[ed2k] 30 minuts (01.08.2010) - De qui és la culpa?

Moderadors: arakelov, Petiso, Nava

Respon

Autor del tema
boigandorra
Entrades: 130
Membre des de: ds. maig 09, 2009 19:01
Status: Desconnectat

[ed2k] 30 minuts (01.08.2010) - De qui és la culpa?

#1

Entrada Autor: boigandorra » dj. ago. 19, 2010 17:46

30 Minuts: De qui és la culpa?
Imatge

Sinopsi:
Els Estats Units mai havien vist una cosa així. El golf de Mèxic s'asfixia sota una enorme pàtina de brutícia. Actualment, el cru s'estén per una superfície de la mida d'Escòcia. Segons els govern dels Estats Units, s'aboquen diàriament en aigües del Golf uns 9,5 milions de litres diaris de petroli. La major part del cru encara és en àrees marítimes, però ja està arribant a les costes nord-americanes i posa en enorme perill els fràgils aiguamolls de Louisiana. Els estats de Mississipí, Alabama i Florida ja han estat tocats per la marea negra i les condicions del temps, amb la formació de fortes tempestes, poden afavorir l'arribada massiva del petroli a les costes.

L'administració del president Barack Obama - per qui la catàstrofe ha esdevingut una mena "d'Onze-S" mediambiental - i la mateixa companyia British Petroleum són a l'ull d'un autèntic huracà de protestes i de reclamacions. El reportatge examina les conseqüències del desastre sobre el terreny -amb la destrucció sistemàtica de l'ecosistema- enmig de la creixent guerra verbal entre Obama i els responsables de la companyia britànica, una companyia que perd a marxes forçades prestigi i enormes quantitats de diners per la gegantina dimensió del abocament de cru.

Però qui ha estat el responsable del vessament de petroli? Per què no es van complir tots els protocols de seguretat quan es van detectar fallades tècniques en la plataforma?. "De qui és la culpa?" aprofundeix en la qüestió.

Aquest reportatge, produït per la cadena britànica BBC, parla amb els afectats, entre ells desenes de milers de persones absolutament dependents de la pesca, indaga en les responsabilitats de la companyia BP i reconstrueix pas a pas -amb el testimoni dramàtic dels treballadors de la plataforma destruïda- la cadena d'errors evitables que van conduir a l'explosió del 20 d'abril. Una plataforma, propietat de la companyia Transocean, batejada Deepwater Horizon en honor del seu gran repte tecnològic: l'extracció de petroli a una gran profunditat a través de les aigües del Golf i de la costa terrestre submarina amb els mètodes més innovadors que existeixen.

Data d'emissió i captura: 01/08/2010

Dades tècniques:
Vídeo: TDTrip, 704x394, 16:9 AR=1.777, 25fps, xvid
Àudio: Català
Durada: 27.46 minuts
Mida: 572MB

Elink:

Esborro l'enllaç perquè hi he trobat problemes, és el primer cop que faig això i bé. No m'ha sortit del tot bé hehehe. Sento les possibles molèsties causades. Tant bon punt ho tingui ho posaré.Respon