L'emule, el P2P, TotsRucs i la llei Sinde

Fòrum general de TotsRucs

Moderador: Petiso

Avatar de l’usuari

Autor del tema
Petiso
Site Admin
Site Admin
Entrades: 16030
Membre des de: dv. oct. 06, 2006 13:13
Status: Desconnectat

L'emule, el P2P, TotsRucs i la llei Sinde

#1

Entrada Autor: Petiso » dj. gen. 27, 2011 14:13

Hola.

Fa uns dies s'ha aprovat la llei Sinde, i després de llegir, informar-me, escoltar .... he arribat a la conclusió de que en general falta MOLTA informació. A més, estic indignat de que se'ns digui "lladres". Per tant, he decidit fer aquest fil per explicar una mica com veig jo (personalment) el tema.

1- El P2P és legal. El punt principal: amb les lleis actuals (llei Sinde inclosa) és totalment LEGAL el p2p, la compartició de fitxers amb drets d'autor i per tant TotsRucs. Es el que s'anomena "Copia Privada". Això es indiscutible, i els polítics ho saben molt bé. La prova és que amb les múltiples denuncies al mont del P2P no hi ha hagut CAP que hagi estat favorable als denunciants; totes han estat absolutòries al mon del P2P.

Ara no em ficaré a discutit el model de "Copia privada" i "el canon", és el que tenim ara mateix (ens agradi o no).

2- El canon. Per si amb el punt 1 no en tinguéssim suficient, resulta que que fa MOLTS anys (mes dels que alguns us penseu) que es paga un canon pensat per compensar la "Copia privada". Aquest "canon", ja es pagava en l'època dels cassets i les cintes de vídeo !

Per tant, si tenim en conta que no estem fent res il·legal (1) i que estem pagant per això (2), no hi hauria d'haver cap problema.

3- La industria audiovisual. Però aquí comencen ... els problemes. La industria audiovisual està obsoleta i no s'han sabut actualitzar als temps moderns.
Un quants exemples:
- Es com si els primers escrivents estiguessin en contra de la impremta.
- Els trobadors i **** estiguessin en contra de la TV.
- Els diaris estiguessin en contra d'Internet (blogs, diaris online, etc),.
- Les empreses de revelat de fotografia ens fessin pagar per utilitzar càmeres digitals.

En tots aquests casos, va haver empreses que van tancar, treballadors que van anar a l'atur. Però a la mateixa vegada, es van crear noves oportunitats de negoci, noves feines.

El mon es evolució, i la industria no ha sabut adaptar-se. Fa molts anys vaig vaig estar a una conferencia (quan molta fent encara nos sabia que era Internet i el ponent va explciar que algun dia escoltaríem música i veuríem pel·lícules a través d'Internet pagant preus ridículs. Va ficar l'exemple de: "imagineu-vos que podeu escoltar qualsevol cançó en qualsevol moment pagant 0.01 cèntims/cançó". Els anys han passat i la industria ha perdut una gran oportunitat d'evolucionar juntament amb els clients.
Es queixen de que venen menys CD's .... però a canvi, es compra mes música per Internet i es va mes als concerts. Ells volen seguir amb el negoci tal com el tenien, o sigui, amb MOLTS diners i pocs problemes.

4- La política. Els polítics fa molts anys que estan intentant canviar el punt 1. Però de moment no se'n surten. El primer que van provar (i encara estan fent), es conscienciar als usuaris de que estan fent algo il·legal quan no ho estan fent !!! El seu objectiu era repetir-ho tant (mentint) que ens ho acabéssim creient, i en aquest moment haguessin canviat les lleis (i no la xapuça de la llei Sinde) i no ens n'haguéssim adonat de res.

Per sort els usuaris NO hem caigut a la trampa.

