Pàgina 1 de 1

[ed2k] 51ª Cantada d'Havaneres a Calella de Palafrugell, 2017

Publicat: dv. jul. 07, 2017 19:25
Autor: lopere
51ª Cantada d'Havaneres a Calella de Palafrugell, 2017
(DVBrip català x lopere)
Imatge
Quan arriba l’estiu, la Costa Brava es mou a ritme d’havaneres. A molts pobles pots gaudir de concerts a la fresca, amb diferents grups que ens porten les cançons d’ultramar arribades del Carib al segle xix, tan arrelades a la cultura popular catalana.
L’actuació més esperada és, sens dubte, la Cantada d’Havaneres de Palafrugell, un dels esdeveniments turístics imprescindibles de la Costa Brava.

El marc d'aquest espectacle no pot ser més escaient. Calella és un petit nucli de cases blanques vora el mar que conserva tot l’encant dels antics pobles de pescadors. La localitat s’omple de gom a gom per a la cantada, i la cala del Portbò –on s’instal·la l’escenari– esdevé una platea improvisada d’embarcacions on no hi cap ni una agulla.

Puntual, com cada primer dissabte de juliol, Calella de Palafrugell ha acollit la 51a edició de la popular Cantada d'Havaneres. Un esdeveniment que se celebra des del 1966 i s'ha convertit en tota una tradició de principis d'estiu a la Costa Brava.

Marc Ribas, presentador de "Cuines" i "Joc de cartes", i l'actriu i locutora de ràdio Sílvia Pedret han presentat la gala, que han pogut seguir més de 30.000 persones com a públic a la platges de Port Bo, Llafranc, Port Pelegrí i Canadell.

Era la cantada que tancava la celebració dels primers cinquanta anys d'existència d'aquesta cita musical i festiva.

Aquest any, la Cantada ha comptat amb la música de grups clàssics com Port Bo, els innovadors Els cremats i la presència femenina, que hi guanya pes, amb Les Anxovetes i Neus Mar. No hi han faltat temes com "Mar trencat", "La vila del peix fregit", "El canó de Palamós"o "Mariner de terra endins".

Dades tècniques
Durada: 1 h 35 min. Mida: 1,02 GB
Vídeo: DVBrip, 704x400, XviD, 1360 kbps, Qf: 0,193 – 45% Test compressibilitat,
Audio: DVBrip, mp3, 192 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català)

51ª Cantada d'Havaneres a Calella de Palafrugell, 2017 (DVBRip català x lopere) (TotsRucs.cat)