[ed2k] 30 minuts (Temp. 2016-2017) Nous !!

Moderadors: arakelov, Petiso, Nava

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20292
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2016-2017) Nous !!

#16

Entrada Autor: naroatna » dv. març 31, 2017 0:31

De res! El d'aquesta setmana:

30 minuts (2017.03.26) Cicatrius obertes - Germanwings (DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
Dos anys després de la tragèdia de Germanwings, els familiars de les víctimes continuen mobilitzats. Què s'ha fet perquè no torni a passar una tragèdia similar?
Més informació
"30 Minuts" ha parlat amb alguns dels familiars de les víctimes, que ens expliquen en primera persona com van viure aquell moment, com el viuen ara i com treballen per intentar que un fet així no torni a passar. Parlem amb experts i amb el fiscal de Marsella en aquell moment, i també amb el cap de la investigació de l'Agència Francesa d'Accidents Aeris, que va estar sobre el terreny i que un any més tard va donar a conèixer l'informe.

Divendres, 24 de març, fa dos anys de la tragèdia de Germanwings, en què 149 persones van morir després que el copilot de l'avió decidís estavellar-se contra els Alps. 51 de les víctimes eren de nacionalitat espanyola, la majoria catalans, i 72, alemanys. La resta, de fins a 15 nacionalitats.

Un equip de TV3 que es va desplaçar al lloc de la tragèdia en el moment dels fets i que ha tornat en els homenatges que s'han fet al poble de Le Vernet en dues ocasions, el juliol del 2015 i el març del 2016, ha pogut parlar amb familiars d'algunes de les víctimes per explicar com van viure aquell tràgic moment, com el viuen ara i què esperen que passi. Han acompanyat una part de la junta de l'Associació d'Afectats del vol Germanwings 9525 als Alps en la preparació del concert que oferiran el 25 de març a Barcelona per recordar els seus éssers estimats i també a Le Vernet, on descansen les restes no identificades de les víctimes, i que ara s'ha convertit en un lloc de peregrinatge per als familiars. L'associació es va constituir inmmediatament després de la tragèdia i treballa perquè hi hagi canvis que evitin que això pugui tornar a passar.
Expliquem la situació en normativa aèria, les indemnitzacions, el procés penal i el treball de l'Associació d'Afectats del vol GWI 9525 als Alps.
Una radiografia de la situació actual, explicada des del sentiment, però amb la veu també, d'experts que ens permeten conèixer una mica més el cas. I la transformació d'un poble, Le Vernet, amb només 120 habitants, el lloc habitat més proper al punt de l'impacte, que també ha quedat marcat per la tragèdia.

Al "30 Minuts" "Cicatrius obertes" parlem amb el cap de la investigació de l'informe que es va emetre un any després, on es recullen les recomanacions que calen per intentar que no torni a passar. També ens expliquen com van ser els últims minuts registrats per la caixa negra que es va trobar de l'avió. Entre les reflexions i recomanacions, l'agència d'investigació d'accidents aeris de França recomana a Alemanya que treballi per aconseguir un equilibri entre el secret mèdic i la protecció de la seguretat pública. Aquí, a Catalunya, s'ha creat una comissió de treball, on es planteja que el sistema de baixes estigui informatizat, i evitar així casos com el de Germanwings. Expliquem com està la situació en normativa aèria. Parlem amb un pilot italià que ha escrit el llibre "Després de Germanwings, la vida del pilot de línia aèria", que fa una reflexió sobre la pressió que té el pilot en el moment actual.
La majòria de les famílies catalanes ja han firmat les indemnitzacions amb Lufthansa, però no tots hi estan d'acord. Un grup de familiars volen que hi hagi responsabilitat judicial pel que qualifiquen d'assassinat i demanen a França que no s'aturin el procés penal, fins a arribar a saber tota la veritat del que va passar.

Divendres 24, segon aniversari, la companyia alemanya ha organitzat una celebració que volen que sigui íntima. El poble de Le Vernet, el punt més proper al lloc de l'impacte, es prepara per acollir les més de 600 persones que participaran en l'acte de presentació del monument que s'instal·larà al punt de l'impacte, en homenatge a les persones que hi van morir.

I dissabte 25, l'Associació d'Afectats del vol GWI 9525 als Alps ha organitzat un concert d'homenatge als seus familiars i amics, a dos quarts de 5 de la tarda, a l'església del monestir de Santa Maria de Pedralbes.
Imatge


Imatge

Moltes gràcies!


Suzume
Entrades: 213
Membre des de: dt. jul. 01, 2008 21:29
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2016-2017) Nous !!

#17

Entrada Autor: Suzume » ds. abr. 01, 2017 8:37

Moltes gràcies :D

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20292
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2016-2017) Nous !!

