[ed2k] Quèquicom -055- La pesca s’ofega

Moderadors: arakelov, Petiso, Nava, conradtgn, lopere

Respon
Avatar de l’usuari

Autor del tema
lopere
Entrades: 3202
Membre des de: ds. ago. 14, 2010 14:38
Ubicació: Vallès Occidental
Status: Desconnectat

[ed2k] Quèquicom -055- La pesca s’ofega

#1

Entrada Autor: lopere » dv. jul. 06, 2012 15:24

Quèquicom -055- La pesca s’ofega
(DVBrip català x lopere)
Imatge
La Unió Europea ha suspès la pesca de la tonyina vermella perquè és a la vora de l'extinció. I la revista "Science" diu que l'any 2048 podria deixar d'arribar peix als mercats perquè s'estan exhaurint la majoria de les espècies comercials. El "Quèquicom" analitza, des d'un punt de vista científic, el futur del sector de la pesca. Quines mesures s'haurien de prendre? Hi som a temps?

Pere Renom s’embarca amb un pescador artesanal de Badalona: el resultat de la pesca és ben magre. Ramon Franquesa, professor de la UB i autoritat mundial en bioeconomia, adverteix que el que passa a Badalona també està passant a la resta del planeta: la pesca s’esgota. Francesc Sardà i Jordi Lleonart, biòlegs de l’Institut de Ciències del Mar i de la FAO, afirmen que s’ha ultrapassat el límit del que poden suportar les poblacions marines, ja que se les pesca abans de la maduresa sexual. Xavier Pastor, de l’organització conservacionista Oceana, denuncia l’ús de xarxes de deriva i la vulneració de les lleis per part, sobretot, de la pesca de ròssec.

Des del plató, Toni Mestres mostra d’una manera molt visual la reducció de peix que hi ha hagut als caladors en els darrers anys i es pregunta si l’aqüicultura pot resoldre el problema de la sobreexplotació. Dolors Furones, especialista en granges de peixos, explica que el problema és que el mercat demana espècies carnívores, com les orades. Per criar un quilo d’orada calen deu quilos de peix, Ara com ara, l’aqüicultura és només un complement de la pesca extractiva.

La solució passa, segons tots els experts consultats per “Quequicom”, per aplicar fortes regulacions que, encara que portin a una crisi a curt termini, han de permetre assegurar la vida als peixos i als pescadors a llarg termini.

Dades tècniques
Durada: 26 min. Mida: 268 MB
Vídeo: DVBrip, 704x404, XviD, 1351 kbps, Qf: 0,190 – 49% Test compressibilitat,
Audio: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català)

Quèquicom -055- La pesca s’ofega (DVBrip català x lopere) (TotsRucs.cat)Respon