5- La llei Sinde. Els polítics saben molt clar que el P2P es legal (1), i que ja s'esta pagant pel dret de la "copia privada" (2). Però com que no els agrada, han fet la llei Sinde. Però la llei Sinde no canvia RES dels punts 1 i 2. O sigui, el P2P segueix sent legal i seguirem pagant el canon.

Amb la llei Sinde el que volen fer és ficar les coses mes difícils als usuaris. Per que fixeu-vos en que la llei NO preveu cap multa, ni presó, ni res per l'estil. Simplement quan una web no els agradi la tancaran (o ho provaran).

6- Els usuaris (també coneguts com consumidors). Ens estan fent creure que els usuaris som lladres, però res mes lluny de la veritat.

Els usuaris el que volem és consumir de forma que sigui: barat, ràpid, còmode i sobretot que sigui legal.
Actualment, el mètode mes barat, ràpid i còmode (i repeteixo LEGAL) és el P2P.

Una altre model (que ja no se si es tant legal, però que no ens afecta a TotsRucs), és el model de megavideo. Els polítics i la industria el que es queixen es que els usuaris no volen pagar .... MENTIDA. De fet, hi ha moltes persones que tenen comptes de "megaupload vídeo", i paguen 20 euros/mes per poder veure pel·licules de forma barata, ràpida (mes ràpida que el P2P).

Per tant, el dia que veure pel·lícules sigui més barat (o comparable), més ràpid, i més còmode (i IGUAL DE LEGAL) ... els usuaris deixaran de fer servir el P2P.

Per que si per una petita quota al més saps que obres al tele i directament pots veure QUALSEVOL pel·lícula, en l'idioma que tu vols, en el MOMENT que tu vols, amb els subtítols per si ho vols veure en VO .... per que pagar mes (per que si sumem, el P2P no surt gratuït als usuaris) i perdre temps fent-ho per P2P ???

7- El problema del Catàleg. Un problema afegit és el reduït catàleg que hi ha de material (i menys en el nostre idioma). Evidentment, si vols comprar l'últim disc de l'artista de moda (repeteixo, de moda) no hi ha cap problema. Si vols veure l'última pel·lícula de moda, tampoc hi ha cap problema. Si vols veure la sèrie de moda que fan per la TV, tampoc hi ha cap problema (apart dels anuncis).

Però que passa si vols veure la sèrie que estan fent als EEUU, que no es pot comprar per iTunes per que no ets de EEUU, i que cap cadena ha comprat ni comprarà?
O vols veure una pel·lícula de fa 20 anys totalment des-catalogada?
O vols escoltar el disc del grup alternatiu que no es troba per enlloc (o que encara no ha arribat al nostre mercat)?

La industria, vol que escoltem el que ells volen, quan ells volen, com ells volen, i al preu que ells volen.
I els usuaris, gràcies a Internet, ja estem cansats de consumit el que ells volen, o volem consumir el que nosaltres vulguem.

7.1- El problema de l'idioma. En el problema del catàleg s'afegeix el problema de l'idioma. Si amb altres idiomes és complicat trobar el material, en català encara mes.

Directament, molt material NO està disponible en català de forma comercial, i si no fos pel P2P no hi estaria de cap forma (legal evidentment).

Fins fa poc el catàleg en DVD de pel·lícules en català era nul. Ara s'estan ficant les piles i cada cop hi ha mes pel·lícules que surten en català en les edicions en DVD, però segueix sent un % molt reduït de tot el que es fa.

I ja per "recoxineo", algunes pel·lícules (com per exemple alguna dels "senyor dels anells") es doblen en català pel cinema però NO s'inclou el català als DVD's. Si tu vols comprar el DVD en català de moltes pel·lícules que s'han doblat en català, directament no pots.

Amb les sèries passa el mateix .... el catàleg DVD de sèries en en català es RIDÍCUL.

I amb els documentals .... ja es impossible trobar RES en català i DVD.

