[ed2k] Quèquicom -112- Cervesa, aliment líquid
Moderadors: arakelov, Petiso, Nava, conradtgn, lopere
-
Autor del tema - Entrades: 3207
- Membre des de: ds. ago. 14, 2010 14:38
- Ubicació: Vallès Occidental
- Status: Desconnectat
[ed2k] Quèquicom -112- Cervesa, aliment líquid
Quèquicom -112- Cervesa, aliment líquid
(DVBrip català x lopere)
La cerveseria més antiga d'Europa està a Catalunya, té sis mil anys. Quèquicom tasta la fórmula original. Què explica que la cervesa agradi a tantes generacions? Per què després de fer exercici físic ve de gust prendre's una cervesa? Com és que la seva escuma és densa i persistent?
A la Cova de Can Sadurní, al Garraf, s'han trobat les restes de cervesa més antigues d'Europa. Ja en feien fa més de 6.000 anys i els ingredients no són gaire diferents dels que es fan servir ara. La reportera Samantha Vall la tasta juntament amb el director de l'excavació, Manel Edo.
Per fer cervesa només calen 4 ingredients: aigua, malta, llúpol i ferment. Depenent de com es combinin, es té un tipus de cervesa o un altre. Quèquicom ensenya a fer-ne a casa amb l'ajuda del mestre cerveser Pablo Vijande, propietari de la microcerveseria del Montseny.
El Dr. Joan Ramon Barbany, professor de fisiologia UB i metge de l'esport, explica que la cervesa és una beguda que es caracteritza perquè té un contingut molt semblant als elements que perdem amb la suor. Té sodi, potassi, magnesi, vitamina B1, zinc i antioxidants. Per això, després de fer exercici físic ve de gust prendre-se'n una. Recomana, però, no prendre's més de dues mitjanes al dia, perquè no s'ha d'oblidar que l'alcohol té efectes no desitjables.
Lager, ale, lambic, la cervesa no és fàcil de classificar. La Samantha Vall rep una classe del sommelier del Bulli, Ferran Centelles, que li explica les diferències organolèptiques que hi ha i la seva relació amb els ferments.
Les Lager són de fermentació baixa, que vol dir que fermenten a baixa temperatura, a uns 10 graus i els llevats fan la seva funció al fons del recipient. És una cervesa lleugera. Són les que més es consumeixen al nostre país.
Després hi ha les Ale, de fermentació a més temperatura, entre 15 i 20 graus. Els llevats fan la seva funció a la part superior del recipient. Això els dóna més consistència i volum. És la típica cervesa anglesa.
I, finalment, hi ha les Lambic, de fermentació espontània, en què els llevats s'incorporen de manera natural. Són els que hi ha a l'aire lliure. Són típiques de Bèlgica. I són més àcides.
Dades tècniques
Durada: 27 min.
Mida: 320 MB
Vídeo: DVBrip, 704x396, XviD, 1558 kbps, Qf: 0,223 – 45% Test compressibilitat,
Audio: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català)
Quèquicom -112- Cervesa, aliment líquid (DVBrip català x lopere) (TotsRucs.cat)
(DVBrip català x lopere)
La cerveseria més antiga d'Europa està a Catalunya, té sis mil anys. Quèquicom tasta la fórmula original. Què explica que la cervesa agradi a tantes generacions? Per què després de fer exercici físic ve de gust prendre's una cervesa? Com és que la seva escuma és densa i persistent?
A la Cova de Can Sadurní, al Garraf, s'han trobat les restes de cervesa més antigues d'Europa. Ja en feien fa més de 6.000 anys i els ingredients no són gaire diferents dels que es fan servir ara. La reportera Samantha Vall la tasta juntament amb el director de l'excavació, Manel Edo.
Per fer cervesa només calen 4 ingredients: aigua, malta, llúpol i ferment. Depenent de com es combinin, es té un tipus de cervesa o un altre. Quèquicom ensenya a fer-ne a casa amb l'ajuda del mestre cerveser Pablo Vijande, propietari de la microcerveseria del Montseny.
El Dr. Joan Ramon Barbany, professor de fisiologia UB i metge de l'esport, explica que la cervesa és una beguda que es caracteritza perquè té un contingut molt semblant als elements que perdem amb la suor. Té sodi, potassi, magnesi, vitamina B1, zinc i antioxidants. Per això, després de fer exercici físic ve de gust prendre-se'n una. Recomana, però, no prendre's més de dues mitjanes al dia, perquè no s'ha d'oblidar que l'alcohol té efectes no desitjables.
