[ed2k] Les aventures culinàries de Sarah Wiener (a França)

Documentals

Moderadors: arakelov, Petiso, Nava

Avatar de l’usuari

Autor del tema
lopere
Entrades: 3207
Membre des de: ds. ago. 14, 2010 14:38
Ubicació: Vallès Occidental
Status: Desconnectat

[ed2k] Les aventures culinàries de Sarah Wiener (a França)

#1

Entrada Autor: lopere » ds. nov. 24, 2012 19:50

Les aventures culinàries de Sarah Wiener (a França)
(DVBrip català x lopere)
Imatge
Aquesta sèrie, té 30 capítols de mitja hora, com que ara al canal Esport3 en van donant, els anirem publicant, mentre duri.

Sarah Wiener, l'animada gastrònoma reprèn el volant del seu escarabat i continua la seva volta a França dels sabors. D’origen austríac, viu a Berlin on és Chef de cuina. Durant la seva volta a França ha descobert de nou els secrets de plats ben francesos, ha retrobat simpàtics gourmets i ha localitzat petits racons de paradís.

Ella ens explica el seu viatge a la terra del bon menjar i la seva passió per la cuina. A cada regió, és rebuda per un (o una) chef que li ensenya a cuinar un plat típic. Té dos dies per familiaritzar-se amb els clients i realitzar la recepta. Però abans de cuinar, ha de pescar els peixos, caçar, o munyir les ovelles. Després de tastar el plat, un jurat de gourmets jutja el talent de la cuinera.

Sarah Wiener no es contenta a fer un cop d’ull a les olles franceses. Ens fa compartir moments calorosos al darrera dels fogons i al voltant d'una taula, histories que parlen tant de plats refinats, com del pa de cada dia.

Dades tècniques de cada capítol
Durada: 26 min. aprox. Mida: 310 MB aprox.
Vídeo: DVBrip, 704x400, XviD, 1539 kbps, Qf: 0,219 – 45% Test compressibilitat,
Audio: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català)

-01- Farcits i farciments - Farces et attrapes
Marco Folicaldi prepara una especialitat molt popular a Niça: els petits farcits. La seva creativitat no té límits a l'hora de dissenyar nous farcits vegetarians, per exemple, carbassó amb un pesto d'herbes silvestres i ricotta.

-02- A dalt de la muntanya - Là-haut sur la montagne
L'escarabat de Sarah té una mica de dificultat per pujar al refugi del Laisonnay, al fons d'una vall de la Vanoise. Sarah descobrirà la fabricació de Crozets, de delicioses pastes petites quadrades i de salsitxes suculentes. També anirà a buscar les vaques a la pastura... però no és vaquera tothom qui vol.

-03- La multiplicació dels peixos - La pêche miraculeuse
A l'illa de Oléron, Sarah és rebuda per Bruno Papineau que la porta a alta mar en el seu vaixell, el Majanic. Cada tres hores, s'ha de llançar la xarxa i esperar abans d'aixecar-la i treure el producte de la pesca: llagosta, llenguado, moll. És l'oportunitat per Sarah d'aprendre que els mariners van tatuats i que les lliteres són estretes!

-04- Colomins i uns bons espàrrecs - Petits pigeons et grandes asperges
Sarah Wiener descobreix a Avignon l'art de cuinar colomí rostit sobre un llit d'espàrrecs. Per fer aquesta recepta, s'haurà d'anar a buscar els colomins en el seu aviari, desplumar-los i anar a collir els delicats espàrrecs. Tot això acompanyat de voltes per la cuina!

-05- La Sra. Tatin i el Sr. Foie Gras - Mme. Tatin et M. Foie Gras
Instal•lat a Brantome, al Perigord verd, Bernard Villain és un especialista en un producte estrella de la cuina francesa: el foie gras (d'ànec), que acompanya d'una tarta Tatin. Sarah Wiener no és una fan de l'encebat dels animals. Fins i tot hi estaria en contra. Tasta el menjar a contracor però ha de rendir-se a l'evidència: el troba molt bo. Però quan, unes hores més tard, és requerida per encebar els ànecs, se li fa difícil superar la seva reticència...

-06- El porc negre de Bigorra - Saint Savin: Le noir de Bigorre
Al seu restaurant de Saint-Savin - petita localitat no gaire lluny de Lourdes - El xef Jean-Pierre Saint-Martin dóna preferència als productes locals, incloent-hi la carn de porc negre subministrada per un criador proper. Supervivents d'una raça gascona que gairebé havia desaparegut, els animals s'engreixen en total llibertat.

