Nomenclatures a l'hora de fer ripejos

Manuals i tutorials.

Moderadors: Petiso, Ayu

Respon

Autor del tema
Oliana
Entrades: 4378
Membre des de: dv. jul. 13, 2007 12:35
Ubicació: Algún lloc d'aquí o d'allà...
Status: Desconnectat

Nomenclatures a l'hora de fer ripejos

#1

Entrada Autor: Oliana » dt. març 30, 2010 18:06

No sé si aquest post ja existia. Si em repeteixo i ja hi era, perdoneu i esborreu-lo.

Us deixo unes nomenclatures bàsiques a tenir en compte a l'hora de fer ripejos i muntatges.
Salut!

Introducció:
DVD: Digital Versatile Disc. Disc que no és d'alta definició.
HD: Alta definició. Existeix l'HD a 720p, a 1080i i a 1080p.
HDTV: Televisió Digital en alta definició (High Definition TeleVision).
HD-DVD: High Definition DVD. Es va dissenyar com el successor del DVD, però va morir al competir amb el Bluray Disc. Els dos sistemes oferien similar qualitat i similars característiques.
BD: Bluray Disc (el BD és un disc d'alta definició, gran competidor del HD-DVD, que oferieix similars característiques que aquest). Actualment és "l'únic" format físic d'alta definició.
DVB: Televisió Digital, ja sigui per satèl·lit o terrestre. Les sigles fan referència a Digital Video Broadcasting. DVB-T és el nom internacional de Televisió Digital Terrestre (TDT), i DVB-S fa referència a la televisió digital per satèl·lit.


A tenir en compte al fer ripejos:
DVDrip: Ripeig de DVD
BDrip 720p: Ripeig de Bluray, que a més, l'arxiu final té una resolució d'alta definició de 720 punts.
BDrip 1080p: Ripeig de Bluray, que a més, l'arxiu final té una resolució d'alta definició de 1080 punts.
BDrip: Ripeig de Bluray Disc que té una resolució final que NO és d'alta definició.
HDDVDrip: Ripeig de HDDVD que té una resolució final que NO és d'alta definició. A l'igual que el BD, també pot tenir les variants en alta definició, tals com HDDVDrip 720p i HDDVDrip 1080p.
HDTVrip: Ripeig provinent de la televisió d'alta definició, convertit a una resolució que NO és d'alta definició. A l'igual que el BD i el HDDVD, també pot tenir les variants en alta definició, tals com HDTVrip 720p i HDTVrip 1080p.
HDrip: Ripeig d'un arxiu que d'origen és d'alta definició, però l'arxiu resultant té una resolució que NO és d'alta definició.

Exemple de BDrip i de HDrip:
Si d'un BluRay creem un arxiu a 720p, estem creant un BDrip720p. A aquest arxiu li posarem "blablabla_BDrip720.mkv". Aquest arxiu BDrip720p sorgit del ripeig, és un arxiu no comercialitzat i, per tant, no editat en Bluray. Si nosaltres volem crear un nou arxiu a resolució estàndard a partir d'aquest últim i no del primer, estem fent un ripeig d'un HDrip (i no un BDrip).
En canvi si ripejem directament del BD, sí que estem fent un BDrip.


A tenir en compte al fer muntatges:
DVD+DVB: Ripeig de DVD, més un àudio principal afegit i sincronitzat agafat de la televisió digital (DVB).
DVD+TDT: Ripeig de DVD, més un àudio principal afegit i sincronitzat agafat en concret de la Televisió Digital Terrestre.
HD+DVB: Ripeig d'un arxiu HD que té una resolució final que NO és d'alta definició, més un àudio principal afegit i sincronitzat agafat de la televisió digital (DVB).
BD+DVB: Ripeig de Bluray Disc que té una resolució final que NO és d'alta definició més un àudio principal afegit i sincronitzat agafat de la televisió digital (DVB).
BD+DVB 720p: Ripeig de Bluray que té una resolució d'alta definició de 720 punts més un àudio principal afegit i sincronitzat agafat de la televisió digital (DVB).
DVD+VHS: Ripeig de DVD, més un àudio principal afegit i sincronitzat agafat d'una gravació VHS.Respon