[ed2k] Quèquicom -074- Un president contra l'Alzheimer

Moderadors: arakelov, Petiso, Nava, conradtgn, lopere

Respon
Avatar de l’usuari

Autor del tema
lopere
Entrades: 3202
Membre des de: ds. ago. 14, 2010 14:38
Ubicació: Vallès Occidental
Status: Desconnectat

[ed2k] Quèquicom -074- Un president contra l'Alzheimer

#1

Entrada Autor: lopere » dc. oct. 12, 2011 17:32

Quèquicom -074- Un president contra l'Alzheimer
(DVBrip català x lopere)
Imatge
Pasqual Maragall té una nova faceta, la de lluitador contra la malaltia d'Alzheimer. L'expresident exerceix de reporter en una visita als laboratoris d'investigació de la Unitat de Memòria de l'Hospital de Sant Pau, on el tracten. Maragall, en la seva visita al laboratori de l’hospital de Sant Pau, entrevista la doctora Teresa Gómez Isla, qui li explica que tot i que el seu equip prova amb ratolins noves molècules que podrien modificar el curs de la malaltia, encara s’és lluny de trobar la manera de curar l’Alzheimer.

Quèquicom segueix també Luís Dueñas, un enginyer i empresari recentment diagnosticat, que és voluntari en un estudi per provar un nou medicament que es fa en el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, PRBB. Aquest tractament es basa en la immunoteràpia, però les incerteses són molt grans, perquè se saben molt poques coses sobre les causes últimes del problema. Segons el doctor Jordi Peña Casanova, del PRBB, la nova vacuna faria que el sistema immunitari fabriqui anticossos contra el pèptid beta-amiloide, que és un dels tòxics implicats en la destrucció de neurones que comporta l’Alzheimer.

En una altra institució, el Parc Científic vinculat a la Universitat de Barcelona, dos equips treballen per bloquejar el pèptid tòxic. Un està dirigit pel doctor Ernest Giralt, que ha desenvolupat una molècula que actuaria a l’interior del cervell. L’altre és liderat per Xavier Fernández Busquets, de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, que vol aprofitar la nanotecnologia per retenir el pèptid en un dispositiu que es posaria fora del cervell. Dues aproximacions diferents per resoldre una patologia de què encara se sap ben poca cosa.

Jordi Camí, director de la Fundació Alzheimer Internacional, fundada per Maragall, adverteix que si no es troba un tractament efectiu, l’Alzheimer pot arribar a saturar el sistema sanitari ja que el curs de la malaltia és molt llarg i les atencions que necessiten els malalts són molt grans i costoses. Actualment hi ha uns 400.000 afectats en el conjunt d’Espanya i amb el creixent envelliment de la població s’estima que en 15 anys arribarà a 750.000.

Des de l’estudi, Marc Boada explica amb detall el funcionament de les neurones i descriu l’evolució de la malaltia.

Dades tècniques
Durada: 34 min.
Mida: 360 MB
Vídeo: DVBrip, 688X396, XviD, 1385 kbps, Qf: 0,203 – 50% Test compressibilitat,
Audio: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català)

Quèquicom -074- Un president contra l'Alzheimer (DVBrip català x lopere) (TotsRucs.cat)Respon