Pàgina 1 de 1

[ed2k] Quèquicom -019- Formigues. Petites grans invasores

Publicat: dv. juny 01, 2012 19:44
Autor: lopere
Quèquicom -019- Formigues. Petites grans invasores
(DVBrip català x lopere)
Imatge
Les formigues autòctones catalanes, els "cuallevats", han de suportar la pressió d'una espècie originària d'Argentina que forma immenses colònies fins i tot en les ciutats. Quequicom visita la casa de famílies afectades. El biòleg Xavier Espadaler, de la UAB, ensenya a la reportera Samantha Vall a reconèixer-les i a trobar formiguers amagats.

Samantha Vall té, a més, l'oportunitat d'agafar amb les seves pròpies mans una joia natural única al món, la peça d'ambre Jorge Caridad, custodiada a Cosmocaixa. En aquell ambre hi han quedat atrapades formigues de fa 20 milions d'anys que curiosament són quasi idèntiques a les d'ara. Socialment, en canvi, han evolucionat i molt, això ha fet que les formigues ho hagin envaït tot.

"Quèquicom" visita una família de Cerdanyola que va escriure al programa perquè no entenen com és que tot i que viuen en un àtic les formigues hi pugen per tot arreu. I és que gràcies a l'enorme fecunditat de la seva reina no és fàcil acabar amb elles. Toni Mestres, el presentador del programa, mostra una reina viva, un animal que s'amaga tan bé que és dificilíssim de trobar si no és desfent tot el formiguer.

A "Formigues: petites grans invasores" es veu com és un formiguer per dins i s'entén per què és tan difícil eradicar-les. Precisament, al Centre Superior d'Investigacions Científiques extreuen els cervells dels insectes per trobar una manera d'afeblir-los fent-los perdre la fam. Però gràcies a aquesta voracitat que les permet menjar de tot, les formigues són els escombriaires del món.

Dades tècniques
Durada: 26 min. Mida: 259 MB
Vídeo: DVBrip, 688x400, XviD, 1271 kbps, Qf: 0,185 – 55% Test compressibilitat,
Audio: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català)

Quèquicom -019- Formigues. Petites grans invasores (DVBrip català x lopere) (TotsRucs.cat)