#18

Entrada Autor: naroatna » dv. abr. 07, 2017 0:21

Més: :wink:

30 minuts (2017.04.02) Engrunes d'or (DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
A l'Àfrica occidental, més d'un milió de persones tracta de sobreviure amb la pols d'or de mines improvisades a cel obert.
Més informació
Per què centenars de milers de persones emprenen el camí de fugida del seu propi país de l'Àfrica cap a Occident? El reportatge "Engrunes d'or" ens ofereix respostes tangibles. Més d'un milió de persones tracta de sobreviure a la part occidental del continent amb uns quants grams d'or extrets amb un esforç inusitat dels milers de mines repartides entre Mali, Burkina Fasso, Costa d'Ivori i Ghana. El document se centra en la vida dels buscadors d'or de Burkina Faso, un país amb més de 600 mines en explotació industrial i artesanal, legals i il·legals. És un del estats més pobres del món i molts dels seus ciutadans creuen que l'or trobat els canviarà la vida. La realitat, però, és tossuda any rere any: només uns quants grams d'or els permeten sobreviure el dia a dia.

Anem a la localitat de Fandjora, on des de fa nou anys el Marcel cava frenèticament la terra i ens explica la seva experiència. Com ell, milers de persones excaven pous de l'amplada d'una claveguera a la recerca d'algunes engrunes del valuós mineral. Venen de Mali, també del Sudan... Fan milers de quilòmetres fins a arribar a la regió de les mines. Per guanyar més diners, hi treballen famílies senceres, inclosos els nens. Quan tenen catorze anys, els nois han de baixar a pous que poden arribar als cent metres de profunditat. Com Soumaele, que s'ha d'endinsar en un laberint de cavitats molt estretes, sempre a punt d'un dramàtic enfonsament. Les parets fràgils només d'aguanten amb unes quantes fustes: els esfondraments amb víctimes mortals són habituals. Cada vegada ell i els seus companys han de baixar més avall i s'han d'arriscar més per treure'n alguna cosa. L'aire és irrespirable, la temperatura pot arribar als 50 graus.

"Aquí fem servir això. És cocaïna. Serveix per millorar una mica el cervell, per tenir més força" ens diu un miner. També prenen Tramadol 120; el "míssil", li diuen. Un medicament, calmant, derivat sintètic de l'opi, que els ajuda a "tenir coratge" per baixar a la mina però que els va destrossant la salut perquè la prenen en dosis massa elevades. La majoria de miners amb prou feines guanya un euro al dia: ben just per l'escassa alimentació diària.

Per fer l'amalgama de l'or, utilitzen mercuri, un producte extremadament tòxic. I "l'hospital" més pròxim és a uns quants quilòmetres: tan sols és un petit dispensari. Allà combaten l'altra gran plaga que afecta la població minera: la malària.

Les mines d'or de Burkina Faso esdevenen, en molts casos, l'última etapa abans d'abandonar el país a la recerca d'una vida millor.
Imatge
Fins aviat!
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20292
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2016-2017) Nous !!

#19

Entrada Autor: naroatna » dt. abr. 11, 2017 20:11

I el d'aquesta setmana:

30 minuts (2017.04.09) Es tard per ser mare¿ (DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi

A Catalunya el nombre de dones que tenen un fill a partir dels 40 anys s'ha més que doblat en els últims deu anys.
Més informació
L'edat mitjana a la qual les dones catalanes tenen el primer fill és als 30,6 anys, pràcticament el país on la maternitat arriba més tard del món, en un empat tècnic amb Suïssa i Itàlia.

Ser mare tardana, però, té un preu econòmic, físic i emocional en la majoria dels casos. Les dificultats i el dolor associats al que sovint és un llarg camí fins arribar a l'embaràs no són gaire coneguts perquè qui s'hi troba no ho sol explicar. Des de les clíniques de reproducció assistida els professionals alerten que cal millorar la informació a les dones sobre els límits de la fertilitat i sobre els riscos de la maternitat tardana.

Al 30 Minuts "És tard per ser mare?" donem veu als experts i a les mateixes dones perquè ens expliquin com es viu tot aquest procés. Realitats com l'ovodonació o la congelació d'òvuls són ja habituals als centres de reproducció humana. Noves tècniques que permeten que dones que fa 15 anys no haurien pogut ser mares, ara sí que ho puguin ser i que suposen tota una evolució en el concepte de maternitat.

El fenòmen de la maternitat tardana té, a més de més riscos per a la mare i el nadó, una conseqüència a nivell demogràfic. Una de cada quatre dones nascudes als anys 70 no serà mare, i l'endarreriment de la maternitat n'és una de les principals raons.
A "És tard per ser mare?" quatre dones ens explicaran la seva experiència al voltant d'aquest tema i sabrem millor a què s'enfronten les dones o les parelles que decideixen tenir un fill passats els 40.
Imatge
Fins aviat!
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20292
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2016-2017) Nous !!

