[ed2k] 30 minuts (Temp. 2020-2021) Nous !!

Moderadors: arakelov, Petiso, Nava

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20506
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

[ed2k] 30 minuts (Temp. 2020-2021) Nous !!

#1

Entrada Autor: naroatna » dv. oct. 02, 2020 23:06

30 minuts
Temporada 2020-2021
WEBBrip 1080p català

Aquesta tardor, "30 minuts" serà més actualitat que mai i, a partir del 13 de setembre, començarà la 37a temporada en antena. El programa més veterà de Televisió de Catalunya ha continuat, una temporada més, liderant de forma global la franja del "prime time" dels diumenges a la nit amb una audiència mitjana de 351.000 persones, cosa que representa un 14,0% de quota. Més de 3 milions d'espectadors han connectat amb algun reportatge del "30 minuts" aquesta temporada. Els 5 reportatges més seguits d'aquesta última temporada són: "Sentenciats", amb 728.000 espectadors (25,8%), seguit per "Dies de tsunami" (23,7%), "Dins del coronavirus" (21,1%), "Hospital sense fronteres" (18,4%) i "Barra lliure" (17,4%).

La temporada 2020-2021 començarà amb un reportatge sobre els efectes de la crisi del coronavirus en el turisme a Barcelona, Eivissa-Formentera, Salou i Port Aventura i les comarques del Pallars Sobirà i el Solsonès. Es podrà veure com ha afectat la disminució dels visitants internacionals, i el creixement dels locals, a aquests diferents emplaçaments i a tots aquells que en viuen de manera directa o indirecta.

"30 minuts" també es fixarà en temes que afecten la salut, com el consum de cocaïna i les seves conseqüències, i seguirà posant l'atenció en malalties com la sida, quan fa 40 anys dels primers casos coneguts, sense deixar de cobrir una possible segona onada de la Covid-19. Pel que fa al territori, el programa se centrarà en com afecta el canvi climàtic Catalunya i en la incidència que la crisi de la Covid-19 tindrà en l'habitatge, així com en les alternatives habitacionals que estan sorgint per fer que aquest dret sigui per a tothom.

La situació d'excepcionalitat que s'està vivint ha portat el "30 minuts" a recordar com va acabar el curs escolar, com ha començat el nou i les conseqüències que ha tingut per a la comunitat educativa en el seu conjunt. Com, tot plegat, ha fet aflorar desigualtats i situacions de vulnerabilitat quan aquesta educació no ha pogut ser presencial.

Igualment, el seguiment que s'ha fet de les persones contagiades i els seus contactes és una de les qüestions que han suscitat més interès pel que comporta l'ús de dades personals en la prevenció i la lluita contra l'extensió de la malaltia. Aquest fet ha tornat a portar a debat l'ús de les dades massives ("big data"), que té aspectes positius aplicats a la medicina i a la predicció de catàstrofes naturals, per exemple, però que pot ser un perill per a la nostra privacitat en funció de l'ús i l'abús que se'n faci. S'esperen una tardor i un hivern carregats d'una actualitat trepidant i per això "30 minuts" estarà amatent als esdeveniments que afectin la societat per ser-hi, com sempre, a primera línia i amb l'ànim de fer arribar a l'audiència els reportatges més interessants i, com sempre, amb la pluralitat i el rigor informatiu que el caracteritzen.E-links:

30 minuts (2020.09.13) Sense turisme (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
La crisi del coronavirus ha colpejat directament un dels motors més importants de l'economia catalana, que s'ha aturat d'un dia per l'altre.

30 minuts (2020.10.11) Escoles, la distància social (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Les escoles han reobert després de sis mesos. Amb fragilitat i incertesa, per l'augment progressiu d'alumnes confinats a causa de la Covid-19, però amb voluntat decidida de continuar obertes i no repetir els errors de la primavera passada. La clau de l'èxit o del fracàs està lligada en bona mesura a l'evolució del rebrot a Catalunya, però també a un dels principals problemes del sistema educatiu: la segregació escolar.