Lager, ale, lambic, la cervesa no és fàcil de classificar. La Samantha Vall rep una classe del sommelier del Bulli, Ferran Centelles, que li explica les diferències organolèptiques que hi ha i la seva relació amb els ferments.
Les Lager són de fermentació baixa, que vol dir que fermenten a baixa temperatura, a uns 10 graus i els llevats fan la seva funció al fons del recipient. És una cervesa lleugera. Són les que més es consumeixen al nostre país.
Després hi ha les Ale, de fermentació a més temperatura, entre 15 i 20 graus. Els llevats fan la seva funció a la part superior del recipient. Això els dóna més consistència i volum. És la típica cervesa anglesa.
I, finalment, hi ha les Lambic, de fermentació espontània, en què els llevats s'incorporen de manera natural. Són els que hi ha a l'aire lliure. Són típiques de Bèlgica. I són més àcides.
Dades tècniques
Durada: 27 min.
Mida: 320 MB
Vídeo: DVBrip, 704x396, XviD, 1558 kbps, Qf: 0,223 – 45% Test compressibilitat,
Audio: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català)
Quèquicom -112- Cervesa, aliment líquid (DVBrip català x lopere) (TotsRucs.cat)
lopere l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. ago. 31, 2011 17:11, en total s’ha editat 2 vegades.
-
- Entrades: 902
- Membre des de: dv. maig 15, 2009 11:37
- Ubicació: Girona
- Status: Desconnectat
Re: [ed2k] Quèquicom. Cervesa, aliment líquid
Moltes gràcies, Lopere.
Em sembla que no existeix un fil pel Quequicom, però potser ja aniria sent l'hora de crear-lo, oi?
Em sembla que no existeix un fil pel Quequicom, però potser ja aniria sent l'hora de crear-lo, oi?
-
Autor del tema - Entrades: 3207
- Membre des de: ds. ago. 14, 2010 14:38
- Ubicació: Vallès Occidental
- Status: Desconnectat
Re: [ed2k] Quèquicom. Cervesa, aliment líquid
Resumeixo el que jo sé del tema "Quèquicom":Asseguratòrix ha escrit:Em sembla que no existeix un fil pel Quequicom, però potser ja aniria sent l'hora de crear-lo, oi?
No hi ha un projecte però sí que hi ha un fil http://forum.totsrucs.cat/viewtopic.php?f=4&t=5532 iniciat pel Messi20, però des del 9 de maig de 2010 que no hi posa res. Sembla que, com a col·laborador, no està en actiu. http://forum.totsrucs.cat/viewtopic.php ... 47#p104047
Per altra banda la naroatna, com una formigueta, ha anat agrupant tots els que hem anat publicant, com a franctiradors. A la base de dades de links n'hi ha 21. Són: 1 fet per l'arakelov, 3 pel Petiso, 7 pel Messi20 i 10 per mi, a part jo en tinc 2 més de publicats, però no com a "Quèquicom". En aquell temps jo no sabia gaire de què anava tot això.
De fet, jo no he anat penjant aquests reportatges-documentals amb la intenció de completar el quèquicom, cosa pràcticament impossible, perquè en total n'hi ha 143!! aquí els teniu tots numerats: http://blogs.tv3.cat/quequicom.php?itemid=29127
Vaig començar publicant els que tenia a la meva col·lecció antiga i després vaig anar ripejant quèquicoms de temes que lligaven amb el que estava fent, per exemple els de les energies, lligats amb l'aniversari de Txernòbil.
Al final, ara sóc el que més en publica, però "sueltus", sense cap pla i sense posar-los al fil. És una situació que ha anat evolucionant sola. Sincerament, m'agradaria organitzar-ho, però no se què s'ha de fer, sobretot per donar el mínim de maldecaps a la naroatna.
Si us plau, els que heu participat en el quèquicom: Messi20, Petiso, arakelov, naroatna, digueu la vostra i ho faré. De moment, aniré capturant més quèquicoms, que a l'estiu en repeteixen molts.
Salut!