No he fet càlculs ... però estic convençut que mes del 95% del material que tenim a TotsRucs NO es pot trobar en català de forma comercial. I un tant per cent molt elevat (aquí no m'atreveixo a dir un número), sinó fos pel P2P i per TotsRucs es perdria en l'oblit.

---------------------

Com a resum ...... mentre el P2P sigui legal (1) i (2) no hem de patir per res. Els usuaris seguirem consumint de forma legal el que nosaltres vulguem, quan nosaltres vulguem.

Si has arribat fins aquí ..... felicitats i gràcies :-)

Adéu !

PD: Ja m'he desfogat .....


Imatge Imatge

Avatar de l’usuari

arakelov
Entrades: 10580
Membre des de: ds. feb. 17, 2007 16:37
Ubicació: Sant Martí (BCN)
Status: Desconnectat

Re: L'emule, el P2P, TotsRucs i la llei Sinde

#2

Entrada Autor: arakelov » dj. gen. 27, 2011 16:29

Moltes gràcies per la informació! :D
Why you think the net was born? Porn! Porn! Porn!

Avatar de l’usuari

naroatna
Entrades: 20446
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: L'emule, el P2P, TotsRucs i la llei Sinde

#3

Entrada Autor: naroatna » dj. gen. 27, 2011 16:41

+1 Moltes gràcies !! :D
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

aliga
Entrades: 3285
Membre des de: dc. feb. 07, 2007 7:59
Ubicació: Molins del borbo
Status: Desconnectat

Re: L'emule, el P2P, TotsRucs i la llei Sinde

#4

Entrada Autor: aliga » dj. gen. 27, 2011 20:20

+2

I afegir que: mentre a TotsRucs no hi hagi publicitat ni quotes, no poden dir que es fa negoci lucratiu :P

Salut a tothom
Imatge Imatge Imatge


dd223344
Entrades: 87
Membre des de: ds. abr. 10, 2010 19:43
Status: Desconnectat

Re: L'emule, el P2P, TotsRucs i la llei Sinde

#5

Entrada Autor: dd223344 » dv. gen. 28, 2011 12:11

Comparteixo la teva opinió completament.
Jo des del dia que es va anunciar l'acord entre PSOE i PP que vaig decidir eliminar tots els continguts pujats a descàrrega directa i només he conservat el que tenia a eMule. A veure si ara veiem un retorn de la gent cap al P2P. :D
“We do not forgive. We do not forget. We are everywhere and we are nowhere. We cannot be found. We cannot be fought. We cannot be counted. We cannot be named.”
We are Anonymous.

Avatar de l’usuari

.:MorPheuS:.
Entrades: 197
Membre des de: dv. gen. 08, 2010 15:26
Ubicació: Barcelona
Status: Desconnectat

Re: L'emule, el P2P, TotsRucs i la llei Sinde

#6

Entrada Autor: .:MorPheuS:. » dg. feb. 13, 2011 10:22

Molt bon post. La redacció és directa i clara i no dóna lloc a ambigüitats (tot i que es nota que et volies desfogar, eh? :wink:)
aliga ha escrit:I afegir que: mentre a TotsRucs no hi hagi publicitat ni quotes, no poden dir que es fa negoci lucratiu :P
No n'estic segur al 100%, perquè si poses publicitat per mantenir el servidor que et dóna suport a la pàgina web de TotsRucs (per exemple), t'estàs lucrant o estàs cobrint despeses? (Només és una reflexió)

Gràcies!
PD: quasi posaria aquest fil com a fix :mrgreen:
Imatge


Robert_Hood
Entrades: 8
Membre des de: dv. gen. 23, 2009 20:48
Status: Desconnectat

Re: L'emule, el P2P, TotsRucs i la llei Sinde

#7

Entrada Autor: Robert_Hood » dg. feb. 13, 2011 12:39

Moltes gracies per la informació i com ja us vinc dient de fa alguns anys: moltes felicitats per l'excel·lent feina que feu de forma altruista!!!!!!!!!

