[ed2k] 60 minuts - El contagi

Moderadors: arakelov, Petiso, Nava

Respon
Avatar de l’usuari

Autor del tema
lopere
Entrades: 3205
Membre des de: ds. ago. 14, 2010 14:38
Ubicació: Vallès Occidental
Status: Desconnectat

[ed2k] 60 minuts - El contagi

#1

Entrada Autor: lopere » dl. maig 12, 2014 17:35

60 minuts - El contagi
(DVBrip català-francès x lopere) (TotsRucs.cat)
Imatge
“El contagi” és una pel•lícula documental que es capbussa, durant més de dos anys, en el cor mateix d’una crisi econòmica que està posant a prova la Unió Europea. Els ciutadans grecs viuen en el llindar de la pobresa i tenen escassa confiança en el futur. De Grècia, el contagi s’estén a Portugal i Irlanda i es converteix en un perill per a la resta d’Europa.

L’euro, la moneda única en què es fonamenta la unitat, està amenaçat pels mercats. L’impacte de les polítiques de rigor, la fragilitat del sistema financer, la degradació de la situació social, la recessió econòmica que afebleix el conjunt dels ciutadans... La inestabilitat política va en augment i les conseqüències són múltiples: els governs cauen successivament; l’extrema dreta i les forces populistes són opcions polítiques a l’alça; els deutes dels estats assoleixen proporcions alarmats; els tipus d’interès pugen; els estats viuen a un pas de fer fallida...

Aquest trencament amb el sistema de vida dels europeus és un seriós desafiament als fundadors de la Unió Europea, un territori que en 30 anys representarà el 6% de la població mundial i el 12% del PBI global. El model de la UE es veu amenaçat i podria veure’s abocat, en un futur no gaire llunyà, a tenir un paper marginal en la globalització. I malgrat la necessitat d’una reacció urgent, la UE vacil•la, dilatant la presa de decisions.

Sobre la base dels testimonis de ciutadans molt castigats i afeblits i de l’opinió d’experts i de protagonistes europeus de primer pla -Herman van Rompuy, Jean Claudio Juncker, Christine Lagarde, Jutta Urpilainen, Martin Schulz o Guy Verhofstadt- el documental planteja les qüestions cabdals del futur d’Europa: què en queda del model europeu, amb la globalització? Com es pot salvar l‘euro? Continuarà existint Europa? Com es pot evitar el desencís d’Europa?

Dades tècniques
Durada: 56 min. Mida: 598 MB
Vídeo: DVBrip, 704x400, XviD, 1256 kbps, Qf: 0,178 – 99% Test compressibilitat,
Audio 1: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català)
Audio 2: DVBrip, mp3, 96 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Mono, (francès)

60 minuts - El contagi (DVBrip català-francès x lopere) (TotsRucs.cat)Respon