30 minuts (2020.10.18) Barcelona, vides en blanc (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
El reportatge s'endinsa en el món del tràfic i el consum de cocaïna a Barcelona per descobrir per què la capital catalana és la ciutat d'Europa on més es consumeix aquesta droga il·legal.

30 minuts (2020.11.01) Sense justícia no hi haurà pau (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
La mort atroç de George Floyd a mans de la policia ha provocat dolor i ràbia als Estats Units i a tot el món. El reportatge fa un recorregut pel què ha passat en els darrers cinc anys dins del moviment "Black Lives Matter"

30 minuts (2020.11.08) Tot el que sabem de tu (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
El "big data" permet tractar bilions de dades, és molt útil en la investigació sobre la Covid o en el diagnòstic del càncer, però també presenta molts riscos en relació amb la privacitat i pot provocar discriminacions d'alguns ciutadans.

30 minuts (2020.11.22) L'ona més devastadora (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Una enorme explosió al port de Beirut seguida d'una imparable ona de xoc, a més de 300 metres per segon, va devastar tot el que va trobar al seu pas, deixant un rastre de morts, ferits i una desolació absoluta.

30 minuts (2020.11.29) On és la sida¿ (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Mentre el coronavirus ocupa les nostres vides, l'1 de desembre es torna a celebrar el dia Mundial de la Lluita contra la sida, la que va ser la gran pandèmia de finals del segle XX i que encara segueix matant un milió de persones cada any.

30 minuts (2020.12.06) Sangita (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
La Neus Sangita, que va ser adoptada al Nepal quan tenia dos anys per una família catalana, torna als seus orígens per trobar-se un país devastat pel terratrèmol del 2015.

30 minuts (2020.12.13) Cranc blau, la plaga a taula (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
L'espècie invasora més polèmica ha arribat a les costes catalanes per quedar-se. L'atractiu, el seu alt valor gastronòmic; l'amenaça, la pèrdua de diversitat al litoral i als rius del nostre país.

30 minuts (2021.01.10) Sobreviure al directe (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
La cultura en directe viu el moment més delicat des de fa molt anys. La COVID ha impactat molt fort en un sector ple de mancances i ha fet tancar empreses i ha deixat a l'atur milers de persones.

30 minuts (2021.01.17) Gaza entre dos focs (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Els palestins a la franja de Gaza després de 14 anys d'estar sotmesos a un bloqueig per part d'Israel viuen una situació crítica un territori que s'ha convertit en la presó a cel obert més gran del món.

30 minuts (2021.01.24) Vides deportades (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Les deportacions són l'etapa menys visible de les migracions, però deixen cada any milers d'històries de vida escapçades
Més d'11.000 persones van ser deportades des de l'estat espanyol l'any 2019 perquè es trobaven en situació administrativa irregular. Aquesta mesura interromp projectes de vida i fa que les persones amenaçades per l'expulsió enfrontin una por constant. El reportatge "Vides deportades" transcorre entre el Senegal i Catalunya, i explica les històries de les persones que, d'una banda i de l'altra, viuen les conseqüències d'un sistema de polítiques migratòries que imposa l'amenaça de la deportació.


30 minuts (2021.01.31) Emergència climàtica, l'ultimàtum del mar (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Un reportatge especial amb dos capítols. En aquest primer veurem els impactes del canvi climàtic sobre el litoral català i les seves conseqüències socials.
Més informació
El diumenge 31 de gener, a les 22.05, a TV3, el programa "30 minuts" estrenarà el primer dels dos reportatges de producció pròpia sobre l'emergència climàtica a Catalunya. A "Emergència climàtica, l'ultimàtum del mar", de Jordi Regàs i Sara Segarra, el primer reportatge que s'emetrà, es veuran els impactes del canvi climàtic sobre el litoral català i les seves conseqüències socials. El diumenge 7 de febrer arribarà el segon reportatge, "Emergència climàtica, el crit de la terra", on s'abordarà la problemàtica que genera la crisi climàtica a les comarques interiors del país i al Pirineu.
Glòria, Filomena o Francolí són noms que ens agradi o no estan vinculats al canvi climàtic a Catalunya. Els efectes de l'escalfament global són diversos i s'estan reforçant: temperatures a l'alça, tempestes, sequeres, pujada del mar, extinció d'espècies, incendis i inundacions. Segons els experts en el clima, el temps per aconseguir un canvi de rumb amb conseqüències no catastròfiques s'escurça. Ens queden 10 anys.

