Pàgina 1 de 1

[ed2k] 60 minuts - La porta blava

Publicat: ds. feb. 25, 2017 13:17
Autor: lopere
60 minuts - La porta blava
(DVBrip VO x lopere) (TotsRucs.cat)
Imatge
“En quin món vivim? En un món on una llauna de Coca-Cola té més dret a viatjar per tot el món que un ser humà. En un món en què el mar s’està convertint en un gran cementiri.” Això ho pregunta un subsaharià en una concentració pel tancament del Centre d’Internament d’Estrangers de Sapadors, a València. “La porta blava” és un documental que durant un any ha seguit el debat sobre què cal fer amb aquest CIE en concret, i, més enllà, amb els CIE en general.

L’equip del documental entrevista interns que han viscut darrere els murs del centres, policies, jutges, activistes contra els CIE, representants del partits polítics que els van crear i dels quals exigeixen el tancament. Tot i que el documental està focalitzat al CIE valencià, és extrapolable als més de 220 centres que hi ha a tot Europa. Els CIE internen immigrants sense papers que no han comès cap delicte i que, en tot cas, només haurien comès una infracció administrativa. Una infracció que mai podria comportar la pena de presó a la qual, en la pràctica, estan sotmesos, i la resolució del seu expedient podria acabar, com a molt, amb l’expulsió del país. Per aquesta raó, organitzacions dels drets humans consideren que les condicions d’internament als CIE vulneren les garanties jurídiques i els drets humans bàsics.

El documental compta amb testimonis d’immigrants que han sofert maltractaments dins del CIES o que han estat detinguts en batudes policials que titllen de racistes. Durant un any, l’equip de Diodo Media ha estat present en tota l’actualitat que envolta el CIE de Sapadors, des de les concentracions, ma¬nifestacions fins a les denúncies als jutjats per casos de maltractament. Les històries que trobem darrere els murs de Sapadors, que també es podrien trobar a altres CIE com el de Barcelona, ens fan reflexionar sobre el blindatge de la Unió Europea contra les migracions del sud o la violència que sofreixen les persones que inten¬ten millorar les seves condicions de vida. Un documental especialment oportú quan els països europeus es replantegen les seves polítiques d’immigració i refugi per fer-les més restrictives.

Dades tècniques
Durada: 58 min. Mida: 606 MB
Vídeo: DVBrip, 704x400, XviD, kbps, Qf: 0,190 – 98% Test compressibilitat
Audio: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (VO)

60 minuts - La porta blava (DVBrip català-xxxxx x lopere) (TotsRucs.cat)