[ed2k] Bricolatge emocional (Gapar Hernàndez) T1 | COMPLETA

Sèries i programes de TV

Moderadors: naroatna, xordi, arakelov

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20447
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

[ed2k] Bricolatge emocional (Gapar Hernàndez) T1 | COMPLETA

#1

Entrada Autor: naroatna » dj. jul. 01, 2010 20:54

Bricolatge emocional (Gaspar Hernàndez)
DVBrip català
Programa proposat per: Miquel Calçada

L'estructura de la societat occidental, la pressió constant des de tots els àmbits i les inseguretats personals pròpies del nostre temps fan que cada dia més es busquin eines, trucs i manuals per ser una mica més feliços. Això que fins ara es trobava només als llibres, "Bricolatge emocional" ho porta per primera vegada a la televisió.

"Bricolatge emocional" és un programa de psicologia pràctica, de divulgació científica i de creixement personal, però també és un programa d'entreteniment. Amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC), aquest projecte de Sargantana Voladora per a TV3 vol introduir a la televisió conceptes relacionats amb la psicologia pràctica per tal que els teleespectadors els puguin aplicar a la seva vida.

Amb la presentació de Gaspar Hernàndez, periodista amb llarga experiència radiofònica i escriptor, es plantejaran grans temes universals, com la mort, la parella, els diners, etc. La novetat recau en cadascun dels 13 capítols, en que es donarà resposta a un "com": com podem superar la por a la mort?, com podem gestionar bé la ira?, com podem aconseguir més diners? etc.

Malgrat la rigorositat a l'hora de tractar aquestes temàtiques, "Bricolatge emocional" defuig el to solemne, lent i dens que es podria derivar d'un contingut amb una certa profunditat. En definitiva, el programa vol oferir conceptes senzills de clara utilitat que ajudin a fomentar l'esperit crític de l'espectador.

"Bricolatge emocional" és un programa pregravat, de 30 minuts, i consta de 13 emissions. Gaspar Hernàndez, amb les seves intervencions presencials i la seva narració, condueix l'espectador a través de les declaracions d'especialistes i testimonis i de vídeos explicatius del tema central del programa. Juntament amb les accions pràctiques de la Flora Saura s'exemplificaran les propostes dels experts. El muntatge d'imatge i so és àgil i clar, i això contribueix a alleugerir el discurs.

Dades tècniques:
Vídeo: DVBrip, 704x396, 25fps, xvid, 1135kbps.
Àudio Català: Mp3, 128kbps, 48kHz, estèreo.
Durada: 27:30 minuts capítol aprox.
Mida: 250 MB capítol.


