Pàgina 1 de 1

[ed2k] Explorant la vida a l'extrem orient. El riu Amur

Publicat: dt. jul. 23, 2013 16:48
Autor: lopere
Explorant la vida a l'extrem orient. El riu Amur (minisèrie)
(DVBrip català-VO x lopere) (TotsRucs.cat)
Imatge
Aquests documentals són una exploració del riu Amur, al qual les càmeres de televisió mai s'havien atrevit a acostar-se a causa de la duresa del clima que baixa fins -30C a l'hivern i per altra banda, la sensibilitat geopolítica de la regió. Aquest riu, de 4.400 quilòmetres de longitud, comença a Mongòlia, corre a través de la Xina i Rússia i arriba al Mar d'Okhotsk.

L'Amur és un factor important de l'entorn ecològic del Nord-est d'Àsia, proporcionant un hàbitat natural per a espècies rares com la pantera de l'Amur.

Dades tècniques
Durada: 59 min. Mida: 900 MB
Vídeo: DVBrip, 704x400, XviD, 1956 kbps, Qf: 0,278 – 45% Test compressibilitat,
Audio 1: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català)
Audio 2: DVBrip, mp3, 96 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Mono, (VO)

El riu Amur -1- La terra imponent (DVBrip català-VO x naroatna) (TotsRucs.cat).avi
Extensions sense fi de camps coberts de neu. Turons estèrils esculpits pels vents. Un terreny desolat que dóna inici a la història de l'Amur.

El riu Amur -2- L'Oasi de l'estepa
Amur significa "aigua gran". La seva font és l'Onon, a Mongòlia. El riu flueix amb força per sota el glaç. Dibuixa meandres per les planícies de neu, tot alimentant i sostenint formes de vida. Les gaseles de Mongòlia tenen les potes més curtes i el cap més gros que les seves cosines africanes. El llop regna amb preeminència al capdamunt de la cadena alimentària de l'estepa.

El riu Amur -3- L'esperit de la Taigà
Les muntanyes de Sikhote-Alin' a Rússia enllacen amb les muntanyes Changbai. Des de la província marítima fins al tram inferior del riu Amur, aquesta majestuosa serralada s'estén al llarg de 1.200 quilòmetres. El bosc d'hivern es converteix en terreny de competició per als caçadors. La persecució d'un ren descobreix petjades d'un felí de grans dimensions.

El riu Amur -4- El fill del riu negre
La mar d'Okhotsk banya la costa de la península japonesa de Shiretoko. Es tracta del punt més meridional de la Terra on es troben clapes de glaç flotant. Entre gener i març, el glaç que s'havia començat a formar al tram inferior del riu Amur baixa flotant per aquesta regió.

El riu Amur -5- A través d'una lent
L'Amur és un terreny desconegut. Aquest curs fluvial de 4.400 quilòmetres permet l'aparició de l'estepa i de les zones humides, i enriqueix boscos i mars. La taigà, el tigre de l'Amur, el lleopard de l'Amur. El riu representa un refugi per a la vida salvatge, però un bon dia pot desaparèixer completament de la faç de la Terra. Els habitants de l'Amur viuen en un entorn rigorós, d'acord amb el que dicta la natura. Per als pescadors i als nòmades, el riu Amur és un oasi de l'estepa. Per a moltes formes de vida, aquest terreny fosc que s'estén fins al mar els proporciona ales i salvació. L'Amur que vam experimentar és una terra on les llegendes i la natura primordial es mantenen vives.

Re: [ed2k]Explorant la vida a l'extrem orient. El riu Amur

Publicat: dc. jul. 24, 2013 22:32
Autor: naroatna

Re: [ed2k]Explorant la vida a l'extrem orient. El riu Amur

Publicat: dc. jul. 24, 2013 23:03
Autor: lopere
Gràcies a la professora naroatna, que és com una formigueta recollint gravacions, he pogut penjar el primer capítol d'aquesta minisèrie:

El riu Amur -1- La terra imponent

Re: [ed2k]Explorant la vida a l'extrem orient. El riu Amur

Publicat: dg. jul. 28, 2013 9:18
Autor: lopere

Re: [ed2k]Explorant la vida a l'extrem orient. El riu Amur

Publicat: ds. ago. 03, 2013 16:13
Autor: lauriqui
Baixant els tres primers, moltíssimes gràcies a tots dos!!!

Re: [ed2k]Explorant la vida a l'extrem orient. El riu Amur

Publicat: dl. ago. 05, 2013 22:34
Autor: lopere
Afegit el capítol 4, tan interessant com els altres.

El riu Amur -4- El fill del riu negre

Re: [ed2k] Explorant la vida a l'extrem orient. El riu Amur

Publicat: dc. ago. 14, 2013 18:12
Autor: lopere
I amb aquest cinquè capítol, que és un "making off" de com s'han filmat els altres quatre, ja tenim la minisèrie completa!!

El riu Amur -5- A través d'una lent