[ed2k] & [DD] AMEN. (2002) [VOSC]

Pel·lícules, cicles, etc.

Moderadors: Oliana, Petiso

Respon
Avatar de l’usuari

Autor del tema
veixinacalenta
Entrades: 282
Membre des de: dc. juny 15, 2011 15:45
Ubicació: República catalana
Status: Desconnectat

[ed2k] & [DD] AMEN. (2002) [VOSC]

#1

Entrada Autor: veixinacalenta » dt. gen. 23, 2018 14:11

AMEN.

Bluray x264 1920 x 1048 (16:9) Per Veixinacalenta
Durada: 131 min.
Mida: 2.06 GB.


Imatge

IMDB - Wiki

AMEN. és un altre film del director grec Κώστας Γαβράς que signa Costa-Gavras. Examina les relacions entre el Vaticà i el nazisme. En Kurt Gerstein, membre de l'Institut d'higiene de les Waffen-SS, que usava l'àcid cianhídric per a desinfectar, resta impressionat pel que veu quan inspecciona un camp d'exterminació de jueus. En Gerstein mirarà de fer saber aquests fets al papa Pius XII, però trobarà un refús total per part de la jerarquia catòlica. L'única persona que el vol ajudar és en Riccardo Fontana, un jove jesuïta.
El film demostra la indiferència de tot el món envers el destí dels jueus. Paradoxalment, el més interessat a defensar-los és en Gerstein, de les SS.
L'Església vaticana demostra, un cop més, la seva valoració "d'allò que convé" i de la diplomàcia, la seva tendència a mirar cap a un altre cantó i fer veure que ve de l'hort. El Papa Pius XII no obrirà mai la seva boqueta per a condemnar l'holocaust.
L'angoixa d'en Gerstein, que és testimoni diari de l'assassinat col·lectiu, i la indignació moral del capellà jove davant de la desídia i la hipocresia de la cúria vaticana que no es vol assabentar del genocidi, són molt ben descrites pel director Costa-Gavras. No deixeu de veure l'escena final.
Film que no va ser mai doblat en la nostra llengua. N'hem fet aquesta versió VOSC.De dos mots, de dues expressions igualment bones, val més emprar de primer la més autèntica: l'altra sempre la tindrem de recurs.
Pompeu FABRA.

Respon