Bricolatge emocional -1x01- La bona sort (Gaspar Hernàndez)(DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
La bona sort no és que ens toqui la loteria; això és atzar, i l'atzar no el podem controlar. És per això que, en aquest capítol del "Bricolatge emocional", treballarem aquest nou concepte, que, en definitiva, fa referència a la voluntat i l'esforç personal que contribueixen a assolir objectius determinats. Els especialistes ens donaran eines per aconseguir les nostres fites. I sabrem, per exemple, si l'empresari Justo Molinero ha arribat on ha arribat fruit de l'atzar o si hi ha una feina i una perseverança intensa al darrere.
Bricolatge emocional -1x02- La parella ideal (Gaspar Hernàndez)(DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
Existeix la parella ideal? Els experts asseguren que no, però que val la pena intentar buscar algú que s'hi aproximi. La qüestió radica a saber què és el que hem de buscar i com ho hem de fer. És millor que sigui algú que s'assembli a nosaltres, o que sigui radicalment diferent? El més important en una parella és el sexe o l'amistat? Tots aquests dubtes i d'altres els aclarirem en el programa dedicat a la parella ideal, en què s'oferiran totes les eines per trobar parella i per esbrinar si la que tenim és la que ens convé més. Un capellà que va penjar els hàbits per amor a una dona i l'experiència de l'escriptor Lluís Racionero, que s'ha casat sis vegades, ens ajudaran a entendre millor aquestes relacions personals.
Bricolatge emocional -1x03- Aprendre a dir 'no' (Gaspar Hernàndez)(DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
Dir "no" és difícil, però és possible. Per què ens costa tant? És possible aprendre a dir que no sense resultar ofensius? Sociòlegs i psicòlegs donaran resposta a aquestes qüestions i detallaran les pautes que cal tenir en compte per poder expressar les nostres voluntats i opinions en llibertat. Dir "no" és, en definitiva, això, i no sempre és fàcil. El testimoni de Quim Monzó il·lustrarà aquest capítol i ens explicarà quines són les eines que utilitza per dir que no.
Bricolatge emocional -1x04- Perdre la por de la mort (Gaspar Hernàndez)(DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
La mort és de les poques certeses de la vida, i tots hi arribarem. Això ho sap tothom, però són molt pocs els que ho tenen en compte i, en general, aquest fet inevitable ens fa més por que una altra cosa. En aquest capítol del "Bricolatge emocional" parlarem de la mort sense embuts ni eufemismes, amb gent que hi està molt en contacte des de diferents vessants. Fins i tot coneixerem el testimoni de la Núria Echeverría, que des dels 15 anys i a conseqüència d'una malaltia congènita sap que es pot morir en qualsevol moment, i sempre ho té tot a punt, per si de cas.
Bricolatge emocional -1x05- La crisi com a oportunitat (Gaspar Hernàndez)(DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
Què passa quan alguna cosa es trenca, quan les nostres previsions no es compleixen, o quan una sorpresa desagradable capgira la nostra vida de sobte? D'això en diuen crisi, i últimament n'hem sentit a parlar molt. Són moments dolents de passar, però són inevitables. Sempre n'hi ha, de crisis, més grans o més petites, i només depèn de nosaltres que ens ajudin a créixer. Créixer per superar-les i créixer per treure'n alguna mena de profit. Assumir el dolor i el patiment d'una crisi, això és el que aprendrem en aquest capítol de "Bricolatge emocional".
Bricolatge emocional -1x06- Vèncer la por (Gaspar Hernàndez)(DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
Tots tenim por. Por de coses concretes o pors més aviat existencials: por del futur, por dels canvis, por del ridícul... Totes aquestes pors es poden superar i no és gaire complicat aconseguir-ho. Ho aprendrem amb l'ajuda d'especialistes que ens explicaran com ens hem d'enfrontar amb allò que temem, ja que aquesta és la solució: mirar la por de cara. Dos testimonis que han superat pors molt concretes i a la vegada molt habituals -la por de volar i la por de parlar en públic- ens descobriran els seus secrets.
Bricolatge emocional -1x07- Vèncer la timidesa (Gaspar Hernàndez)(DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
La timidesa forma part del procés de creixement de qualsevol persona. És la prudència cap als altres que ens ajuda a crear la nostra personalitat quan som infants. Però quan no som capaços de superar aquesta timidesa, fins al punt que ens altera la nostra vida diària, és el moment de posar fil a l'agulla. Cultivar l'empatia i l'autoestima són algunes de les pautes per fer-ho que trobarem en aquest capítol. Posar-ho en pràctica no sempre és fàcil, però tampoc impossible.
Bricolatge emocional -1x08- La sexualitat intel·ligent (Gaspar Hernàndez)(DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
El sexe es troba en l'ordre del dia; el trobem pertot arreu: al carrer, al diari, a la televisió... Però la imatge que es dóna d'allò que és la sexualitat no sempre es correspon amb la realitat. És per això que dediquem un capítol al sexe intel·ligent, aquell en què la passió i els instints manen, però en què hi ha un component racional que ens ajudarà a gestionar-lo millor. Aprendrem a fer-ho i reviurem l'experiència d'una dona que ha recuperat la sexualitat després d'un problema greu.
Bricolatge emocional -1x09- Acabar amb l'estrès (Gaspar Hernàndez)(DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
L'estrès és necessari o és un problema? La resposta no pot ser general, sinó que depèn de cada cas, i el millor de tot és que en la majoria dels casos podem escollir quina ens agrada més. A través del "Bricolatge emocional" aprendrem a distingir entre l'estrès positiu i el negatiu, i descobrirem que controlar l'estrès és una qüestió de voluntat i que la gran arma és la bona gestió del temps. Una infermera d'Urgències del Clínic i un agent de borsa ens ensenyaran els seus trucs per controlar i superar la pressió i demostraran que és possible viure sense estrès.
Bricolatge emocional -1x10- Fer amics (Gaspar Hernàndez)(DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
Tots tenim amics, coneguts o, si més no, gent amb qui d'una manera o una altra convivim. Però què passa quan alguna circumstància ens porta a quedar-nos sols? Una separació, un canvi de feina, un trasllat de domicili? L'home és un animal social i necessitem tenir amics. Com ho podem fer? La resposta a aquesta pregunta és el que oferirem en aquest capítol del "Bricolatge emocional". Aprendrem a cultivar l'empatia i a utilitzar-la per acostar-nos a la gent, i entendrem fins a quin punt les relacions interpersonals condicionen la nostra existència.
Bricolatge emocional -1x11- Guanyar més diners (Gaspar Hernàndez)(DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
Com podríem aconseguir més diners? Aquesta és la gran pregunta que es fa molta gent. Però l'error no és que no hi hagi resposta; l'error és en la pregunta mateixa. Es poden aconseguir més diners sempre que aquest no sigui l'objectiu. Aconseguirem més diners el dia que siguem capaços de fer allò que realment volem, de fer-ho amb il·lusió i ganes, i el dia que aconseguim donar valor a la nostra feina i al nostre esforç. Després, diuen els especialistes, els diners vindran sols. I demostrarem que això és possible amb l'exemple de dues persones que, a través de la creativitat i l'esforç, han aconseguit fer allò que volien i han guanyat diners.
Bricolatge emocional -1x12- Saber enfadar-nos (Gaspar Hernàndez)(DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
Enfadar-nos és un fet natural, però són pocs els que assumeixen que senten ira. Un sentiment desagradable per als altres, però igual de desagradable per a un mateix. Els episodis d'ira no ens deixen ser feliços i no sempre som capaços de controlar-los. Els experts del "Bricolatge emocional" ofereixen com a possible solució el tradicional "comptar fins a 10 abans de parlar" quan ens enfadem, però van una mica més enllà. Coneixerem les claus que hauríem de tenir presents per estalviar-nos mals moments per culpa de la ira.
Bricolatge emocional -1x13- La felicitat (Gaspar Hernàndez)(DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi
"Què és la felicitat?" és una pregunta que té tantes respostes com persones hi ha al món. A "Bricolatge emocional" en plantejarem algunes, però, al marge de definicions, en el que tothom coincideix és que hi ha una sèrie d'elements que segur que ens impediran ser feliços. No podrem ser feliços si tenim por, si anem estressats, si no sabem controlar la nostra ira, si no tenim amics, si la nostra autoestima és molt baixa, si no sabem dir que no quan és que no... El divulgador científic Eduard Punset i la metge i religiosa benedictina Teresa Forcades són dues persones que ens explicaran com s'ho fan per ser feliços des de la raó i l'espiritualitat.
naroatna l’ha editat per darrera vegada el dia: dj. set. 09, 2010 0:22, en total s’ha editat 9 vegades.