-07- La confraria de la cassoleta tolosana - La confrérie du cassoulet
És a Castelnaudary, que comparteix l'autoria del "cassoulet" amb Tolosa i Carcassona, on el chef Eric Rousselot dóna la benvinguda a Sarah Wiener per a fer-li descobrir l'art de la preparació lenta i delicada d'aquest plat. La nostra cuinera austríaca s'inicia en la ciència dels fesols. Eric, que ha rebut el seus coneixements del seu pare, es compromet fins i tot a revelar-li alguns consells abans que es trobi amb un jurat dels més exigents: La confraria del "cassoulet"

-08- El tour de les abelles - Le tour des abeilles
Sarah Wiener és en el camí cap als Pirineus, amb l'objectiu de fer pa d'espècies. Però es troba amb el Tour de França, el real, enmig d'una multitud de seguidors salvatges. Després s'enfronta a un eixam d'abelles que si produeixen la mel indispensable per la fabricació de pa d'espècies, no aprecien els visitants no desitjats...

-09- Basca honorària - La Basque d'honneur
Sarah Wiener descobreix l'encant del País Basc, de la seva cuina i de Christian Duplaissy. La recepta: els xipirons (denominació regional dels petits calamars i sípies) a la basca, un plat on el petit pebrot d'Espelette té el paper principal. Però abans de començar a cuinar, Sarah anirà a pescar els famosos xipirons i a collir els petits pebrots a casa del productor. Estarà a l'alçada?

-10- El professor de bullabessa - Le professeur de bouillabaise
Amb Christophe Négrel, un restaurador a la cala de Sarnou, a Marsella, Sarah Wiener aborda un gran clàssic: la bullabessa. Per tenir èxit la famosa sopa, un eslògan: peix, peix i més peix. Petit i gran, rodó i fi, amb o sense espines. Problema: la majoria tenen noms estranys, sobretot per a una austríaca de la qual el francès après a l'escola queda ben lluny...

-11- El toro del cor - Le taureau des coeurs
Etapa a la Camarga
Al cor de la Camarga, a la localitat de Sambuc, Éric Lacanaud té el restaurant L'Estrambord. Al menú: galta de toro estofada a la salvatgina sobre un llit d'arròs integral, un plat elaborat només amb ingredients de la regió. A més de la realització de la recepta d'Eric, Sarah Wiener s'enfrontarà a un altre repte: muntar els celebres cavalls de la Camarga.

-12- La força de la mostassa - La force de la moutarde
Sarah Wiener s'atura a la capital de Borgonya, Dijon, on s'inicia en els secrets de la mostassa, des de la recollida fins a la posada en pots. A la cuina, ha de preparar ronyons de vedella i adaptar-los a la manera de Dijon.

-13- A l'escola del marisc - À l'école des crustacés
El marisc de la Bretanya
Sarah Wiener és convidada a la cuina de Marie-France Bouchonneau, à Notre-Dame-du-Guildo a les Costes d'Armor. Els entesos venen de lluny per gaudir del seu marisc. La visitant austríaca descobreix les delícies de la pesca a peu durant la marea baixa...

-14- La carpa al cacau - La carpe au cacao
Nova etapa de la chef austríaca: la regió de la Dombes, al nord de Lió.
Per aquesta escala de tardor a la regió lionesa, un plat de nom prometedor: carpa a la salsa de cacau. De l'estany a la cuina, Sarah posa mans a l'obra, però també troba temps per distreure's en bona companyia.

-15- Nata, crema i Camembert - La crème de la crème
Escapada a Normandia.
Les vaques i la poma són les dues mamelles que nodreixen la cuina normanda. Hàbilment combinades, la sidra, la mantega, la nata i el formatge permeten fer un menú ric en sabor i en calories ... Tot això regat pel famós Calvados.

-16- La perla dels prats salats - La fine fleur des prés salés
Régis Dupays, criador d'ovelles, espera Sarah per iniciar-la en les delícies del xai de prat salat, complementat amb orelles de porc. La jove gastrònoma no només haurà de guardar les ovelles, sinó que també haurà de satisfer els requisits d'un jurat especialment sever.

