Pàgina 1 de 1

[ed2k] 30 minuts - Mantingui's a l'espera (2010.09.19)

Publicat: ds. nov. 10, 2012 13:19
Autor: conradtgn
Mantingui's a l'espera (2010.09.19)
Imatge
http://www.tv3.cat/30minuts/reportatges ... -a-lespera
Sinopsi:
A Espanya, actualment hi ha prop de 53 milions de contractes de telefonia mòbil, 20 milions de contractes de telefonia fixa i 10 milions de llars amb accés a banda ampla d'Internet. Aquest gran volum de clients i d'operacions fa que el sector de la telefonia i internet acapari, amb molta diferència respecte a altres sectors, la majoria de queixes dels consumidors.

El reportatge "Mantingui's a l'espera" analitza algunes d'aquestes reclamacions a través de clients queixosos, responsables de les companyies telefòniques i de les diferents administracions.

- Per què els serveis telefònics d'atenció al client són, sovint, un laberint?
- Com es pot evitar que les companyies telefòniques t'atabalin amb trucades a tota hora oferint-te nous serveis?
- Per què a Espanya tenim, de mitjana, uns preus de telefonia i d'internet més alts que els de la majoria de països de la Unió Europea? - Com es poden canalitzar les reclamacions dels usuaris contra les operadores de telefonia?

El reportatge d'avui de "30 Minuts" intenta respondre a aquestes preguntes i, alhora, mostra sorprenents casos de reclamació de diferents usuaris:

PERE ALCALÀ està a la llista de morosos perquè es nega a pagar dues línies de mòbil que la seva companyia va donar d'alta a nom seu sense que ell ho sabés.

ISABEL NOGUERA està indignada perquè acaba de descobrir a la seva factura de mòbil que la companyia telefònica li cobra per uns SMS Premium que ella rep des de fa setmanes, un servei que ella assegura que mai ha sol·licitat.

HEIKO KRAFT I ANNA BOFARULL van quedar astorats quan la seva operadora els va reclamar gairebé 20.000 euros en trucades a números 905 corresponents a concursos de televisió que ells asseguren que no han fet mai.

EDUARDO CLAVIJO va anar 3 dies a Andorra i es va endur el seu ordinador portàtil i un dispositiu USB per connectar-se a internet. La següent factura li va pujar a més de 55.400 euros per haver fet diverses descàrregues des del principat. Ara no té els diners per pagar el que deu.

Al BARRI DEL GORNAL de l'Hospitalet de Llobregat, 59 famílies, totes clients de la mateixa companyia, van començar, de cop i volta, a rebre factures per suposades trucades a línies eròtiques que ells neguen haver fet.

Representen les reclamacions dels usuaris de telefonia i internet una lluita de David contra Goliat?


Dades tècniques:
Vídeo: DVBrip, 704x396, 16:9 AR=1.777, 25fps, xvid, 1321 Kbps.
Àudio: Català 128kbps, Font: DVB, 48kHz, mp3 (cbr)
Durada: 36 minuts
Mida: 370MB

Elink:
30 minuts (2010.09.19) Mantingui's a l'espera (DVBrip XviD-Mp3 català per Conrad)(TotsRucs.cat).avi