[ed2k] 60 minuts - L'ànima sufí. La música m... (18.12.2007)

Moderadors: arakelov, Petiso, Nava

Respon
Avatar de l’usuari

Autor del tema
arakelov
Entrades: 10543
Membre des de: ds. feb. 17, 2007 16:37
Ubicació: Sant Martí (BCN)
Status: Desconnectat

[ed2k] 60 minuts - L'ànima sufí. La música m... (18.12.2007)

#1

Entrada Autor: arakelov » dt. des. 25, 2007 10:00

L'ànima sufí. La música mística de l'islam (Sufi Soul - The Mystic Music Of Islam)

Imatge

Enllaços ed2k: Presentació - Documental
Sinopsi

D'un temps ençà, l'extremisme musulmà sovint ha dominat els titulars de portades i noticiaris. Però l'escriptor i historiador William Dalrymple explora un vessant de l'islam totalment diferent. "L'ànima sufí. La música mística de l'islam" segueix Dalrymple per un recorregut personal que l'endinsa en el món místic i musical de l'islam, en què investiga les tradicions de la música sufí a Síria, Turquia, el Pakistan, l'Índia i el Marroc.

Per a centenars de milions de seguidors sufís a tot el món, la música és el moll de la seva tradició d'acostar-se a Déu. Des dels dervixos giradors de Turquia fins a la música qawwali del Pakistan, el sufisme ha generat una de les músiques més espectaculars del món, una música celebrada per musulmans i no musulmans alhora. El documental de Dalrymple segueix les arrels compartides del cristianisme i l'islam a l'Orient Mitjà i descobreix que el sufisme és un bastió pacífic, tolerant i pluralista contra el fonamentalisme.

El reportatge acaba al Marroc, concretament al Festival de Música Sagrada de Fes, on els ideals del sufisme s'eixamplen fins a abraçar creences de tot el món. En definitiva, una demostració de com l'islam té múltiples interpretacions i com la música pot convertir-se en una eina d'espiritualitat i, al mateix temps, en una manera de compartir aquest sentiment religiós. Una tradició que contrasta amb interpretacions radicals islàmiques que va fer que règims com el talibà prohibissin la música a l'Afganistan.

Una producció A Songlines/MWTV per a Channel Four. Gran Bretanya.

Dades tècniques (documental)

Vídeo: TDTrip, 704x384 (16:9), 25fps, xvid, 1015kbps
Àudios CAT i ENG : TDTrip, 96kbps, 48kHz, mp3 (cbr), mono
Durada: 49 minuts
Mida: 425MB


Why you think the net was born? Porn! Porn! Porn!

Respon