-17- La xucrut cruixent - La choucroute craquante
Gilbert Schluraff és carnisser i restaurador a Soultz, Alsàcia. Està ben situat per saber com els agrada als alsacians la seva xucrut: gustosa i cruixent. No és qüestió de servir-la cuita i mòlta, com a Alemanya. Sarah Wiener no hi està d'acord. Però abans de decidir com cuinar la xucrut, ha de passar muntanyes de carn per la picadora

-18- La fada de les confitures - La fée des confitures
Christine Ferber, cuinera alsaciana famosa per les seves confitures, proposa a Sarah Wiener fer un kouglof acompanyat d'una melmelada de pruna. A primer cop d'ull, una recepta simple. Però la fada de les confitures ha posat el llistó molt alt. El kouglof ha de ser lleuger i airejat...

-19- El conill i la miss - Le lapin et la miss
A la Lorena, les prunes són omnipresents en les receptes regionals: aiguardent, confitures, pastissos... Es troben fins i tot com a acompanyament del conill ! Una especialitat de Jean-Marie Visilit, que aprecia la cuina rica i refinada. Però quan Sarah Wiener està a punt de trobar-se amb ell, l'escarabat s'espatlla...

-20- Laguiole. La cuina del filat - Du fil à retordre
L'art de aligot. La petita vila de Laguiole és coneguda pels seus ganivets, cèlebres a tot el món, i per l'aligot, saborosa especialitat d'aquesta regió de l'Aubrac. Es prepara a partir de puré de patates, Cantal i d'all. L'aligot ha estat durant molt temps un refrigeri per als pelegrins del camí de Santiago. La seva qualitat és jutjada per la seva capacitat per "filar"... i és tot un art aconseguir-ho.

-21- La mascota de les Ardenes - La mascotte des Ardennes
Avui, Sarah està a l'aguait de la caça a les Ardenes.
La boira envaeix el bosc, la caça està nerviosa i els caçadors impacients: és tardor a les Ardenes. Sarah Wiener també participa a la caça. Interpreta el paper d'esquivadora, perseguint cérvols, cabirols i senglars. El vespre s'acosta, la boira s'espesseix i el senglars són sempre invisibles, de tota manera acabaran a la cassola!

-22- El caviar del pobre - Le trip des lentilles
És a Tence, Auvergne, que Pierre-Marie Placide fa descobrir a Sarah Wiener el "tripoux d'Auvergne", estómac de xai farcit servit amb les famoses llenties verdes del Puy.

-23- El rei de la xocolata - Le roi du chocolat
Yves Thuriès dóna la benvinguda a Sarah Wiener a Cordes-sur-Ciel per revelar-li els secrets d'una de les seves obres mestres: un pastís de xocolata. Res ha de deixar-se a l'atzar: cada ingredient ha de pesar-se amb precisió de grams, i quan es cou, un grau de més pot ser fatal. El jurat serà implacable: es compon de quatre nens que no tindran cap problema per dir el que pensen!

-24- Els misteris de la tòfona - Les mystères de la truffe
Grignan, petit poble de la Drôme, és la capital de la tòfona. Sarah Wiener es esperada per Bénédicte, Appels, que li proposa de fer una recepta de festa: pintada de mig dol, amb tòfones negres.

-25- La sultana del "brocciu" - La sultane du brocciu
Xai i carbassó farcit, a Còrsega.
Còrsega és una terra d'homes de caràcter fort i de porcs salvatges. Però també hi ha Gisèle Lovichi, l'única chef femenina de l'illa; pel que fa a la seva cuina, hi ha unanimitat. Proposa a Sarah Wiener que prepari carbassó farcit de Brocciu, un formatge fresc de llet d'ovella, que acompanyarà un xai tendre. El seu credo: preservar el sabor natural dels productes. Però Sarah Wiener, prefereix la cuina amb més cos...

-26- La capa de sal - Le manteau de sel
Preneu un llobarro, buideu-lo, cobriu-lo de sal, enforneu-lo... i voilà! És així com Christophe Audic, cuiner a Batz-sur-Mer, prepara aquest deliciós peix. Però abans de fer la recepta, Sarah Wiener haurà de recollir la preciosa flor de sal als aiguamolls de Guérande i pescar, ella mateixa, el peix.

-27- En cas d'absenta - Encas d'absinthe
Sarah Wiener descobreix el massís del Jura i la seva famosa salsitxa de Morteau. Allotjada en una granja aïllada, aprèn a preparar la "Belle de Morteau", que ha de ser fumada durant almenys dos dies dins dels "tuyés". Sarah també va a una petita destil•leria per iniciar-se en els misteris de l'absenta.

