa en Rafel, ella més contenta. A més, en Rafel assistirà a una classe particular de fer "rodaris", aquestes joguines de fusta que animen els nadons a gatejar. Veurem com es fa un àlbum de naixement amb scrapbooking, i també descobrirem les fotografies de la Queenie Liao i les nines de drap d'Estrella&Dolls.

Ja t'ho faràs-5x11 - 19/11/2016 Al llarg de les cinc temporades de programa, en Rafel ha fet llums de tota mena: amb ampolles, amb joguines, amb ciment, amb cordill, amb troncs, amb galledes...Avui en farà un amb dos taulons d'obra que li envia un anònim espectador: el repte és convertir-los en un gran llum de disseny pel menjador. I, perquè les criatures s'entretinguin mentre ell treballa en el llum, els ensenyarà a fer coets amb globus, així podran fer curses de velocitat. La classe particular d'avui serà de les fortes: com fer mosaic hidràulic, i el reportatge, en canvi, proposarà una manualitat a l'abast de tothom: fem insectes gegants amb taps de plàstic. A més, l'art en paper retallat de la Mia Pearlman, els coixins de Tomatwins i uns quants consells per penjar recte un quadre.

Ja t'ho faràs-5x12 - 26/11/2016
En Rafel ha decidit fer-se japonès, i el govern nipó li envia una examinadora per decidir si s'ho mereix...Així que observat de prop per l'Anna, la Mestra Origlam, en Rafel es dedicarà a fer objectes d'estil japonès: un ventall, un llum amb palets japonesos, una bossa de furoshiki, una nina washiningo...Complicat? No! Amb els consells de l'experta, ser japonès és fàcil. I la resta del programa també vol ajudar: un curset d'iniciació al manga, una classe particular de "bingata" (mètode de tenyit tèxtil), els brodats de la Miyuki Sakai... El programa acaba amb origami i una decisió difícil: ens fem japonesos, o no?

Ja t'ho faràs-5x13 - 03/12/2016 Us heu adonat que tenim el Nadal a tocar? En Rafel es posa les piles per ajudar els Reis a acabar tots els encàrrecs a temps... I ens ensenya a fer una botigueta de fruita amb una prestatgeria vella. Fins i tot construeix una màquina registradora i una bàscula amb quatre fustots. També la classe particular ens pot anar bé per donar un cop de mà als Reis o al tió, ja que Elena Fonts ensenyarà en Rafel a fer unes precioses llibretes d'enquadernació japonesa. Descobrirem que és el zentangle, aprendrem a fer la maleta perfecta i coneixerem Xin Son, una artista instal·lada a Nova York que retalla amb passió tot tipus de paper.
Ferriol l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. des. 14, 2016 10:16, en total s’ha editat 14 vegades.


Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 5a. Temp (02/13)

#2

Entrada Autor: Ferriol » dl. set. 19, 2016 17:14

Ja t'ho faràs-5x02 - 17/09/2016
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 5a. Temp (03/13)

#3

Entrada Autor: Ferriol » dc. set. 28, 2016 9:45

Ja t'ho faràs-5x03 - 24/09/2016
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 5a. Temp (04/13)

#4

Entrada Autor: Ferriol » dc. oct. 05, 2016 15:45

Ja t'ho faràs-5x04 - 01/10/2016
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 5a. Temp (05/13)

#5

Entrada Autor: Ferriol » dl. oct. 10, 2016 15:50

Ja t'ho faràs-5x05 - 08/10/2016
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 5a. Temp (06/13)

#6

Entrada Autor: Ferriol » dc. oct. 19, 2016 7:35

Ja t'ho faràs-5x06 - 15/10/2016
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 5a. Temp (07/13)

#7

Entrada Autor: Ferriol » dt. oct. 25, 2016 18:01

Ja t'ho faràs-5x07 - 22/10/2016
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 5a. Temp (09/13)

#8

Entrada Autor: Ferriol » dc. nov. 09, 2016 15:17

Ja t'ho faràs-5x08 - 29/10/2016

Ja t'ho faràs-5x09 - 05/11/2016
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 5a. Temp (11/13)

#9

Entrada Autor: Ferriol » dj. des. 01, 2016 12:55

Ja t'ho faràs-5x10 - 12/11/2016
Ja t'ho faràs-5x11 - 19/11/2016
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 5a. Temp (12/13)

#10

Entrada Autor: Ferriol » dc. des. 07, 2016 10:04

Ja t'ho faràs-5x13 - 03/12/2016
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 5a. Temp (13/13) ***COMPLETA***

#11

Entrada Autor: Ferriol » dc. des. 14, 2016 10:16

Ja t'ho faràs-5x12 - 26/11/2016
Salut i sort
Imatge

Respon