#20

Entrada Autor: naroatna » dc. abr. 26, 2017 20:08

Ens posem al dia (el de la setmana anterior va ser un "repe" que ja el tenim):

30 minuts (2017.04.23) Volem treballar (DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
L'Organització Internacional del Treball prohibeix el treball infantil. Però a Bolívia, els nens volen treballar i estan sindicats.
Més informació
L'OIT (Organització Internacional del Treball) ha condemnat Bolívia per transgredir les convencions internacionals contra el treball infantil. Recentment, el president Evo Morales va donar llum verda a una llei que autoritza els nens i nenes amb més de 10 anys d'edat a treballar. Una gran contradicció en un dels països que diu defensar aferrissadament els drets humans. Però és que a Bolívia hi ha una realitat aclaparadora: sense el seu sou, moltes famílies no poden subsistir i els nens no poden seguir anant a escola perquè cal pagar els estudis i els materials necessaris. De fet, molts nens reivindiquen poder treballar per poder tenir més oportunitats a la vida, un cop puguin acabar l'etapa escolar. I s'organitzen.

El reportatge segueix Ana Rosa, una nena d'onze anys que al mercat de Potosí, al centre del país, ven diversos productes i objectes. Es paga els estudis i ajuda la seva família. Està convençuda, com mols dels nens que treballen, que "l'OIT els odia perquè no els vol permetre anar a escola". Ana Rosa és una estudiant brillant. Però és una excepció entre els "nens treballadors" de Potosí, uns 8.000. Trobem l'altra cara de la moneda, explicitada pels propis mestres: com que els nens han de treballar, i han d'assumir unes responsabilitats que no els pertoquen de cap de les maneres, no disposen del temps adequat per seguir els estudis com cal. Molts menors pateixen estrès.

Els menors tenen la seva pròpia organització, estan sindicats i es manifesten regularment en defensa "dels seus drets laborals". Fins i tot han mantingut algun enfrontament amb les forces antidisturbis. Som testimonis de la seva reunió i de l'elecció de càrrecs: Ana Rosa serà una de les seves responsables. Però la mateixa llei que obre la porta al treball infantil desencadena efectes diabòlics com l'explotació infantil. Centenars, milers de nens, treballen als mercats, als carrers i fins i tot a les mines, on perillen les seves vides, sense disposar de contractes ni d'assegurances. El president Evo Morales diu preparar una nova llei per evitar aquests riscos.

En el reportatge "Volem treballar" es mostra la situació d'aquests nens i es parla amb educadors, amb l'OIT, i amb responsables bolivians relacionats directament amb la qüestió. Una realitat, la del treball infantil a Bolívia, que reflecteix les enormes carències del país i les necessitats de moltes famílies per poder continuar cap endavant.
Imatge
Fins aviat!
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20292
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2016-2017) Nous !!

#21

Entrada Autor: naroatna » dl. maig 08, 2017 23:32

Més:

30 minuts (2017.04.30) Qui és Macron¿ (DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
Emmanuel Macron, antic inversor bancari i exministre d'Economia amb el govern Hollande, es perfila com el pròxim president de la República francesa.
Més informació
Després dels resultats electorals de la primera volta de les eleccions presidencials franceses, Emmanuel Macron referma definitivament la seva posició com a molt possible pròxim cap d'estat de França. No només ha superat la líder del Front Nacional, Marine Le Pen, desplaçant-la a la segona posició, extrem que semblava impossible fa tan sols uns mesos, sinó que ja ha recollit la intenció favorable dels altres candidats eliminats i, molt probablement, de la majoria dels seus electors.

Però, qui és, què pensa, quin és l'ideari polític d'aquest jove de 39 anys que ni tan sols té una formació política al darrere com a estructura de suport? És el que tracta de desvelar el reportatge "Qui és Macron?"

Sabem que ha activat un moviment polític, "En marxa!", més una plataforma de suport electoral i activisme que no una estructura de partit. És potser l'embrió d'un nou partit polític per a les pròximes legislatives?

Com es diu en el reportatge, " A Macron se l'admira, se'l detesta, simbolitza el poder del diner, el traïdor de l'esquerra per uns i, al contrari, la necessària adaptació al món d'avui per d'altres. Però en aquesta França que no estima ni els primers de la classe ni els diners, quin destí pot tenir aquest antic banquer com a president de la República?.

Durant el reportatge, elaborat amb diverses entrevistes amb el candidat, ell mateix, Emmanuel Macron, va dibuixant la seva personalitat i el seu ideari: definitivament compromès amb la lliure empresa, amb l'emprenedoria, amb l'impuls de les noves generacions, també veu un rol essencial en l'estat. Es proclama hereu de l'esquerra, però de "l'esquerra eficaç, moderna, lluny de les dependències ideològiques que l'esclerotitzen i ofeguen el país". És ambiciós i desacomplexat: rebutja l'etiqueta de ser "membre de l'oligarquia financera", com se l'ha etiquetat des de l'esquerra més radical, pel fet d'haver treballat a la banca Rotschild. De fet, Macron, és un compendi, escull metòdicament allò que li agrada de l'esquerra i de la dreta. I això li ha suposat moltes crítiques. Però li ha valgut per ser guanyador de la primera volta presidencial i, com a fenomen anti-Le Pen, anti-extrema dreta, enfilar-se indefectiblement el pròxim dia 7 de maig com a nou president de la República.