-28- La perruquera de vaques - La coiffeuse du Charolais
Sarah Wiener no s'escapa de l'inevitable "boeuf bourguignon". Però abans de fer coure la carn en vi negre a foc lent durant hores, s'ha de matar l'animal i fer la verema...

-29- Les anguiles no s'esmunyen - Anguilles sous roche
Anguiles i xampinyons a la vall del Loira.
A Tours, Sarah Wiener es cita amb un dels darrers pescadors del Loira. Des de l'alba, cal tirar les xarxes amb l'esperança de que hi quedin atrapades anguiles ben grasses i boniques. La regió és també coneguda per les seves xampinyoneres que s'estenen en llargues coves subterrànies o en grutes.

-30- Un final molt dolç - Une fin tout en douceurs
Sarah Wiener acaba la seva volta a França a París. Per consolar-se de deixar l'hexàgon, vol fer pastissos. Té l'oportunitat de preparar un parís-brest amb la seva deliciosa crema de mantega. I per donar-li un aire de festa al final de la seva aventura culinària, xampany per a tothom!
lopere l’ha editat per darrera vegada el dia: dv. feb. 08, 2013 0:23, en total s’ha editat 14 vegades.



Avatar de l’usuari

MetalHead
Entrades: 1801
Membre des de: dj. feb. 16, 2012 19:19
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Les aventures culinàries de Sarah Wiener (a Franç

#2

Entrada Autor: MetalHead » dg. nov. 25, 2012 17:51

Siiiiiiiiiiiiiii! Ja fa temps que els veia pel "Canal Cocina", però només n'havia vist uns quants... Després vaig veure que els feien al 33, però també van deixar de fer-los...

Doncs au, a veure si aquest cop els fan tots :P

Gràcies lopere :)
There is only one god, and his name is Death. And there is only one thing we say to Death: “Not today.”


wofx
Entrades: 46
Membre des de: dl. març 12, 2012 17:23
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Les aventures culinàries de Sarah Wiener (a Franç

#3

Entrada Autor: wofx » dg. nov. 25, 2012 21:34

MOOOltes gràcies Lopere; els tenia pendents des que els van emetre els matins al 33 fa més de 1/2 any.
xup, xup...

Avatar de l’usuari

Autor del tema
lopere
Entrades: 3207
Membre des de: ds. ago. 14, 2010 14:38
Ubicació: Vallès Occidental
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Les aventures culinàries de Sarah Wiener (a Franç

#4

Entrada Autor: lopere » dl. nov. 26, 2012 14:00

Mireu, amb això farem com amb el Quèquicom, els anirem completant fins tenir-los tots. Tot és qüestió de paciència. Sabem que de les aventures culinàries d'aquesta noia tan simpàtica, a França, n'hi ha 30 i sabem els títols i les descripcions en francès, que un servidor s'entreté fent les traduccions:

http://www.arte.tv/fr/recettes-videos-e ... 28626.html

De moment n'han donat dos, l'11 i el 13 i aquesta setmana n'hi ha cinc més d'anunciats: el 10, 25, 28, 30 i un altre que encara no se sap. Doncs ja en tindrem 7, només en faltaràn 23 :mrgreen:
Per altra banda podeu veure que els emeten en l'ordre que els surt dels... dallonses... :lol:

Apadéu

Avatar de l’usuari

MetalHead
Entrades: 1801
Membre des de: dj. feb. 16, 2012 19:19
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Les aventures culinàries de Sarah Wiener (a Franç

#5

Entrada Autor: MetalHead » dl. nov. 26, 2012 21:09

lopere ha escrit:Per altra banda podeu veure que els emeten en l'ordre que els surt dels... dallonses... :lol:
Jajajajajaja!
Doncs res, de mica en mica s'omple la pica.
There is only one god, and his name is Death. And there is only one thing we say to Death: “Not today.”

Avatar de l’usuari

Autor del tema
lopere
Entrades: 3207
Membre des de: ds. ago. 14, 2010 14:38
Ubicació: Vallès Occidental
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Les aventures culinàries de Sarah Wiener (a Franç

#6

Entrada Autor: lopere » dt. nov. 27, 2012 23:10


Avatar de l’usuari

MetalHead
Entrades: 1801
Membre des de: dj. feb. 16, 2012 19:19
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Les aventures culinàries de Sarah Wiener (a Franç

#7

Entrada Autor: MetalHead » dc. nov. 28, 2012 1:08

There is only one god, and his name is Death. And there is only one thing we say to Death: “Not today.”

