Pàgina 1 de 1

[ed2k] Quèquicom -023- El cervell i la parla

Publicat: dg. abr. 22, 2012 20:09
Autor: lopere
Quèquicom -023- El cervell i la parla
(DVBrip català x lopere)
Imatge
Per primera vegada, podem veure com es forma l'àrea del llenguatge al cervell d'un nen gràcies a imatges preses amb la ressonància magnètica. A més a més, presenciem una operació de cervell que identifica l'àrea de la parla.

L’Institut d’Alta Tecnologia de Barcelona, a través d’una ressonància magnètica funcional, obté imatges de l’interior del cervell. Per primera vegada han aconseguit fer una seqüència de com s’activen les neurones responsables del llenguatge en nens de fins a tres anys. En aquestes imatges, s’observa com la mielina envolta la neurona a mesura que madura el nen. D’aquesta manera, l’equip del neuròleg Jesús Pujol arriba a la conclusió que durant els primers trenta-sis mesos l’àrea del llenguatge en el cervell ja ha madurat la meitat del que madurarà la resta de la vida.

La mateixa tècnica és útil per evitar que els cirurgians lesionin el cervell dels pacients. S’ha vist que ningú té l’àrea del llenguatge exactament en el mateix lloc del cervell. Per tant, és molt important saber on es troba abans d’una intervenció. Samantha Vall assisteix a una operació de cervell en què el cap de Neurocirurgia de l’Hospital del Mar, Gerard Conesa, elabora un mapa cerebral per no deixar mut el pacient.

Dades tècniques
Durada: 26 min.
Mida: 238 MB
Vídeo: DVBrip, 704x404, XviD, 1178 kbps, Qf: 0,166 – 75% Test compressibilitat,
Audio: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català)

Quèquicom -023- El cervell i la parla (DVBrip català x lopere) (TotsRucs.cat)