Coneixedors de Macron, politòlegs, periodistes, sociòlegs...ens ajuden a fer el retrat de la nova sensació de la política francesa, un autèntic "outsider" fins fa ben poc.
Imatge
30 minuts (2017.05.07) Castor,un negoci rodó¿ (DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
El Castor és el magatzem de gas subterrani més gran d'Espanya, però mai ha entrat en funcionament. Ara, els consumidors hauran de pagar per aquesta infraestructura, que, ara per ara, no serveix per res.
Més informació
El Castor és el magatzem de gas subterrani més gran d'Espanya, però mai ha entrat en funcionament. Quan van començar a injectar-hi gas, el setembre del 2013, hi va haver terratrèmols i el govern va ordenar que es paralitzés el projecte. Aleshores, l'empresa impulsora, Escal USG, propietat del Grup ACS, de Florentino Pérez, va renunciar a la concessió i va recuperar la inversió. Ara, els consumidors hauran de pagar per aquesta infraestructura, que, ara per ara, no serveix per res.

El projecte Castor va néixer el 1996, quan una empresa canadenca va proposar fer un dipòsit de gas submarí a 22 quilòmetres de la costa de Vinaròs, al Baix Maestrat, fent servir un antic jaciment de petroli ─el jaciment Amposta─ que havia estat explotat durant anys. Des d'aleshores, tots els governs, tant els del PP com els del PSOE, han considerat estratègic aquest magatzem de gas i han anat concedint els corresponents permisos. El Castor va ser construït per Escal USG, una empresa de la qual ACS, el grup d'empreses de Florentino Pérez, té la majoria d'accions.

Del fet que la injecció de gas pogués provocar terratrèmols ja en va alertar l'Observatori de l'Ebre el 2005, cinc anys abans que comencessin les obres del magatzem. Aquesta possibilitat es va convertir en realitat quan s'hi van fer les primeres injeccions de gas, el setembre del 2013. Es van registrar un miler de terratrèmols, la majoria microsismes, tot i que alguns van arribar a una intensitat de 4,2 graus. Davant l'alarma social, el govern espanyol va decidir hibernar el Castor, és a dir, paralitzar les operacions del magatzem fins que no es demostrés que era segur. Aleshores, l'empresa Escal USG va renunciar al magatzem; va retornar la concessió a l'Estat i va recuperar la inversió. Aquesta mesura estava prevista en una clàusula del decret de concessió. El govern va autoritzar ràpidament el pagament de la inversió ─1.350 milions d'euros─ sense esperar a escatir si l'empresa havia actuat correctament en tot moment. Ara, com que el Castor forma part del sistema gasístic, els consumidors hauran de fer front al pagament d'aquesta quantitat durant trenta anys. L'OCU considera que, amb els interessos, se n'arribaran a pagar més de 4.700 milions d'euros. Uns 650 euros per consumidor.

El programa "30 minuts" repassa la història d'aquest projecte per intentar obtenir respostes a algunes preguntes: com s'han anat prenent les decisions en relació amb el Castor? Les mesures de control, durant tot el procés, van ser les adequades? Per què s'ha retornat la inversió a l'empresa si és una infraestructura que no funciona? El magatzem Castor és necessari?

En el reportatge hi intervenen, entre d'altres, el president d'Escal USG, Recaredo del Potro, i els exministres d'Indústria José Montilla i Miguel Sebastián.
Imatge
Fins aviat!
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20292
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2016-2017) Nous !!

#22

Entrada Autor: naroatna » dc. maig 17, 2017 23:40

El d'aquesta setmana:

30 minuts (2017.05.14) Herois (DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
Davant d'un cas de corrupció, denunciaríeu o miraríeu cap a un altre costat? A "Herois" presentem set casos de persones que, per haver denunciat activitats presumptament il·legals –amb malversació de diner públic– o haver-s'hi oposat, ho han pagat molt car.
Més informació
Davant d'un cas de corrupció, denunciaríeu o miraríeu cap a un altre costat? A "Herois" presentem set casos de persones que, per haver denunciat activitats presumptament il·legals –amb malversació de diner públic– o haver-s'hi oposat, ho han pagat molt car.

La corrupció ja s'ha convertit en la segona causa de preocupació dels espanyols –només superada per l'atur–, segons la darrera enquesta del CIS, el Centre d'Investigacions Sociològiques, del govern espanyol. Aquests dies s'estan veient els judicis dels grans casos de corrupció dels últims temps: Palau, Pretoria, Gürtel..., i cada dia n'esclaten de nous, com el de l'operació Lezo. Fins i tot, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, haurà de testificar pel presumpte finançament il·legal del seu partit, el PP.

Però, davant d'un cas de corrupció, què s'ha de fer? Denunciar-ho? Enfrontar-se amb els companys o superiors? Quines conseqüències comporta?