Avatar de l’usuari

Autor del tema
lopere
Entrades: 3207
Membre des de: ds. ago. 14, 2010 14:38
Ubicació: Vallès Occidental
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Les aventures culinàries de Sarah Wiener (a Franç

#8

Entrada Autor: lopere » dj. nov. 29, 2012 10:43

I un altre, aquesta vegada el número 10 :? Visca l'organització i l'ordre!!! :lol:

-10- El professor de bullabessa - Le professeur de bouillabaise


wofx
Entrades: 46
Membre des de: dl. març 12, 2012 17:23
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Les aventures culinàries de Sarah Wiener (a Franç

#9

Entrada Autor: wofx » dv. nov. 30, 2012 21:55

el de l'escola de marisc no té fonts? sembla que els 29 i 30 tampóc... COMPARTIUUU!!!!! :mrgreen:
xup, xup...

Avatar de l’usuari

Autor del tema
lopere
Entrades: 3207
Membre des de: ds. ago. 14, 2010 14:38
Ubicació: Vallès Occidental
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Les aventures culinàries de Sarah Wiener (a Franç

#10

Entrada Autor: lopere » ds. des. 01, 2012 1:00

Jo, com a mínim, els tinc TOTS compartint des d'el primer dia. No sé que et deu passar.

Salut!

Avatar de l’usuari

MetalHead
Entrades: 1801
Membre des de: dj. feb. 16, 2012 19:19
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Les aventures culinàries de Sarah Wiener (a Franç

#11

Entrada Autor: MetalHead » ds. des. 01, 2012 4:44

Jo també els hi tinc.
There is only one god, and his name is Death. And there is only one thing we say to Death: “Not today.”

Avatar de l’usuari

Autor del tema
lopere
Entrades: 3207
Membre des de: ds. ago. 14, 2010 14:38
Ubicació: Vallès Occidental
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Les aventures culinàries de Sarah Wiener (a Franç

#12

Entrada Autor: lopere » dg. des. 02, 2012 18:55

Amics i amigues seguidors de la cuinera simpàtica. A TVC deixen d'emetre aquest programa :cry: :cry: El substitueixen pels capítols de la 2a temporada d' "Al vostre gust" que també està bé i que no tenim a TotsRucs. Només tenim la 1a temporada. El faré.

Els últims de la Sarah han estat:

-15- Nata, crema i Camembert - La crème de la crème ......Quines traduccions que fan!!!! :twisted:
-25- La sultana del "brocciu" - La sultane du brocciu

De tota manera, si ho mirem des del cantó positiu ja en tenim 7, de manera que només en falten 23 :mrgreen: Com que ho repeteixen tot, si visc prou temps, us prometo que els pescaré i els publicaré. Paraula de lopere. :wink:

Ja podeu menjar-me a petons. :roll: Sí o no, MetalHead?

Avatar de l’usuari

nloveva
Entrades: 1001
Membre des de: dl. març 26, 2007 17:33
Ubicació: BCN
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Les aventures culinàries de Sarah Wiener (a Franç

#13

Entrada Autor: nloveva » dg. des. 02, 2012 21:45

:!: Ñam Ñam :!: ....... Moltissimes gracies per tot. :P
Petonets by Nerea Imatge
Imatge
⁂ ŇĻỗvĕ√α ⁂

Avatar de l’usuari

MetalHead
Entrades: 1801
Membre des de: dj. feb. 16, 2012 19:19
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Les aventures culinàries de Sarah Wiener (a Franç

#14

Entrada Autor: MetalHead » dl. des. 03, 2012 19:03

lopere ha escrit:Ja podeu menjar-me a petons. :roll: Sí o no, MetalHead?
Oi tant que sí! :********************* :D

Gràcies pels 7 capítols. Estic segura que tard o d'hora faran els que falten... I tu estaràs al peu del canó, com sempre! Jajajajaja
There is only one god, and his name is Death. And there is only one thing we say to Death: “Not today.”

Avatar de l’usuari

MetalHead
Entrades: 1801
Membre des de: dj. feb. 16, 2012 19:19
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Les aventures culinàries de Sarah Wiener (a Franç

#15

Entrada Autor: MetalHead » dl. des. 24, 2012 13:56

Ara mateix estan fent "Les aventures culinàries de Sarah Wiener" a Itàlia! Que tambè el faràs, lopere? :mrgreen:
There is only one god, and his name is Death. And there is only one thing we say to Death: “Not today.”

Respon