-
- Entrades: 4525
- Membre des de: dt. gen. 22, 2008 17:24
- Ubicació: Tarragona
- Status: Desconnectat
Re: [ed2k] Quèquicom. Cervesa, aliment líquid
Hola lopere!
Jo faria un fil per cada programa, ben detallat com els estàs fent ara (i si es poden posar tots en un subfòrum estil "30 minuts" millor), i a més un fil (com a tema recurrent dins el subfòrum) d'índex linkant a cada fil amb l'ordre que has trobat dels 143 emesos.
Per la meva banda, jo en tinc alguns (55 o així, ni que alguns ja estan publicats), si vols quan pugui et passo un llistat dels que tinc i si els tens ens els repartim o ens posem d'acord per publicar-los, quan pugui t'envio un MP
a10!
Jo faria un fil per cada programa, ben detallat com els estàs fent ara (i si es poden posar tots en un subfòrum estil "30 minuts" millor), i a més un fil (com a tema recurrent dins el subfòrum) d'índex linkant a cada fil amb l'ordre que has trobat dels 143 emesos.
Per la meva banda, jo en tinc alguns (55 o així, ni que alguns ja estan publicats), si vols quan pugui et passo un llistat dels que tinc i si els tens ens els repartim o ens posem d'acord per publicar-los, quan pugui t'envio un MP
a10!
-
Autor del tema - Entrades: 3207
- Membre des de: ds. ago. 14, 2010 14:38
- Ubicació: Vallès Occidental
- Status: Desconnectat
Re: [ed2k] Quèquicom. Cervesa, aliment líquid
Em sembla molt bé la teva idea del subfòrum, així fariem com el "30 minuts", per exemple, on tothom hi va posant coses. De tota manera, primer s'ha d'organitzar tot el que ja hi ha publicat, numerant els capítols i després veure com es fan els que faltin i els nous que emetin. Hem d'evitar fer les feines dues vegades.
A veure que hi diuen els altres.
lopere
A veure que hi diuen els altres.
lopere
-
- Entrades: 10698
- Membre des de: ds. feb. 17, 2007 16:37
- Ubicació: Sant Martí (BCN)
- Status: Desconnectat
Re: [ed2k] Quèquicom. Cervesa, aliment líquid
Jo també penso que els pots seguir publicant així com fins ara, i sí, es pot crear un subfòrum "Quèquicom".
SAlut!
SAlut!
Why you think the net was born? Porn! Porn! Porn!
-
- Entrades: 902
- Membre des de: dv. maig 15, 2009 11:37
- Ubicació: Girona
- Status: Desconnectat
Re: [ed2k] Quèquicom. Cervesa, aliment líquid
Però aleshores, pots estar subscrit a aquest subfòrum i rebre notícia de cada fil que s'hi publiqui?
Edito:
Oh!
Ja veig que sí.
Edito:
Oh!
Ja veig que sí.
-
- Entrades: 4525
- Membre des de: dt. gen. 22, 2008 17:24
- Ubicació: Tarragona
- Status: Desconnectat
Re: [ed2k] Quèquicom. Cervesa, aliment líquid
Jo, com he comentat a en lopere per MP, en tinc 34 (i potser més) per publicar. Si poguessis obrir un subfòrum i moure-hi els fils del Quèquicom ja existents, jo ja els publicaria al subfòrum (1 fil per programa), amb la corrsponent nomenclatura, així ho tindrem més organitzatarakelov ha escrit:Jo també penso que els pots seguir publicant així com fins ara, i sí, es pot crear un subfòrum "Quèquicom".
Merci i a10!
-
- Entrades: 4525
- Membre des de: dt. gen. 22, 2008 17:24
- Ubicació: Tarragona
- Status: Desconnectat
Re: [ed2k] Quèquicom. Cervesa, aliment líquid
Què us sembla aquesta nomenclatura?
Quèquicom -(025)- La casa sostenible (DVBrip català per Conrad)(TotsRucs.cat).avi
a10!
Quèquicom -(025)- La casa sostenible (DVBrip català per Conrad)(TotsRucs.cat).avi
a10!
-
- Entrades: 10698
- Membre des de: ds. feb. 17, 2007 16:37
- Ubicació: Sant Martí (BCN)
- Status: Desconnectat
Re: [ed2k] Quèquicom. Cervesa, aliment líquid
Bé, però jo li trauria els parèntesis del número, així:conradtgn ha escrit:Què us sembla aquesta nomenclatura?