Imatge

Moltes gràcies!


spk2010
Entrades: 3515
Membre des de: dv. gen. 19, 2007 12:20
Ubicació: Baix Montseny
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Bricolatge emocional (Gaspar Hernàndez) 01/13 Nou !!

#2

Entrada Autor: spk2010 » dj. jul. 01, 2010 23:04

Eiii, que bé!! Moltes gràcies!

Baixant i compartint.
[table][td]RSS amb les notícies de TotsRucs[/td][/table]

Avatar de l’usuari

Kaku
Entrades: 1034
Membre des de: dc. des. 24, 2008 20:14
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Bricolatge emocional (Gaspar Hernàndez) 01/13 Nou !!

#3

Entrada Autor: Kaku » dv. jul. 02, 2010 14:28

Moltes gràcies! Avall va! :D
Imatge

Avatar de l’usuari

lauriqui
Entrades: 909
Membre des de: ds. abr. 28, 2007 11:36
Ubicació: Maresme
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Bricolatge emocional (Gaspar Hernàndez) 01/13 Nou !!

#4

Entrada Autor: lauriqui » ds. jul. 03, 2010 15:48

Avall que va!!!! Moltes gràcies, vaig veure el primer capítol i (encara que tampoc no diu res de nou) té bona pinta :D
Imatge

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20447
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Bricolatge emocional (Gaspar Hernàndez) 02/13 Nou !!

