[ed2k] Els sabors d’Europa, minisèrie de 10 capítols.

Documentals

Moderadors: arakelov, Petiso, Nava

Respon
Avatar de l’usuari

Autor del tema
lopere
Entrades: 3207
Membre des de: ds. ago. 14, 2010 14:38
Ubicació: Vallès Occidental
Status: Desconnectat

[ed2k] Els sabors d’Europa, minisèrie de 10 capítols.

#1

Entrada Autor: lopere » dc. set. 28, 2016 21:37

Els sabors d’Europa, minisèrie de 10 capítols.
(DVBrip català-alemany x lopere) (TotsRucs.cat)
Imatge
Com menja Europa? La sèrie " Els sabors d’Europa" ofereix respostes a aquestes preguntes i explora les cultures culinàries del continent, és una exploració de les regions europees i les seves cuines, els antecedents històrics, paisatgístics, geogràfics i culturals.

En els reportatges culinaris de viatge, del presentador Lojze Wieser, gastrònom, autor i editor, parla de plats estrangers i familiars de les taules europees. Amb gent extraordinària que parla de les característiques de la seva regió, investiga els antecedents culturals i històrics i el rerafons, amb els petits coneixements d’un cuiner apassionat.

El resultat és un viatge poètic que commou i mostra que un aliment és més que una recepta per cuinar o paladejar.

Dades tècniques
Durada: 30 min. Mida: 335 MB
Vídeo: DVBrip, 704x400, XviD, 1339 kbps, Qf: 0,190 - 83 % Test compressibilitat
Audio 1: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català)
Audio 2: DVBrip, mp3, 96 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Mono, (alemany)

Els sabors d’Europa -1x01- El Kras eslovè (DVBrip català-alemany x lopere) (TotsRucs.cat)
Al Kras eslovè, una terra esquerpa on predomina la pedra, la cultura alpina es fon amb la mediterrània, tant en l'aspecte arquitectònic com en el culinari. Aquest indret marca la frontera imaginària entre la regió de la mantega i la de l'oli d'oliva. La seva gastronomia sempre ha combinat productes autòctons amb la influència de les terres veïnes.

Els sabors d’Europa -1x02- La Suïssa central (DVBrip català-alemany x lopere) (TotsRucs.cat)
En aquest episodi recorrerem els cantons suïssos de Glarus, Schwyz i Lucerna. Fent un repàs de la seva gastronomia, parlarem amb cuiners, entrevistarem vaquers, formatgers i fabricants d'instruments per acabar descobrint oficis ben insòlits com el dels "pregadors" i els "tastadors" del temps".

Els sabors d’Europa -1x03- Transsilvània (DVBrip català-alemany x lopere) (TotsRucs.cat)
En aquest episodi recorrerem Transsilvània, una regió de Romania marcada per les minories i la riquesa de contrastos. Els magiars van contribuir a la seva gastronomia amb el pebre vermell; els protestants austríacs, amb les postres; els saxons amb el vi i la sopa de farina. Anirem de família en família descobrint els seus secrets.

Els sabors d’Europa -1x04- La Maremma toscana (DVBrip català-alemany x lopere) (TotsRucs.cat)
Aquest episodi ens porta a la Maremma, un dels secrets més ben guardats de la Toscana. Lluny dels centres més turístics, aquesta regió de terres pantanoses, abans erma i infectada de malària, avui es refa amb empenta i ens ofereix una gastronomia excel·lent, que va néixer de la cuina de pagès més humil.

Els sabors d’Europa -1x05- Lusàcia (DVBrip català-alemany x lopere) (TotsRucs.cat)
En aquest episodi recorrerem Lusàcia, una regió d'Alemanya que s'estén pel sud de Brandenburg i l'est de Saxònia a la frontera amb la República Txeca i Polònia. Enmig d'un mar monolingüista germanoparlant, els sòrabs defensen una cultura, una llengua i una gastronomia pròpies des de fa 1400 anys.

Els sabors d’Europa -1x06- Galícia (DVBrip català-alemany x lopere) (TotsRucs.cat)
En aquest episodi ens en anem a Galícia, una terra rica i pobra alhora, amb un mar abundant en peix i marisc que n'ha marcat la gastronomia. Parlarem amb pescadors, mariscadors, pageses i forneres, emigrants que n'han hagut de marxar però que voldrien tornar-hi i amb un escriptor que va crear un inspector de policia per retre un homenatge al seu Vigo natal i als secrets del mar.

Els sabors d’Europa -1x07- Ístria (DVBrip català-alemany x lopere) (TotsRucs.cat)
En aquest episodi visitarem la península d'Ístria, que s'estén entre Eslovènia i Croàcia: des de Trieste fins a Piran i des de Pula fins a Rijeka. Refugi de pirates i immigrants, avui Ístria acull turistes cansats. Amb una història convulsa a l'esquena, seguirem les empremtes que hi van deixar romans, italians, croates, eslovens, istroromanesos i també els Habsburg. Farem un recorregut culinari per la gastronomia que ha sorgit en aquesta cruïlla de cultures i coneixerem persones que han sabut adaptar les receptes tradicionals a les tendències més modernes.

Els sabors d’Europa -1x08- L’Epir grec (DVBrip català-alemany x lopere) (TotsRucs.cat)
En aquest episodi coneixerem l'Epir grec, una regió al nord-oest de Grècia, tocant a la frontera albanesa, que marca un contrapunt a tots els clixés habituals d'aquest país. Amb Lojze Wieser consultarem l'antic oracle de Dodona, baixarem a les profunditats de l'Hades, escoltarem cançons antigues de pastors i descobrirem com es preparen dos plats típics de la Pasqua ortodoxa: el kokoretsi i la magiritsa.

Els sabors d’Europa -1x09- Flandes (DVBrip català-alemany x lopere) (TotsRucs.cat)
Flandes és famosa per la cervesa, les patates fregides i la cervesa, però el nord de Bèlgica amaga molts més tresors gastronòmics i culturals que descobrirem en aquest episodi. A Oostduinkerke coneixerem els últims pescadors de gambeta a cavall. A Bruges tastarem uns bombons d'allò més innovadors. Aprendrem a fer cervesa i veurem còmics gegantins que s'enfilen per les façanes de Brussel·les.

Els sabors d’Europa -1x10- La vall del gail de la Caríntia austríaca (DVBrip català-alemany x lopere) (TotsRucs.cat)
A l'episodi d'avui recorrerem la vall del Gail situada a la Caríntia austríaca, una regió fronterera marcada per l'anar i venir dels seus habitants i la proximitat a altres cultures. Amb el presentador Lojze Wieser coneixerem una cooperativa de pagesos que s'ha proposat revalorar els productes tradicionals. Parlarem amb mestresses de casa, artistes i forneres, creuarem la frontera a peu i descobrirem secrets culinaris a totes dues bandes dels Alps.





wofx
Entrades: 46
Membre des de: dl. març 12, 2012 17:23
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Els sabors d’Europa, minisèrie de 10 capítols.

#3

Entrada Autor: wofx » dj. oct. 20, 2016 12:59

:wink: Brutal, Gràcies Lopere
xup, xup...

Respon