A "Herois" expliquem les històries de persones que van decidir no ser còmplices de presumptes casos de corrupció i ho van denunciar o, simplement, es van negar a participar en activitats que consideraven il·legals i immorals. I no ho van fer, com ells mateixos expliquen, per "quixotisme" o per ser especialment valents, sinó perquè consideraven que era la seva obligació, la manera de fer bé la seva feina. En tots els casos, la seva acció els ha comportat l'aïllament, l'assetjament laboral, veure's immersos en inacabables processos judicials –als quals han de fer front amb els seus propis diners– i, en molts casos, fins i tot, perdre la feina.

Aquestes són les set històries d'"Herois".

Azahara Peralta, enginyera, directora d'obres de la descontaminació de l'embasament de Flix, acomiadada de l'empresa pública Acuamed després de negar-se a aprovar uns sobrecostos considerats il·legals.

Ana Garrido, tècnica de l'Ajuntament de Boadilla del Monte (Madrid), una de les denunciants de la trama Gürtel. Ha patit assetjament, i l'Ajuntament es nega a indemnitzar-la malgrat les sentències judicials a favor seu.

Luis Gonzalo Segura, exmilitar, expulsat de les Forces Armades per denunciar presumptes casos de corrupció dins l'exèrcit.

Paloma Coiduras, enginyera, alta funcionària de la Junta d'Andalusia i de la Generalitat Valenciana, expedientada i amb canvis constants i injustificats de lloc de treball en totes dues institucions per haver denunciat irregularitats.

Maite Carol, exinterventora municipal a Santa Coloma de Gramenet. Va patir assetjament per negar-se a informar favorablement unes requalificacions que finalment han portat a judici l'excalde Bartomeu Muñoz. És el cas Pretòria. Finalment, va ser acomiadada.

Roberto Macías, exadministratiu d'UGT Andalusia. El sindicat demana per a ell pena de presó i 60.000 euros per danys morals. L'acusa d'haver filtrat documents a la premsa que presumptament demostrarien finançament irregular del sindicat.

Fernando Urruticoechea, interventor municipal a diversos municipis. Els seus informes en contra de les activitats il·legals dels ajuntaments li han ocasionat expedients disciplinaris i assetjament laboral per part de diferents equips municipals. Ha hagut de canviar vuit vegades de destí.

En tots aquests casos, de moment, i malgrat les contínues crides a la lluita contra la corrupció que es fan des dels estaments oficials, no han rebut cap tipus de suport. En el programa "Herois" coneixerem de primera mà les seves històries.
Imatge
Fins aviat!
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20292
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2016-2017) Nous !!

#23

Entrada Autor: naroatna » dg. maig 28, 2017 22:52

El de la setmana passada que se m'havia passat per alt publicar. Disculpeu el retard.

30 minuts (2017.05.21) Operació Catalunya (DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
Una conspiració policial va actuar contra el procés sobiranista. Proves falses, manipulació de dades, informes irregulars, agents secrets, filtracions interessades a la premsa, amenaces per obtenir informació confidencial. El 30 minuts s'endinsa aquest diumenge en una operació policial opaca que ha estat actuant de manera anònima. Què és l'operació Catalunya? Qui la va impulsar? Existeix la policia política? S'ha fet a l'esquena de jutges i fiscals amb la idea d'intoxicar? S'han utilitzat fons reservats? Quin paper hi ha tingut la premsa?
Més informació
Una conspiració policial va actuar contra el procés sobiranista. Proves falses, manipulació de dades, informes irregulars, agents secrets, filtracions interessades a la premsa, amenaces per obtenir informació confidencial. El 30 minuts s'endinsa aquest diumenge en una operació policial opaca que ha estat actuant de manera anònima. Què és l'operació Catalunya? Qui la va impulsar? Existeix la policia política? S'ha fet a l'esquena de jutges i fiscals amb la idea d'intoxicar? S'han utilitzat fons reservats? Quin paper hi ha tingut la premsa?
L'11 de Setembre del 2012 un milió i mig de persones es manifesten pels carrers de Barcelona a favor del dret a decidir. La cúpula de la Policial Nacional activa una operació secreta al marge de processos judicials i de bona part de la mateixa estructura de la policia.
El 30 minuts entrevista periodistes d'investigació, advocats, jutges, diputats i representants de la policia per entendre l'origen i l'abast de l'operació. L'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el subdirector d'El Mundo, Esteban Urreiztieta, afronten el cas del compte corrent suís fals, que marca decisivament la carrera del polític convergent.
Una actuació policial fora de norma, que s'activa en moments electorals importants. Amb un interrogant, que ara molts intenten resoldre: qui és la X de l'operació Catalunya?
Imatge
Fins aviat!
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20292
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2016-2017) Nous !!

#24

Entrada Autor: naroatna » dc. juny 07, 2017 0:04

Més:

30 minuts (2017.06.04) El negoci dels likes (DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
Pràcticament mai ens decidim a comprar sense consultar la llista personalitzada d'aprovacions o de retrets a les pàgines d'internet.
Més informació
A l'hora d'escollir un restaurant, un hotel, comprar un electrodomèstic o un telèfon, 8 de cada 10 ciutadans ja consulten les recomanacions i crítiques allotjades a internet abans de prendre una decisió final. Però diversos estudis sobre fraus a la xarxa ens indiquen que cada cop més sovintegen els comentaris falsos. Per què? D'on procedeixen? Es detecta, cada cop més assíduament, que certs comentaris crítics procedeixen directament de la competència.