#5

Entrada Autor: naroatna » dj. jul. 08, 2010 7:07

Imatge

Moltes gràcies!


spk2010
Entrades: 3515
Membre des de: dv. gen. 19, 2007 12:20
Ubicació: Baix Montseny
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Bricolatge emocional (Gaspar Hernàndez) 02/13 Nou !!

#6

Entrada Autor: spk2010 » dj. jul. 08, 2010 13:11

uauuuu!!! ha baixat com un coet!!!!

gràcies i compartint.

Adéu!!
[table][td]RSS amb les notícies de TotsRucs[/td][/table]


zergi
Entrades: 24
Membre des de: dj. jul. 24, 2008 11:05
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Bricolatge emocional (Gaspar Hernàndez) 02/13 Nou !!

#7

Entrada Autor: zergi » dc. jul. 14, 2010 20:26

ei!que passa?!el TDT em diu que avui fan el 05 - Aprendre a dir "no" ... i el 3?i el 4? :roll:

També els ha retallat el "consti"? :roll:

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20447
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Bricolatge emocional (Gaspar Hernàndez) 02/13 Nou !!

#8

Entrada Autor: naroatna » dj. jul. 15, 2010 0:21

zergi ha escrit:ei!que passa?!el TDT em diu que avui fan el 05 - Aprendre a dir "no" ... i el 3?i el 4? :roll:

També els ha retallat el "consti"? :roll:
Hola Zergi !

No et preocupis que no passa res, pel que sigui han canviat l'ordre d'emissió dels capítols, però això no ens representarà cap problema. :wink:

I vinga doncs que ja tindrem el tercer a punt de baixar i de compartir. :D

Bricolatge emocional -1x03- Aprendre a dir 'no' (Gaspar Hernàndez)(DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi

Fins aviat !
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20447
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Bricolatge emocional (Gaspar Hernàndez) 03/13 Nou !!

#9

Entrada Autor: naroatna » dj. jul. 22, 2010 0:01

Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

lauriqui
Entrades: 909
Membre des de: ds. abr. 28, 2007 11:36
Ubicació: Maresme
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Bricolatge emocional (Gaspar Hernàndez) 04/13 Nou !!

#10

Entrada Autor: lauriqui » dv. jul. 23, 2010 20:57

M'havia oblidat de veure'l :oops: :oops: Gràcies!!!!
Imatge

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20447
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Bricolatge emocional (Gaspar Hernàndez) 04/13 Nou !!

#11

Entrada Autor: naroatna » dc. jul. 28, 2010 23:43

No hi ha de què Lauriqui, gràcies a tu compartidora !! :wink:

I doncs ja podrem afegir el d'aquest vespre passat a la col·leció també:

Bricolatge emocional -1x05- La crisi com a oportunitat (Gaspar Hernàndez)(DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi

Fins aviat !
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20447
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Bricolatge emocional (Gaspar Hernàndez) 04/13 Nou !!

#12

Entrada Autor: naroatna » dj. ago. 05, 2010 7:41

Hola,

Apa el d'ahir i preparats per la propera que sembla que serà de "doble ració" doncs per a la setmana que ve esta anunciat que n'emetran dos de seguits. :wink:

Bricolatge emocional -1x06- Vèncer la por (Gaspar Hernàndez)(DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi

Fins aviat !
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20447
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Bricolatge emocional (Gaspar Hernàndez) 06/13 Nou !!

#13

Entrada Autor: naroatna » dj. ago. 12, 2010 12:19

Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20447
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Bricolatge emocional (Gaspar Hernàndez) nou 9 i 1

#14

Entrada Autor: naroatna » dj. set. 02, 2010 8:26

Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20447
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Bricolatge emocional (Gaspar Hernàndez) nous 11 i

#15

Entrada Autor: naroatna » dj. set. 09, 2010 7:15

Hola !

Afegits 11 i 12.

Ja només ens mancarà el darrer capítol... però dimecres que ve toca futbol, així que haurem d'esperar una mica més. :roll: :wink:

Bricolatge emocional -1x11- Guanyar més diners (Gaspar Hernàndez)(DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi

Bricolatge emocional -1x12- Saber enfadar-nos (Gaspar Hernàndez)(DVBrip català per naroatna)(TotsRucs.cat).avi

Fins aviat !
Imatge

Moltes gràcies!

Respon