Pàgina 1 de 1

[ed2k] Minisèrie: L’Àsia culinària

Publicat: dt. març 06, 2012 12:53
Autor: lopere
L’Àsia culinària
(DVBrip català-anglès x lopere) (TotsRucs.cat)
Imatge
Les incomptables ofertes de la cuina asiàtica han agradat a gent de tot el món durant dècades. Avui, els seus sabors, diferents i complexos, es presenten de forma prominent als menús dels restaurants elegants, i els seus noms, que abans sonaven a estranger, ara són a la boca de tot viatger experimentat. Però la majoria de consumidors no son conscients de com, per què, o fins i tot, on, van neixer aquests plats deliciosos. Quin és l’origen del sushi japonès? Són realment vegetarians els hindús? Què tenen a veure els funerals amb la cuina Tailandesa? El ginseng coreà, va reforçar realment els jugadors de futbol a la Copa del Món 2002?

Amb amplitud de mires, “L’Àsia Culinària” ens ofereix una exploració única en el cor d’algunes de les grans cultures alimentàries d’Àsia. Inclou Japó, Índia, Tailàndia, Malàisia, Taiwan i Corea. Aquesta sèrie de sis capítols també aprofundeix en molts dels plats icònics –del Kim chi coreà al curry– i explora les històries i la història, la gent i els llocs que hi ha al darrere.

Entrem a Tailàndia, i descobrirem la importància d’aconseguir un equilibri entre els cinc sabors fonamentals en cada plat. Gaudim de l’alta gastronomia de les cuines reials dels Mughals a l’Índia i aprendrem la influència de la religió i del govern dels britànics. Al Japó, serem testimonis de com els japonesos defineixen la seva cuina contemporània a través de recreacions enginyoses i de reinvencions guiades pel principi del “Kodawari”. Sentirem que l’ànima de la altament tecnificada Corea gravita sobre algunes de les seves antigues tradicions. Seguim la transformació de la cuina de Taiwan, tal com es va adaptant i adoptant les influències externes. I assaborim la fusió de sabors que és Malàisia, una exòtica barreja de diferents races i cultures influenciades pels immigrants i pel govern colonial.

Dades tècniques
Durada: 45 min.
Mida: 460 MB
Vídeo: DVBrip, 704x396, XviD, 1200 kbps, Qf: 0,170 – 45% Test compressibilitat,
Audio 1: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català)
Audio 2: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (VO anglès)

-1x01- El Japó
Un país on el desenvolupament té lloc a la velocitat del llampec. Sempre a l’avantguarda, és el lloc de naixement d’algunes de les més revolucionàries –i excèntriques– innovacions en la història de la humanitat. Des de l’estètica de l’arquitectura moderna fins la cultura avantguardista del carrer, des d’els còmics “manga” fins els fideus instantanis, la ingenuïtat japonesa ha canviat la manera de com vivim i com mengem. El menjar japonès no es defineix pels ingredients exòtics com: algues, mongetes adzuki, i wasabi; es caracteritza per principis i valors profundament japonesos. El més destacat és el principi del “Kodawari”: un perfeccionisme obsessiu i apassionat.
Imatge
-1x02- L’Índia
Des dels aficionats locals a l’antiga tradició de la lluita, fins els estudiants tècnics i els especialistes que treballen a Bangalore, també mirarem els seus aliments locals i el petit efecte que les marques de menjar ràpid han tingut en el menjar indi. Després a Delhi, on una era de tradició de cuinar, servir i preparar el menjar estava reservada a la reialesa Mughal, encara és molt viva i encara travessa tots els nivells de la societat. Entenent les influències de la colonització de l’Índia al segle XVII, anem a un restaurant especialitzat en servir nostàlgia en cada plat. Finalment, a través de l’esperit de la comunitat d’un temple Sikh, arribem a entendre com alimentar les masses (des dels nens del carrer fins les famílies) reflexa no solament servei a Déu sinó una part integral del menjar indi, això és sempre l’esperit de transformar i difondre la cura, devoció i amor al seu poble.
Imatge
-1x03- Tailàndia
Desconegut per molts, el viatge culinari a Tailàndia no és tan sols ple d’aromes d’espècies sinó també una necessitat d’aconseguir un equilibri entre els cinc sabors fonamentals en cada plat o en el conjunt de l’àpat. Amb un toc d’herbes fresques i d’espècies, anem a assaborir la història culinària de Tailàndia amb les antigues receptes d’una curiosa col•lecció de Llibres de Funerals. Descobrim els secrets del món antic que hi ha al darrere de la omnipresent sopa Tom Yam a les parades dels mercats de carrer a Bangkok, aleshores anirem a visitar entre bastidors l’esport de la boxa Muay i els sabors variats dels curris regionals que proporcionen energia als seus campions. En un estrany gir cap a la pau, experimentarem l’espiritualitat budista i l’antic art zen de la curació tailandesa, a través de les seves ofrenes culinàries.
Imatge
-1x04- Malàisia
Malàisia és la veritable essència del gresol del món, una terra diversa, habitada per malais, xinesos i indis que han emigrat des de les seves terres natals i s’han instal•lat en aquesta península fa segles. Han introduït les seves pròpies idees culinàries mentre n’absorbien d’altres ètnies que també s’hi havien instal•lat, resultant en una fusió que ha estat part del paisatge. La història de Malàisia és una culminació de fets i idees que han passat, des dels llegats colonials al bum de la immigració i això es reflexa en les textures i sabors de les cuines que es poden trobar en el país. És la història de com les diferents potències occidentals tractaven de controlar els ports comercials dels estrets de Malaca.
Imatge
-1x05- Taiwan
La bonica Taiwan té moltes coses a oferir més enllà del seu tresor de cultura i tradició. La Taiwan moderna, amb més de 500 anys d’història documentada, és un paradís del menjar amb un sorprenent conjunt de diferents cuines. Els taiwanesos, amants del menjar, han adoptat una mentalitat democràtica i oberta cap a les altres influències, des de les exquisides tècniques dels seus antics amos colonials japonesos fins a l’ús dels ingredients del seu propi poble aborigen.
Imatge
-1x06- Corea
Corea, la desena economia mundial, ha subministrat al món telèfons mòbils, cotxes i electrònica. Ara la moderna Corea serveix al món un tast de la seva herència cultural i de les receptes de fa més de 5 segles. L’etiqueta i les costums observades pels reis Joseons durant els àpats s’han tornat un exemple per les costums a taula dels coreans moderns. L’equilibri del yin i el yan en la varietat dels plats d’acompanyament i el sentit del “menjar com a medicina” per a nodrir el cos s’ha tornat el principi que guia la dieta dels coreans actuals. Fa pocs anys que la cuina coreana moderna està estenent les seves ales de popularitat arreu del món, ajudada per l’èxit de l’onada de cultura pop coreana “hanryu”.
Imatge