Patricia, que regenta un hotel a Saint-Malo, està preocupada per un comentari crític sobre una de les habitacions que sospita que és fals. Després de fer una petita comprovació, s'adona que la persona anònima que ha fet la crítica ha fet altres comentaris negatius, en només tres dies, en ciutats molt allunyades les unes de les altres. No pot ser. Patricia descobreix que el comentari no correspon a cap visita de cap client. Però, probablement, ja és tard, la crítica corre per la xarxa i el perjudici econòmic pot ser enorme. La propietària de l'hotel de Saint-Malo està convençuda que ha estat la competència, qui ha aconseguit penjar la crítica del seu establiment. Com es pot evitar aquesta pràctica fraudulenta?

Però l'autèntic negoci se centra en els comentaris positius. Empreses especialitzades, a canvi d'una bona quantitat de diners, poden inundar la xarxa de "likes" i de comentaris positius que redundaran en l'èxit de l'establiment, de la iniciativa comercial, o dels perfils de les persones o grups interessats. Els autors del reportatge ho comproven personalment i viatgen fins a Casablanca, al Marroc, on hi ha moltes start-ups de recomanacions falses. Moltes estan instal·lades al nord d'Àfrica. També a Madagascar.

Per denunciar la facilitat del frau i la falta de filtres adequats fins i tot dels perfils personals a internet, els periodistes també viatgen fins a Nova Delhi, a l'Índia. Allà hi ha una autèntica especialització, molt estesa, de "les fàbriques d'amics" a preus molt assequibles. Per tenir 5.000 "amics", per exemple, segons el "paquet comercial" escollit, es pot trigar un mes. Són robots automàtics, els que ho fan. Si es vol 1.000 "likes", "m'agrada" falsos en una setmana, el preu és de 90 euros. Artistes, polítics, empresaris, etc. volen l'ajuda d'un reconeixement social per expandir les seves iniciatives. La notorietat a Internet ja es compra. I pot ser del tot falsa. Però és un negoci.
Imatge
Fins aviat!
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20292
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2016-2017) Nous !!

#25

Entrada Autor: naroatna » dc. juny 14, 2017 23:57

I el d'aquesta setmana:

30 minuts (2017.06.11) Puerto Rico, referèndum a l'última colònia (DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
Puerto Rico, territori dels Estats Units des del 1898, celebra un referèndum d'autodeterminació aquest diumenge. Les opcions són integrar-se com a estat als Estats Units —l'"estadidad"—, continuar amb l'estatus actual —territori no incorporat— o optar per una via sobiranista, que inclou la independència plena. Mentre el govern dona suport a l'estadidad, l'oposició ha fet una crida al boicot al plebiscit.
Més informació
El governador de Puerto Rico, Ricardo Rosselló, va guanyar les eleccions fa sis mesos. El seu partit, el Partido Nuevo Progresista, de centre dreta, sempre ha defensat la incorporació plena de Puerto Rico als Estats Units, com l'estat número 51. En un principi, el referèndum nomes contemplava dues opcions: l'estadidad o l'opció sobiranista (i dins d'aquesta, dues possibilitats més: lliure associació sobirana o independència). En cas que guanyés l'opció sobiranista, a l'octubre es faria un altre referèndum per decidir entre la lliure associació sobirana, és a dir, l'establiment d'una nova associació amb els Estats Units des de la sobirania o la independència plena.

El govern dels Estats Units permet la celebració del referèndum d'autodeterminació, pero és el Congrés americà qui ha de decidir i aprovar, en últim terme, el destí futur de Puerto Rico. A més, en aquest cas, el Departament de Justícia dels Estats Units ha manifestat que calia afegir a la papereta de vot una tercera opció: la de l'estatus actual, és a dir, l'opció que res canviï. El governador de Puerto Rico, a contracor, ha acceptat incorporar l'opció considerada colonialista i l'oposició que, en principi, participava en el plebiscit, ha fet una crida al boicot. Sobiranistes i independentistes consideren inacceptable la inclusió de la proposta imposada pels Estats Units.

Puerto Rico pertany als Estats Units com a territori no incorporat des del 1898; va ser cedit per Espanya quan va perdre la guerra de Cuba. L'illa caribenya té un autogovern limitat: la seva Constitució i les seves institucions estan completament supeditades als Estats Units. Els porto-riquenys, malgrat que són ciutadans nord-americans, si viuen a l'illa, no poden votar a les eleccions nord-americanes ni escollir el president dels Estats Units.