El punt que més m'ha agradat de la teva exposició es que: "I un tant per cent molt elevat (aquí no m'atreveixo a dir un número), sinó fos pel P2P i per TotsRucs es perdria en l'oblit." Aixi és, estic completament d'acord. Gracies a vosaltres m'he interessat molt més pel cinema en català i he engrescat a molts del meus amics a veure cinema en català i a descarregarse tota mena de material a través de la vostra fenomenal pàgina.
El fet de veure un cataleg tan extens com el que existeix a totsrucs, amb la gran qualitat que te tot el vostre material i amb l'avantatge que ens dona que la majoria d'actors de doblatge son els mateixos en catala que castellà, dona la idea que tant el cinema com els documentals i les series en català "existeixen", que no es un mite ni una frikada veure continguts en català.

Moltes gràcies de nou per tots aquests anys de Polonies, d'APM, de 60 minuts, d'Entre linies, de Singulars, de pelicules antigues, de novetats, i ara de pelicules de HD. Moltes gracies per fer caminar i mantenir viu l'audiovisual en català.

Us desitjo llarga vida a tots els muntadors, ripejadors i tots aquells que ens feu possible accedir a tantissimes hores de material en la nostra llengua.


Salut!!!!!


Robert_Hood


Ase Mallorquí
Entrades: 19
Membre des de: dg. oct. 31, 2010 13:29
Status: Desconnectat

Re: L'emule, el P2P, TotsRucs i la llei Sinde

#8

Entrada Autor: Ase Mallorquí » dg. feb. 13, 2011 15:48

Moltes gràcies per la vostra feina

No podem claudicar davant els que ens volen controlar la vida.
La llibertat només es pot exercir sense haver de pagar per ella.
Els mercaders i els governs s'obliden que hi ha un valor superior al del seu negoci i és el del dret a l'accés efectiu a la cultura de tota la població, sense exclusions de classe o de poder adquisitiu.
Hi ha moltes formes de que els creadors vegin reconegut el valor de la seva feina i del seu talent. Però no a qualsevol preu, no com a negoci fàcil, no com a fruit de la coacció del la llibertat del poble.
Trobar aquest equilibri és la tasca dels gestors públics, que no passa precisament per inventar-se "tribunals administratius" per evitar els tribunals de justícia.
Si mireu l'art 20 de la Constitució (Aquesta mateixa que ens tiren pel cap quan ens volem autodeterminar) reconeix el dret a comunicar o rebre lliurament informació veraç per qualsevol mitjà de difusió. I que aquest dret no es pot restringir mitjançant cap tipus de censura prèvia.
Tot això s'ho volen carregar amb un "tribunal administratiu" !!!.

Uff... quin rollo, perdoneu, està clar que som un ASE...


enriks
Entrades: 3
Membre des de: dc. feb. 03, 2010 13:42
Status: Desconnectat

Re: L'emule, el P2P, TotsRucs i la llei Sinde

#9

Entrada Autor: enriks » dg. feb. 13, 2011 17:23

Moltes gràcies, sou collonuts.
Visca el cinema en català !!!


focalabestia
Entrades: 9
Membre des de: dj. gen. 29, 2009 11:35
Status: Desconnectat

Re: L'emule, el P2P, TotsRucs i la llei Sinde

#10

Entrada Autor: focalabestia » dg. feb. 13, 2011 21:00

Molt bona entrada!!! ;)
No he fet càlculs ... però estic convençut que mes del 95% del material que tenim a TotsRucs NO es pot trobar en català de forma comercial.
Totalment cert! Estic segur que MAI cap polític i ni tan sols grup d'estudis o defensor de la llengua catalana sabrà apreciar el treball incondicional i en bé de la llengua que fa aquesta portal.

El resum de tota la situació la claves en aquesta frase:
La industria, vol que escoltem el que ells volen, quan ells volen, com ells volen, i al preu que ells volen.
Genialment expressada i tristament real...

