[ed2k] 60 minuts - La creu i la pistola

Moderadors: arakelov, Petiso, Nava

Respon
Avatar de l’usuari

Autor del tema
lopere
Entrades: 3205
Membre des de: ds. ago. 14, 2010 14:38
Ubicació: Vallès Occidental
Status: Desconnectat

[ed2k] 60 minuts - La creu i la pistola

#1

Entrada Autor: lopere » dg. maig 08, 2016 23:54

60 minuts - La creu i la pistola
(DVBrip català-anglès x lopere) (TotsRucs.cat)
Imatge
Durant dècades, una institució per a la qual la santedat de la vida ho és tot ha estat estretament lligada a una organització que té com a activitat diària la mort. I a l’altar d’aquesta nefasta aliança, la sang dels innocents. Fins al juny del 2014, quan el papa Francesc excomunicava tots els mafiosos per primera vegada en la història de l’Església. Indignat, en gran mesura per l’assassinat d’un nen de 3 anys, el pontífex podria haver actuat de manera precipitada, mossegant més del que realment pot mastegar. El papa més popular en molts anys es troba en un moment decisiu i l’èxit de la seva croada contra la màfia revelarà si realment el canvi és factible.

“La creu i la pistola” (“The cross & the gun”) mostra com en són de boiroses les línies vermelles que l’Església catòlica ha posat a la màfia, que seran molt difícils de respectar; revela com de profundament religiosos són els mafiosos i com la màfia utilitza la religió per promoure la seva agenda. Alhora, el documental posa de manifest que l’Església i la màfia han constituït sovint un matrimoni de conveniència la fortuna del qual depèn encara avui, en moltes parts d’Itàlia, més de la col•laboració i el compromís que de la confrontació. Amb l’ànima de l’Església catòlica en joc, aquesta investigació es pregunta si es pot afirmar amb rotunditat que Francesc ha guanyat la guerra contra el crim organitzat.

Aquell juny del 2014, Francesc va visitar Calàbria, regió empobrida i llar de la màfia italiana més potent i alhora més desconeguda, la ‘Ndrangheta. Hi va anar per conèixer la família de Cocò Campolongo, un nen de tres anys que va morir quan es va interposar en el camí dels assassins del seu avi. La reacció vehement de Francesc va sorprendre tothom, inclosos els seus mateixos col•laboradors: “La ‘Ndrangheta és l’adoració del mal i el menyspreu pel bé comú. Els mafiosos no estan en comunió amb Déu. Són excomunicats!”

Només una setmana més tard, a la localitat calabresa d’Oppido, una processó amb una estàtua de la Mare de Déu es va aturar davant la casa d’un cap local de la ‘Ndrangheta que acabava de sortir de la presó. Indignada, la policia va abandonar l’escena. El clergat no ho va fer, tot i que l’Església i la màfia són ara oficialment enemics.

Dades tècniques
Durada: 53 min. Mida: 594 MB
Vídeo: DVBrip, 704x400, XviD, 1335 kbps, Qf: 0,190 – 61% Test compressibilitat
Audio 1: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català)
Audio 2: DVBrip, mp3, 96 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Mono, (anglès)

60 minuts - La creu i la pistola (DVBrip català-anglès x lopere) (TotsRucs.cat)Respon