[ed2k] Segle XX (29-1-2007) Houdini (TVRip català-anglès)

Moderadors: arakelov, Petiso, Nava

Respon
Avatar de l’usuari

Autor del tema
lopere
Entrades: 3207
Membre des de: ds. ago. 14, 2010 14:38
Ubicació: Vallès Occidental
Status: Desconnectat

[ed2k] Segle XX (29-1-2007) Houdini (TVRip català-anglès)

#1

Entrada Autor: lopere » dj. des. 02, 2010 12:50

Houdini
Segle XX (29-1-2007)
Imatge
Aquest documental explica la vida de Harry Houdini, el mag que va arribar a ser conegut com "el rei de les manilles", un treball que mostra la vida d'aquest mag que al llarg de diverses dècades va ser el rei de l'il•lusionisme.

Harry Houdini, de nom real Erick Weiss, va néixer a Budapest el 1874 en el si d'una família jueva que va emigrar als EUA quan ell tenia només 4 anys. Abans de fer-ne 20 havia deixat de ser un immigrant desconegut per ser una estrella internacional de l'espectacle. Una de les raons d'aquest ascens meteòric l'explica el mag David Copperfield, que afirma que Houdini "irradiava confiança i coratge; es va enfrontar en públic a les nostres pors més grans i sempre en va sortir victoriós".

Erick Weiss, quan encara no havia adoptat el nom de Harry Houdini (en senyal d'homenatge a l'artista francès Robert-Houdin), es va dedicar a cultivar el cos mentre aprenia màgia. Aquest dur aprenentatge quan encara era un adolescent li va ser molt útil per entrar en un món, el de la màgia i l'il•lusionisme, en què cal combinar la forma física amb els trucs. Als 19 anys es va casar, després de només tres setmanes de festeig, amb Beatriz, la dona amb qui va compartir vida professional i sentimental fins a la seva prematura mort. Houdini i Beatriz es van fer famosos als EUA i a Europa, on van venir durant la primera dècada del segle XX per triomfar primer a la Gran Bretanya i, després, al continent. Era famós, guanyava 400 dòlars per setmana i era capaç de fer grans espectacles d'escapisme.

La producció no regateja detalls sobre la personalitat de Houdini, que combinava de manera molt intel•ligent la saviesa, la forma física i el màrqueting. Aquesta barreja el va portar a fer espectacles en coordinació amb mitjans de comunicació per assegurar-se'n el ressò. L'èxit, a més, va fer que en la societat novaiorquesa s'utilitzés el terme "houdi-nize" ("houdinitzar"), que equivalia a saber sortir d'un entrebanc. La capacitat de superació el va portar a voler assolir cada dia una fita més difícil, i per això en una ocasió, a Times Square, a Nova York, es va fer penjar d'una grua de cap per avall lligat amb una camisa de força. L'acció va ser gravada en cinema. Houdini, en aquesta circumstància, es va saber desfer de la camisa de força.

Va trobar la mort als 52 anys per una raó una mica absurda: un estudiant de Montreal li va clavar un cop de puny, a proposta d'ell, i el cop va precipitar el desenllaç a causa de la infecció produïda per l'apèndix rebentada.

Diuen que Houdini va sentir el cop i va dir: "Ja n'hi ha prou." Dies després, el mag d'origen hongarès va morir a Detroit, el 31 d'octubre del 1926. La paradoxa es va complir al final de la vida del mag, de l'il•lusionista: va ser enterrat en un taüt de bronze que havia fet servir en un dels seus espectacles d'escapisme.

Durada: 53 min.
Mida: 624 MB

Segle XX (29-1-2007) Houdini (TVRip català-anglès x lopere) (TotsRucs.cat)Respon