El plebiscit se celebra en un moment delicat de les relacions de Puerto Rico amb els Estats Units: l'illa, incapaç de pagar el deute, ha fet fallida i els Estats Units han imposat una junta fiscal, per d'amunt del govern i de les institucions porto-riquenyes, que prioritza el pagament als creditors davant de les necessitats de Puerto Rico i sense aportar cap rescat financer.

Un equip del programa "30 minuts" ha seguit de prop aquest procés i ha estat testimoni dels primers dies de llibertat d'Oscar López Rivera, el militant independentista —conegut com el Mandela porto-riqueny— que ha passat 36 anys de la seva vida en presons dels Estats Units i que va ser indultat per Obama.
Imatge
Fins aviat!
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20292
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2016-2017) Nous !!

#26

Entrada Autor: naroatna » dv. juny 23, 2017 0:22

De nou al dia! :wink:

30 minuts (2017.06.18) Sagrada Família, compte enrere (DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
El programa "30 minuts" presenta, per primera vegada a la història, una filmació d'Antoni Gaudí feta un any abans de la seva mort. Fins ara només es tenia constància d'unes quantes fotos de l'arquitecte, però no s'havia pogut veure mai la imatge de Gaudí en moviment.
Més informació
L'afirmació "la Sagrada Família no s'acabarà mai", aviat deixarà de tenir sentit. Els responsables de la construcció d'aquest temple expiatori ja han posat data a l'acabament de la part arquitectònica de la basílica: serà l'any 2026, coincidint amb el centenari de la mort d'Antoni Gaudí. En el reportatge "Sagrada Família: compte enrere" coneixerem les innovadores tècniques constructives que permetran accelerar –d'una manera fins fa poc impensable– el ritme de les obres per poder assolir aquest objectiu.

Amb un gran desplegament audiovisual les càmeres de "30 minuts" han filmat tots els processos pels quals passa una pedra des que s'extreu de la pedrera fins que es col·loca en una de les torres. Hem entrevistat alguns de la vintena d'arquitectes responsables de l'obra, desvelarem quin reputat escultor està dissenyant els pinacles de les torres dels evangelistes i entrarem al magatzem on hi ha els més de 20.000 fragments de les maquetes originals de Gaudí que van quedar malmeses durant la guerra civil. També sentirem les reflexions de Joan Vila-Grau, el dissenyador dels vitralls de l'església, que han emocionat milions de visitants, i descobrirem quin projecte tenia pensat Gaudí per a les campanes del temple.

El reportatge també fa un repàs a les diferents vicissituds i polèmiques que històricament han envoltat la construcció de la Sagrada Família, així com els problemes de convivència amb els veïns que el seu atractiu turístic comporta.

Els espectadors de "Sagrada Família: compte enrere" tindran una sorpresa molt rellevant: unes imatges inèdites d'Antoni Gaudí filmades l'any 1925 en un casament al monestir de Montserrat. Per primera vegada a la història podrem veure el genial arquitecte en unes imatges en moviment. Una primícia mundial.
Imatge
Fins aviat!
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

r5004
Entrades: 13939
Membre des de: dc. nov. 01, 2006 8:08
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2016-2017) Nous !!

#27

Entrada Autor: r5004 » dt. jul. 04, 2017 21:09

A petició de na naroatna! :D

30 minuts (2017.07.02) Barcelona es lloga (DVBrip català per r5004)(TotsRucs.cat).avi
Trobar un pis de lloguer per sota els 700 EUR, a Barcelona, s'ha convertit en una missió impossible. Sobretot als barris més cèntrics. Hi ha poca oferta i la demanda és molt alta.
Més informació
"Barcelona és una de les ciutats amb més qualitat de vida d'Europa. Estem a la Champions del que és la demanda internacional", afirma el director de la divisió de lloguer de la immobiliària de luxe Engel & Völkers, "i pel client estranger el lloguer a Barcelona és barat". "El límit serà la capacitat adquisitiva de l'inquilí", observa Joan Ollé, president del Col·legi d'API de Barcelona, i suggereix que qui busqui un lloguer raonable haurà d'ampliar el seu radi de recerca, "Barcelona arriba des de Vic fins a Collbató i fins a Cubelles. I quan la gent s'hagi acostumat a agafar el transport públic, estaran contents de viure-hi."
La lògica del mercat xoca frontalment amb els interessos dels veïns que estan de lloguer. Al barri de Sant Antoni la plataforma Fem Sant Antoni va néixer per denunciar la pressió del turisme. La sorpresa ha estat que els veïns ara els demanen ajuda perquè no poden pagar el lloguer que els exigeixen per renovar el contracte. Al Poblenou, l'Ángela, que treballa al mercat del barri, ho experimenta en pròpia pell. Paga 600 € per un pis de 90 m2 prop de la feina. Se li acaba el contracte i el propietari en vol cobrar 1.000. Amb un sou mileurista, per ella és un lloguer inassumible. Ja busca pis, però al Poblenou, no troba res.
L'ajuntament, per la seva banda, intenta pal·liar una situació desesperada per a molts llogaters. La ciutat ha reforçat les inspeccions de pisos turístics il·legals per forçar els propietaris que els retornin al lloguer tradicional. També s'ha engegat un cens de pisos buits. Als propietaris se'ls ofereix un paquet d'ajudes per animar-los a posar preus raonables. El problema de fons és l'escassedat del parc municipal de vivenda, que a Barcelona és d'un 1,5%. Un percentatge insignificant, sobretot si es compara amb ciutats com Viena, on el 30% de l'habitatge és municipal i es lloga a preus raonables.
La transformació de la ciutat continua imparable. L'edifici del carrer Parlament, 1-3 aviat el reformaran tot sencer. Al desembre una immobiliària va comprar tot el bloc i no pensa renovar el contracte als antics llogaters. Tot és legal, però pels actuals inquilins la sentència és clara: hauran de marxar. "Estan eliminant les comunitats i el teixit social amb aquestes estratègies. És molt trist.", denuncien. "Aquesta serà una altra Barcelona", afegeixen, "potser es convertirà en un bombó amb un llaç rosa, però nosaltres en aquesta Barcelona ja no hi volem ser, no és la nostra."
"Hi ha gent a qui no li agrada que es parle, s'escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no li agrada que es parle, s'escriga o es pense."
Imatge