Mar i muntanya, terra endins i litoral. Els efectes del canvi climàtic i global són presents pertot arreu. Mentre el delta de l'Ebre s'inunda, es fonen les darreres glaceres del Pirineu. "El clima serà més radical. Tindrem fenòmens més adversos i els extrems climàtics, com les onades de calor, seran més freqüents", explica Marc Prohom, cap de Climatologia del Servei Meteorològic de Catalunya. "La región mediterránea siempre se calentará más que la media global", afegeix el físic Paco Doblas. Jordi Solé, físic i oceanògraf, avisa: "No anem bé. I el que ens estan dient els models és que podem anar molt pitjor". Els científics del clima, però també els pagesos i els bombers, no en tenen cap dubte. Les proves són davant seu. Els calendaris de sembra i de collita s'estan adaptant constantment, els bombers comencen a témer per l'incendi que podria cremar el Pirineu sencer. El nivell del mar i la seva temperatura pugen a poc a poc, amb constància i sense aturador.

Davant d'aquest panorama, la societat civil comença a reaccionar. Als grups ecologistes se'ls han sumat moviments transversals com Fridays for Future o Extinction Rebellion, que tenen por del que els pot deparar el futur. Lluiten per un canvi social radical, per un abandó de la ideologia del creixement infinit, per un model de consum sostenible i per un futur que inclogui els més pobres. De moment, el que ja han aconseguit és que la conscienciació ambiental recorri el planeta i els canvis es comencin a veure.

La recepta, de fet, fa anys que és clara, però falta posar-la en marxa. Decreixement, abandó del petroli, comerç de proximitat, canvi de dieta i cooperació són alguns dels conceptes que han d'impulsar aquest canvi i que cada vegada són més urgents. Perquè com més tard es doblegui la corba de l'escalfament, pitjors seran les conseqüències per a tots, rics i pobres, del nord i del sud. Un reportatge especial amb dos capítols, "Emergència climàtica: l'ultimàtum del mar", i "Emergència climàtica: el crit de la terra". El 31 de gener i el 7 de febrer a les 22.05, a TV3.

Un reportatge de: Jordi Regàs i Sara Segarra / Imatge: Òscar Roger, Bernat Suñé i Txus Navarro / Producció: Sandra Rierola.
30 minuts (2021.02.07) Emergència climàtica, el crit de la terra (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Un reportatge especial amb dos capítols. En aquest segon s'abordarà la problemàtica que genera la crisi climàtica a les comarques interiors del país i al Pirineu.

30 minuts (2021.02.21) L'assalt al Capitoli (WEBrip 1080p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Els fets del 6 de febrer al Capitoli dels Estats Units va ser una insurrecció atiada pels discursos de l'expresident Donald Trump que assegurava que hi havia hagut frau electoral a les eleccions de novembre del 2020. L'assalt de la institució més representativa de la democràcia nord-americana, reflecteix la divisió entre els partidaris de Trump i una majoria de ciutadans que espera poder passar pàgina d'una presidència marcada per la desinformació i les mentides.

30 minuts (2021.03.07) Un dret en venda (WEBrip 1080p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Reflexió sobre el dret a l'habitatge amb el testimoni de famílies vulnerables, experts, responsables del sector financer i responsables polítics. El reportatge s'emmiralla també amb Viena, la ciutat amb més parc d'habitatge públic d'Europa.