Visca TotRucs, el p2p i una xarxa lliure!!! ;)

Avatar de l’usuari

Esbotzegat
Entrades: 47
Membre des de: dl. set. 28, 2009 0:30
Status: Desconnectat

Re: L'emule, el P2P, TotsRucs i la llei Sinde

#11

Entrada Autor: Esbotzegat » dg. feb. 13, 2011 21:52

Gràcies, Petiso. Ho has explicat d'una manera molt amena i entenedora. Estic totalment d'acord amb tu ;) Ja està bé que ens vulguin fer sentir culpables de tot! Ens aixequen la camisa per totes bandes...

I una cosa. Encara que tot fos il·legal d'anar a la presó, defensaria a mort tot el que fos la distribució de material en català que no es pot trobar fàcilment al mercat.
amiboshi.cat · cançons d'anime en català


ofornes
Entrades: 4
Membre des de: dc. des. 17, 2008 19:03
Status: Desconnectat

Re: L'emule, el P2P, TotsRucs i la llei Sinde

#12

Entrada Autor: ofornes » dl. feb. 14, 2011 23:07

Hola a tothom,

A més de tot el que has dit, els "creadors" ens fan creure, també, que si no fos per ells, no n'hi hauria res, de música, vídeos, etc. I això és mentida. La cultura és patrimoni dels pobles i no pas d'un grup d'empresaris. O es que el Pau Donés hauria pogut fer el seu catàleg sense comptar amb la música popular cubana? Ha pagat, aquest senyor, per tota la "inspiració" que l'ha regalat aquell poble? Tota la seva "obra" és derivada i no pas "creada del no res". Perquè els "artistes" tots, fan obres derivades.
La cultura és nostre i per això ha de ser lliure! Els intèrprets i els compositors, així com altres han de viure de la seva feina i no de l'especulació de les còpies que fan de la seva feina.
Jo sóc informàtic i he fet milions de línies de programari i puc dir que només he viscut de la meva feina i no de copiar la meva feina i cobrar una i una altra vegada per la mateixa feina.
Si permetem que ens enganyin amb aquest argument, som pell
A-10


llebra
Entrades: 3
Membre des de: dl. set. 20, 2010 16:28
Status: Desconnectat

Re: L'emule, el P2P, TotsRucs i la llei Sinde

#13

Entrada Autor: llebra » dc. feb. 16, 2011 19:01

Veig que no sóc l'únic que veu conspiracions (macroeconòmiques) per tot arreu, sobretot provinents de la "federació de comerç" (si és que en George Lucas no feia pel.lícules, feia prediccions).

Molt ben explicat, petiso carambanal, i visca en SuperLlopis !!

Avatar de l’usuari

Dende
Entrades: 261
Membre des de: dl. abr. 30, 2007 16:46
Status: Desconnectat

Re: L'emule, el P2P, TotsRucs i la llei Sinde

#14

Entrada Autor: Dende » dg. feb. 20, 2011 16:10

Molt clar l'escrit, gràcies!
Imatge


illenca
Entrades: 10
Membre des de: dj. set. 02, 2010 23:29
Status: Desconnectat

Re: L'emule, el P2P, TotsRucs i la llei Sinde

#15

Entrada Autor: illenca » dc. abr. 06, 2011 4:20

Molt bo es resum... Aupa petiso!!!!...

Per cert, feia mesos que no hi entrava, i de cop m´han tornat a parlar de sa serie que volia fer i no he fet per falta de temps i he entrat... Total, que m'he recordat que hi havia per sa meua banda una DD i l'he llevada, per si un cas... Ja us dic que no tinc gaire temps, però sa llei aquesta m'ha tocat els pebrots i rescataré, ara si que per nassos, tot el que tingui i ho pujaré la sa mula... tardaré, però hi serà...

Salut a tothom...

Respon