[ed2k] El Japó. L'home i la natura en harmonia, minisèrie de 2 capítols

Documentals

Moderadors: arakelov, Petiso, Nava

Respon
Avatar de l’usuari

Autor del tema
lopere
Entrades: 3207
Membre des de: ds. ago. 14, 2010 14:38
Ubicació: Vallès Occidental
Status: Desconnectat

[ed2k] El Japó. L'home i la natura en harmonia, minisèrie de 2 capítols

#1

Entrada Autor: lopere » dc. set. 28, 2016 21:34

El Japó. L'home i la natura en harmonia, minisèrie de 2 capítols.
(DVBrip català-anglès x lopere) (TotsRucs.cat)
Imatge
Durant segles, els japonesos han après a recórrer a les riqueses de la natura. Sense espai per conrear aliments per a tots, la cuina japonesa ha destil·lat, en canvi, el millor dels seus oceans, els boscos i les muntanyes que cobreixen la major part de la superfície terrestre de l'arxipèlag. Per penetrar en els secrets d’aquest món invisible, portem els espectadors en un viatge microscòpic a la gènesi de l'art pur i refrenat de la cuina japonesa, els pilars de la qual són dos bessons: un brou delicat anomenat "dashi" i la salsa daurada que ells anomenen "shoyu" (salsa de soja).

Sense ells, el delicat equilibri de textures i harmonització dels sabors que componen la genialitat de la cuina japonesa, no es podria aconseguir.

Per veritablement ser alimentat, en la seva opinió, has d'obrir tots els teus sentits, prendre consciència del món que t’envolta i les seves propietats transformadores. I posant una gran atenció al que és delicat i al que és rar, van descobrir mons sorprenents a sota del que és visible

Dades tècniques
Durada: 50 min. Mida: 560 MB
Vídeo: DVBrip, 704x400, XviD, 1340 kbps, Qf: 0,190 - 81% Test compressibilitat
Audio 1: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català)
Audio 2: DVBrip, mp3, 96 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Mono, (anglès)

El Japó. L'home i la natura en harmonia -1x01- El Dashi. L’essència del Japó (DVBrip català-anglès x lopere) (TotsRucs.cat)
El dashi, un brou d'algues amb bonítol assecat, és la pedra angular de la cuina japonesa. Aquest plat centenari, ric en el cinquè gust que identifiquen els japonesos, conegut com a "umami", és una destil·lació dels recursos naturals del Japó, i està estretament lligat a la cultura i la religió d'aquest país asiàtic, que entén la cuina com l'extracció de l'essència de la natura.

El Japó. L'home i la natura en harmonia -1x02- El Shoyu i els secrets de la cuina japonesa (DVBrip català-anglès x lopere) (TotsRucs.cat)
Segles enrere, els japonesos van descobrir que unes humils espores de floridura podien convertir la soja en shoyu, un pilar de la cuina japonesa. Capaç de convertir també l'arròs en sake i mirin, l'Aspergillus oryzae només existeix al Japó, i té un paper fonamental en la fermentació dels condiments que donen el sabor inconfusible a la cuina d'aquest país asiàtic, en un procés d'elaboració tradicional que s'ha mantingut al llarg de generacions.




wofx
Entrades: 46
Membre des de: dl. març 12, 2012 17:23
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] El Japó. L'home i la natura en harmonia, minisèrie de 2 capítols

#2

Entrada Autor: wofx » dj. oct. 20, 2016 12:58

:D , Gràcies Lopere
xup, xup...

Respon