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20292
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2016-2017) Nous !!

#28

Entrada Autor: naroatna » dt. jul. 04, 2017 22:00

r5004 ha escrit:A petició de na naroatna! :D

30 minuts (2017.07.02) Barcelona es lloga (DVBrip català per r5004)(TotsRucs.cat).avi
Trobar un pis de lloguer per sota els 700 EUR, a Barcelona, s'ha convertit en una missió impossible. Sobretot als barris més cèntrics. Hi ha poca oferta i la demanda és molt alta.
Més informació
"Barcelona és una de les ciutats amb més qualitat de vida d'Europa. Estem a la Champions del que és la demanda internacional", afirma el director de la divisió de lloguer de la immobiliària de luxe Engel & Völkers, "i pel client estranger el lloguer a Barcelona és barat". "El límit serà la capacitat adquisitiva de l'inquilí", observa Joan Ollé, president del Col·legi d'API de Barcelona, i suggereix que qui busqui un lloguer raonable haurà d'ampliar el seu radi de recerca, "Barcelona arriba des de Vic fins a Collbató i fins a Cubelles. I quan la gent s'hagi acostumat a agafar el transport públic, estaran contents de viure-hi."
La lògica del mercat xoca frontalment amb els interessos dels veïns que estan de lloguer. Al barri de Sant Antoni la plataforma Fem Sant Antoni va néixer per denunciar la pressió del turisme. La sorpresa ha estat que els veïns ara els demanen ajuda perquè no poden pagar el lloguer que els exigeixen per renovar el contracte. Al Poblenou, l'Ángela, que treballa al mercat del barri, ho experimenta en pròpia pell. Paga 600 € per un pis de 90 m2 prop de la feina. Se li acaba el contracte i el propietari en vol cobrar 1.000. Amb un sou mileurista, per ella és un lloguer inassumible. Ja busca pis, però al Poblenou, no troba res.
L'ajuntament, per la seva banda, intenta pal·liar una situació desesperada per a molts llogaters. La ciutat ha reforçat les inspeccions de pisos turístics il·legals per forçar els propietaris que els retornin al lloguer tradicional. També s'ha engegat un cens de pisos buits. Als propietaris se'ls ofereix un paquet d'ajudes per animar-los a posar preus raonables. El problema de fons és l'escassedat del parc municipal de vivenda, que a Barcelona és d'un 1,5%. Un percentatge insignificant, sobretot si es compara amb ciutats com Viena, on el 30% de l'habitatge és municipal i es lloga a preus raonables.
La transformació de la ciutat continua imparable. L'edifici del carrer Parlament, 1-3 aviat el reformaran tot sencer. Al desembre una immobiliària va comprar tot el bloc i no pensa renovar el contracte als antics llogaters. Tot és legal, però pels actuals inquilins la sentència és clara: hauran de marxar. "Estan eliminant les comunitats i el teixit social amb aquestes estratègies. És molt trist.", denuncien. "Aquesta serà una altra Barcelona", afegeixen, "potser es convertirà en un bombó amb un llaç rosa, però nosaltres en aquesta Barcelona ja no hi volem ser, no és la nostra."
Moltes gràcies r5004 !! :D :wink:

Fins aviat!
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20292
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2016-2017) Nous !!

#29

Entrada Autor: naroatna » ds. jul. 15, 2017 0:13

Més:

30 minuts (2017.07.09) Youtubers els nous ídols (DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
Quina és la clau de l'èxit d'aquests nois i noies que, fent vídeos sense mitjans i des de casa seva, s'han convertit en estrelles? Tenen a YouTube audiències que les televisions no s'atreveixen a somiar. Són autèntics ídols entre els nens, adolescents i joves. Els persegueixen els fans. Omplen estadis. Esgoten llibres. Els busquen els anunciants.

Fins aviat!
Imatge

Moltes gràcies!

Respon