(Rick Stein’s Far Eastern Odyssey)
(DVBrip català-anglès x lopere) (TotsRucs.cat)

Experimenteu la barreja embriagadora d'influències xineses i franceses que caracteritza la cuina vietnamita, la gastronomia khmer, tan distintiva i peculiar, i els gustos lleugers i aromàtics de Bangla Desh, presents en el menú de moltes curry houses del Regne Unit.
Des de xilis vermells com robins fins a una increïble varietat de marisc, fruita fresca i verdures exòtiques, aquest trajecte deliciós està farcit de noves sensacions gustatives, gustos vibrants i receptes inusuals.
Al llarg del seu recorregut, Rick visitarà restaurants tradicionals familiars, venedors ambulants, mercats nocturns, viles de pescadors i agricultors locals per conèixer els aliments autèntics de la zona i tastar el gran assortiment de gustos.
Dades tècniques
Durada: 59 min. Mida: 670 MB
Vídeo: DVBrip, 704x396, XviD, 1321 kbps, Qf: 0,190 – 45% Test compressibilitat,
Audio 1: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català)
Audio 2: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (anglès)
La descoberta gastronòmica de Rick Stein a l’extrem Orient -01- Cambodja i Vietnam
A Cambodja, Rick assaboreix uns crancs blaus acabats de pescar, cuinats amb grans de pebre verd. L'odissea de Rick comença a Cambodja, un país que encara s'està recuperant del règim dels khmers roigs. I malgrat això, els turistes (i no només universitaris amb motxilla en el seu any sabàtic) comencen a tornar a aquest país esquitxat de palmeres de sucre, arrossars i viles menudes.
La descoberta gastronòmica de Rick Stein a l’extrem Orient -02- Vietnam i Tailàndia
Rick baixa pel riu Mekong fins al Vietnam. Aquí els aliments són lleugers i frescos; es preparen amb grans quantitats d'herbes, peixos d'aigua dolça i sopes saboroses fetes amb tires fines de vedella i fideus d'arròs. "És menjar per aprimar-se", comenta amb entusiasme. A Ho Chi Minh, Rick visita l'indret més freqüentat del seu ídol, l'autor Graham Green, i a Hanoi es troba amb un antic empleat que el fa gaudir del deliciós i variat menjar de la venda ambulant a la capital del Vietnam. Definitivament, la millor opció per menjar a la fresca són les paradetes nocturnes del centre de Bangkok.
La descoberta gastronòmica de Rick Stein a l’extrem Orient -03- Tailàndia i Malàisia
Rick prossegueix la seva aventura a Tailàndia, on es reuneix amb un dels seus herois, David Thompson, un home que ha dedicat la seva vida professional a entendre la gastronomia tailandesa. Més tard, puja a un tren que el durà al sud, fins a Phuket, per aprendre l'art de preparar un tom yum goong, agre i picant, la icona culinària de Tailàndia. Finalment visitarà Malacca, antigament el cor de la ruta de les espècies, per gaudir de les delícies de la cuina nyonya.
La descoberta gastronòmica de Rick Stein a l’extrem Orient -04- Malàisia i Sri Lanka
Rick se sent aclaparat i no sap què triar tot explorant la polifacètica cuina de Pinang, una barreja atractiva d'arrels indígenes malàisies, índies i xineses amb una espurna d'encant britànic de regal. Rick es reuneix amb l'alegre autor gastronòmic Fay Khoo per experimentar la popularitat excepcional del cap de peix al curri de la regió.
La descoberta gastronòmica de Rick Stein a l’extrem Orient -05- Sri Lanka i Bali
Rick visita Sri Lanka, on descobreix una font inesgotable de curris de verdures picants i saborosos. A Colombo es troba amb el xef Publis, un dels més respectats del país, i tasta un cranc amb xili inoblidable en un petit restaurant tàmil. Més al sud, a Galle, Rick descobreix les delícies de les plantacions de te i del recuit de búfal, i coneix de primera mà els secrets de fer la canyella. Un cop a casa, Rick crea un deliciós curri d'anacards per recordar Sri Lanka.
La descoberta gastronòmica de Rick Stein a l’extrem Orient -06- Bangladesh
Rick posa fi a la seva ruta culinària a Bangla Desh, el país que anys enrere va inspirar milers de restaurants indis a la Gran Bretanya. No sorprèn, doncs, que el curri n'acapari tot el protagonisme. El recorregut comença a Dacca, on descobreix les filigranes de preparar l'autèntic biryani. Amb el peix com a element central de la cuina bengalí, Rick és convidat a dinar amb una família de la zona per assaborir el peix dampokht, el plat tradicional del país.
Un Nadal oriental amb Rick Stein
Després de la seva aventura per tot l'Extrem Orient, Rick Stein s'ha inspirat per resoldre el gran dilema culinari que se'ns planteja a tots quan arriba Nadal: què en fem, del gall dindi fred? Us esteu demanant com podem fer més innovador l'àpat de Nadal d'aquest any? Rick Stein ens ha dut noves i delicioses idees de la seva odissea per l'Extrem Orient.