30 minuts (2021.03.28) Negar la pandèmia (WEBrip 1080p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Just quan fa ara un any que la pandèmia va tallar bruscament el curs de les nostres vides, ens acostem a un col·lectiu amb opinions basades en el dogma i no en evidències científiques.

30 minuts (2021.04.11) Pujol, els secrets d'Andorra (WEBrip 1080p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Reportatge especial de llarga durada i producció pròpia en què es presenta, després de 8 anys d'instrucció, la reconstrucció del cas judicial de la família Pujol.

30 minuts (2021.04.25) La corona retratada (WEBrip 1080p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
El reportatge especial del "30 minuts" mostra com es va crear un sistema que deixava total llibertat d'actuació a Joan Carles de Borbó i la seva família, una impunitat que ha portat a la situació actual.

30 minuts (2021.05.02) La batalla de Navalni (WEBrip 1080p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
La vaga de fam de l'Aleksei Navalni és l'enèsim embat principal opositor de Putin i el seu règim autocràtic.
naroatna l’ha editat per darrera vegada el dia: ds. maig 08, 2021 23:45, en total s’ha editat 15 vegades.


Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20506
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2020-2021) Nous !!

#2

Entrada Autor: naroatna » dv. oct. 02, 2020 23:52

espai reservat
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

dcop
Entrades: 388
Membre des de: dt. des. 07, 2010 16:38
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2020-2021) Nous !!

#3

Entrada Autor: dcop » ds. oct. 03, 2020 17:23

Nova temporada :!: A gaudir-la :!:

Moltes gràcies pel primer :!: :D

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20506
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2020-2021) Nous !!

#4

Entrada Autor: naroatna » ds. oct. 03, 2020 20:35

De res! :D

I doncs acabo de copsar que m'havia despistat en el títol de l'arxiu que és WEBrip "mp4". Corregit, i disculpeu. :wink:

Fins aviat!
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20506
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2020-2021) Nous !!

#5

Entrada Autor: naroatna » dv. oct. 16, 2020 23:21

Al dia! :wink:

30 minuts (2020.10.11) Escoles, la distància social (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Les escoles han reobert després de sis mesos. Amb fragilitat i incertesa, per l'augment progressiu d'alumnes confinats a causa de la Covid-19, però amb voluntat decidida de continuar obertes i no repetir els errors de la primavera passada. La clau de l'èxit o del fracàs està lligada en bona mesura a l'evolució del rebrot a Catalunya, però també a un dels principals problemes del sistema educatiu: la segregació escolar.

Fins aviat!
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20506
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2020-2021) Nous !!

#6

Entrada Autor: naroatna » dc. nov. 04, 2020 0:03

Un parell més:

30 minuts (2020.10.18) Barcelona, vides en blanc (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
El reportatge s'endinsa en el món del tràfic i el consum de cocaïna a Barcelona per descobrir per què la capital catalana és la ciutat d'Europa on més es consumeix aquesta droga il·legal.

30 minuts (2020.11.01) Sense justícia no hi haurà pau (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
La mort atroç de George Floyd a mans de la policia ha provocat dolor i ràbia als Estats Units i a tot el món. El reportatge fa un recorregut pel què ha passat en els darrers cinc anys dins del moviment "Black Lives Matter"

Fins aviat!
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

dcop
Entrades: 388
Membre des de: dt. des. 07, 2010 16:38
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2020-2021) Nous !!

#7

Entrada Autor: dcop » dc. nov. 04, 2020 10:12

Moltes gràcies pels últims :!: :!: :!:

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20506
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2020-2021) Nous !!

#8

Entrada Autor: naroatna » dv. nov. 13, 2020 23:15

De res! Seguim: :wink:


30 minuts (2020.11.08) Tot el que sabem de tu (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
El "big data" permet tractar bilions de dades, és molt útil en la investigació sobre la Covid o en el diagnòstic del càncer, però també presenta molts riscos en relació amb la privacitat i pot provocar discriminacions d'alguns ciutadans.