Re: [ed2k] Minisèrie: L’Àsia culinària

Publicat: dc. març 07, 2012 11:29
Autor: MetalHead
Què interessant! M'entra gana només clickant el link xDDDDD

Re: [ed2k] Minisèrie: L’Àsia culinària

Publicat: dg. març 11, 2012 23:32
Autor: lopere
Afegit el capítol 2

-1x02- L’Índia

Re: [ed2k] Minisèrie: L’Àsia culinària

Publicat: dl. març 12, 2012 17:25
Autor: wofx
Moltes gràcies Lopere!!!

Portava uns dies buscant-ho per aquí.

Seguiu compartint cuina siusplau.

Sobretot veieu-los amb la panxa plena, jajaj.

PD: algú pot pujar els capítols de "L'aventura culinaria a l'Asia de Rick Stein"??

Re: [ed2k] Minisèrie: L’Àsia culinària

Publicat: dl. març 12, 2012 18:00
Autor: lopere
wofx ha escrit:PD: algú pot pujar els capítols de "L'aventura culinaria a l'Asia de Rick Stein"??
Ho sento però jo no els tinc. De tota manera, si t'agrada el tema de les cuines exòtiques i en particular les d'Àsia, aqui et poso uns quants links de coses que he anat publicant a TotsRucs i que potser t'agradaran. Totes les tinc compartint, o sigui que només es tracta de que, si vols, facis "clic" i te les baixis. :wink:

http://forum.totsrucs.cat/viewtopic.php?f=4&t=10760
http://forum.totsrucs.cat/viewtopic.php?f=4&t=9663
http://forum.totsrucs.cat/viewtopic.php?f=4&t=9844
http://forum.totsrucs.cat/viewtopic.php?f=4&t=9084
http://forum.totsrucs.cat/viewtopic.php?f=4&t=8693
http://forum.totsrucs.cat/viewtopic.php?f=4&t=8605

Salut! :D
lopere

Re: [ed2k] Minisèrie: L’Àsia culinària

Publicat: dt. març 20, 2012 15:43
Autor: lopere
Afegit el capítol 3:

-1x03- Tailàndia

Re: [ed2k] Minisèrie: L’Àsia culinària

Publicat: dt. abr. 10, 2012 16:00
Autor: lopere
Afegits, de cop, els tres països que faltaven, i ja la tenim completa :D

-1x04- Malàisia
-1x05- Taiwan
-1x06- Corea

Re: [ed2k] Minisèrie: L’Àsia culinària

Publicat: dt. abr. 10, 2012 16:28
Autor: MetalHead
Perfecte!! ^^

Re: [ed2k] Minisèrie: L’Àsia culinària

Publicat: dj. abr. 12, 2012 23:12
Autor: nloveva
Haig començat amb aquests interesants docus, complert el 1 i començan a baixar el 2.
Moltes gracies. :wink: