[ed2k] Quèquicom -029- Colesterol, omega 3 i contaminants

Moderadors: arakelov, Petiso, Nava, conradtgn, lopere

Respon
Avatar de l’usuari

Autor del tema
lopere
Entrades: 3205
Membre des de: ds. ago. 14, 2010 14:38
Ubicació: Vallès Occidental
Status: Desconnectat

[ed2k] Quèquicom -029- Colesterol, omega 3 i contaminants

#1

Entrada Autor: lopere » dt. oct. 18, 2011 19:22

Quèquicom -029- Colesterol, omega 3 i contaminants
(DVBrip català x lopere)
Imatge
Quan hi ha un excés de colesterol a les nostres venes, ens passa com a les canonades: ens podem embussar...

El peix blau conté Omega 3 que modera el colesterol i evita malalties cardiovasculars. Però el peix també du contaminants. Compensa menjar-ne?

Un estudi de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona demostra que els peixos més consumits a Catalunya presenten petites quantitats de contaminants perjudicials per a la salut. Miquel Piris va al mercat a comprar peix perquè l’analitzi el professor Domingo, del laboratori de toxicologia y salut ambiental de la URL. Tot i que els resultats indiquen que el nivell de contaminants és relativament alt en algunes espècies, els experts en continuen recomanant el consum, especialment a persones que tenen alt el colesterol: contenen omega 3.

L’Antoni Balaguer ha rebut aquest consell a la consulta del metge. Però en el seu cas ha estat després de tenir un atac de cor. La seva, com moltes altres malalties cardiovasculars, l’havia provocat una mala alimentació carregada de greixos animals.

Cada cop hi ha més ciutadans conscients de la importància de l’alimentació per a la seva salut. Aquesta presa de consciència ha anat acompanyada de l’arribada al mercat dels denominats aliments funcionals. Un dels elements que més fortuna ha fet és, precisament, l’omega 3. El nutricionista Abel Mariné aclareix què és millor per aportar omega 3: el peix blau o la llet enriquida tecnològicament.

Des de plató, el presentador Toni Mestres aclareix què és el colesterol i què volen dir les expressions “colesterol bo” i “colesterol dolent” i explica com saber quins greixos són bons i quins són dolents per a la salut.

Dades tècniques
Durada: 26 min.
Mida: 285 MB
Vídeo: DVBrip, 704x398, XviD, 1400 kbps, Qf: 0,200 – 55% Test compressibilitat,
Audio: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català)

Quèquicom -029- Colesterol, omega 3 i contaminants (DVBrip català x lopere) (TotsRucs.cat)Respon