Fins aviat!
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

dcop
Entrades: 388
Membre des de: dt. des. 07, 2010 16:38
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2020-2021) Nous !!

#9

Entrada Autor: dcop » dl. nov. 16, 2020 9:34

Moltes gràcies pel nou :!: :D

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20506
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2020-2021) Nous !!

#10

Entrada Autor: naroatna » dg. des. 13, 2020 22:37

Afegits quatre més amb els que ens posem al dia! :wink:

30 minuts (2020.11.22) L'ona més devastadora (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Una enorme explosió al port de Beirut seguida d'una imparable ona de xoc, a més de 300 metres per segon, va devastar tot el que va trobar al seu pas, deixant un rastre de morts, ferits i una desolació absoluta.

30 minuts (2020.11.29) On és la sida¿ (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Mentre el coronavirus ocupa les nostres vides, l'1 de desembre es torna a celebrar el dia Mundial de la Lluita contra la sida, la que va ser la gran pandèmia de finals del segle XX i que encara segueix matant un milió de persones cada any.

30 minuts (2020.12.06) Sangita (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
La Neus Sangita, que va ser adoptada al Nepal quan tenia dos anys per una família catalana, torna als seus orígens per trobar-se un país devastat pel terratrèmol del 2015.

30 minuts (2020.12.13) Cranc blau, la plaga a taula (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
L'espècie invasora més polèmica ha arribat a les costes catalanes per quedar-se. L'atractiu, el seu alt valor gastronòmic; l'amenaça, la pèrdua de diversitat al litoral i als rius del nostre país.

Fins aviat!
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

dcop
Entrades: 388
Membre des de: dt. des. 07, 2010 16:38
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2020-2021) Nous !!

#11

Entrada Autor: dcop » dj. des. 17, 2020 10:37

A recuperar els que faltaven :!: Moltes gràcies :!:

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20506
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2020-2021) Nous !!

#12

Entrada Autor: naroatna » dt. gen. 12, 2021 22:22

Seguim:

30 minuts (2020.01.10) Sobreviure al directe (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
La cultura en directe viu el moment més delicat des de fa molt anys. La COVID ha impactat molt fort en un sector ple de mancances i ha fet tancar empreses i ha deixat a l'atur milers de persones.

Fins aviat!
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

dcop
Entrades: 388
Membre des de: dt. des. 07, 2010 16:38
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2020-2021) Nous !!

#13

Entrada Autor: dcop » dc. gen. 13, 2021 19:48

Moltíssimes gràcies :!: :!: :!:

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20506
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2020-2021) Nous !!

#14

Entrada Autor: naroatna » ds. gen. 30, 2021 20:16

De res! Un parell més:

30 minuts (2021.01.17) Gaza entre dos focs (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Els palestins a la franja de Gaza després de 14 anys d'estar sotmesos a un bloqueig per part d'Israel viuen una situació crítica un territori que s'ha convertit en la presó a cel obert més gran del món.

30 minuts (2021.01.24) Vides deportades (WEBrip català 1080p per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Les deportacions són l'etapa menys visible de les migracions, però deixen cada any milers d'històries de vida escapçades
Més d'11.000 persones van ser deportades des de l'estat espanyol l'any 2019 perquè es trobaven en situació administrativa irregular. Aquesta mesura interromp projectes de vida i fa que les persones amenaçades per l'expulsió enfrontin una por constant. El reportatge "Vides deportades" transcorre entre el Senegal i Catalunya, i explica les històries de les persones que, d'una banda i de l'altra, viuen les conseqüències d'un sistema de polítiques migratòries que imposa l'amenaça de la deportació.


Fins aviat!
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

dcop
Entrades: 388
Membre des de: dt. des. 07, 2010 16:38
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] 30 minuts (Temp. 2020-2021) Nous !!

#15

Entrada Autor: dcop » dl. feb. 01, 2021 13:15

Moltíssimes gràcies pels nous :!: :!: :!:

Respon