Quèquicom -(025)- La casa sostenible (DVBrip català per Conrad)(TotsRucs.cat).avi
Quèquicom -025- La casa sostenible (DVBrip català per Conrad)(TotsRucs.cat).avi
SAlut
Why you think the net was born? Porn! Porn! Porn!
-
- Entrades: 4525
- Membre des de: dt. gen. 22, 2008 17:24
- Ubicació: Tarragona
- Status: Desconnectat
Re: [ed2k] Quèquicom. Cervesa, aliment líquid
Okisarakelov ha escrit: Bé, però jo li trauria els parèntesis del número, així:
Quèquicom -025- La casa sostenible (DVBrip català per Conrad)(TotsRucs.cat).avi
Doncs durant la propera setmana aniré penjant els 34 que tinc, si la resta no teniu inconvenient amb la nomenclatura (lopere?), que és la que s'hauria de fer servir a partir d'ara pels Quèquicom per tal de mantindre-ho ordenat
a10!
-
Autor del tema - Entrades: 3207
- Membre des de: ds. ago. 14, 2010 14:38
- Ubicació: Vallès Occidental
- Status: Desconnectat
Re: [ed2k] Quèquicom. Cervesa, aliment líquid
arakelov ha escrit: Bé, però jo li trauria els parèntesis del número, així:
Quèquicom -025- La casa sostenible (DVBrip català per Conrad)(TotsRucs.cat).avi
A mi em sembla perfecte, tant bon punt l'arakelov posi el subforum jo també hi penjaré els 12 que ja tenia publicats i seguiré aquesta nomenclatura.conradtgn ha escrit:Doncs durant la propera setmana aniré penjant els 34 que tinc, si la resta no teniu inconvenient amb la nomenclatura (lopere?), que és la que s'hauria de fer servir a partir d'ara pels Quèquicom per tal de mantindre-ho ordenat
Us torno a posar la llista amb la numeració perquè tots seguim la mateixa. La llista és a: http://blogs.tv3.cat/quequicom.php?itemid=29127
Pel que fa als capítols que van emetent, jo ja els estic capturant i ripejant i també els numeraré d'acord amb la llista i els penjaré al subforum. Els que siguin nous i no estiguin a la llista els aniré numerant correlativament, per exemple: li donaré el número 143 al "Quèquicom. La història de l'E. coli i d'altres bacteris (TDTRip català x lopere) (TotsRucs.cat)" que vaig publicar el 30-6-2011 i que no he sabut trobar a la llista.
Encara que els emeten moltes vegades, si algú em fa de suplent, aniré més tranquil.
Només una pregunta: si canviem el nom dels fitxers afegint-hi la numeració, no hi posarà un nou link, l'eMule?
Entre tots ho farem tot!!
Salut!
-
- Entrades: 4525
- Membre des de: dt. gen. 22, 2008 17:24
- Ubicació: Tarragona
- Status: Desconnectat
Re: [ed2k] Quèquicom. Cervesa, aliment líquid
No l'has trobat perquè l'actualitzen quan afegeixen un nou vídeo, fins que no comencin temporada no el marcaran com 143lopere ha escrit: Pel que fa als capítols que van emetent, jo ja els estic capturant i ripejant i també els numeraré d'acord amb la llista i els penjaré al subforum. Els que siguin nous i no estiguin a la llista els aniré numerant correlativament, per exemple: li donaré el número 143 al "Quèquicom. La història de l'E. coli i d'altres bacteris (TDTRip català x lopere) (TotsRucs.cat)" que vaig publicar el 30-6-2011 i que no he sabut trobar a la llista.
Suplentlopere ha escrit:Encara que els emeten moltes vegades, si algú em fa de suplent, aniré més tranquil.
El elink serà el mateix si li canvies el nom. Tan sols canviarà el elink si li fas algo al fitxer (recompressió, tallar-lo, etc.).lopere ha escrit:Només una pregunta: si canviem el nom dels fitxers afegint-hi la numeració, no hi posarà un nou link, l'eMule?
Ídem.lopere ha escrit:tant bon punt l'arakelov posi el subforum jo també hi penjaré els 12 que ja tenia publicats i seguiré aquesta nomenclatura.
a10!