[ed2k] L'ofici de viure (WEBrip HD català)

Sèries i programes de TV

Moderadors: naroatna, xordi, arakelov

Respon
Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20601
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

[ed2k] L'ofici de viure (WEBrip HD català)

#1

Entrada Autor: naroatna » dc. set. 01, 2021 23:58

L'ofici de viure
(WEBrip català per naroatna)

Imatge
Tv3 - L'ofici de viure

El programa "L'ofici de viure" torna a TV3 després de la bona acollida de les anteriors temporades, amb programes que van aconseguir liderar l'audiència durant la seva emissió i després a internet.

"L'ofici de viure", dirigit i presentat per Gaspar Hernàndez, mostra altres maneres de pensar i de viure. Ho fa des de la teoria i també des de la pràctica. De fet, els entrevistats sovint parlen en primera persona, des la seva experiència.


Temporada 1 (HD) Completa
L'ofici de viure -1x01- Com podem estar més alegres (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
El programa dona eines pràctiques per estar més alegres en el dia a dia. "Es tracta de desenvolupar l'alegria com si fos un múscul", tal com diu un dels especialistes, Antonio Jorge Larruy, professor de meditació i director del centre Espacio Interior de Barcelona.
Gaspar Hernàndez també va a l'Empordà i entrevista Marta Vergès, coach nutricional, que explica com podem aconseguir estar més alegres a través de l'alimentació. Marta Vergés també explicarà la seva història: abans era model, i tenia trastorns alimentaris.
I, per últim, el programa també es desplaça a la Cerdanya, per entrevistar el psicòleg Tomàs Navarro, que -a través d'un kit de rescat emocional- convida els seus pacients a experimentar l'alegria enmig de la natura.


L'ofici de viure -1x02- Si no tinguessis por (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Què faríem si no tinguéssim por? La por és necessària per anar per la vida, però de vegades ens paralitza. Com l'hem de gestionar, la por? El programa comença parlant de com podem superar la por, amb l'aventurer i emprenedor Albert Bosch, que ha estat a punt de morir unes quantes vegades. Gaspar Hernàndez també entrevista el psiquiatre Jordi del Rey, que -des d'una vessant espiritual- diu que només podem viure des de la por o des de l'amor. I el programa acaba entrevistant la conferenciant Alícia Sánchez Pérez, que confessa que sempre té por, i que no vol superar-la, sinó acceptar-la.

L'ofici de viure -1x03- Aprendre a meditar (WEBrip720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
L'ofici de viure dóna eines pràctiques per començar a meditar. ¿Què vol dir meditar? ¿Vol dir deixar la ment en blanc? Els especialistes que entrevista Gaspar Hernàndez desmunten aquests tòpics al voltant de la meditació.
El programa comença conversant amb Swami Satyananda Saravasti, mestre hinduista, i continua visitant l'escola Nostra Senyora de Lourdes de Barcelona, en què des de fa 28 anys els alumnes hi practiquen "interiorització", una altra forma d'anomenar la meditació.
D'altra banda, la monja zen Berta Meneses i el filòsof Vicente Merlo expliquen, pas a pas, com s'ha de meditar.


L'ofici de viure -1x04- Cultivar la intuïció (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
El programa explica, a través de tres entrevistes i de diferents especialistes, com podem cultivar la intuïció.
El catedràtic Rafel Bisquerra, un dels pioners en l'àmbit de l'educació emocional, afirma que la intuïció no sempre és útil per prendre decisions.
En canvi, el filòsof i perfumista Idili Lizcano explica, des de la Garrotxa, com elabora els seus olis essencials només a partir de la intuïció. Segons Idili Lizcano (que també és mestre budista), la intuïció és sagrada.
I per últim, des de l'Escala, la doctora en Belles Arts i professora de meditació Miriam Subirana assegura que la intuïció és una brúixola per anar per la vida.


L'ofici de viure -1x05- Música i estats d'ànim (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
La música és un excel·lent regulador emocional. Com podem aconseguir un estat d'ànim determinat, a través de la música? Com interactua, la música, amb el nostre cervell?
El programa comença entrevistant el Jordi A. Jauset, enginyer, músic, i especialista en música i cervell. El Jordi corre maratons escoltant música i explica a en Gaspar Hernàndez quins efectes tenen determinades melodies sobre el nostre ànim.
El programa també entrevista el Natxo Tarrés, músic de Gossos i musicoterapeuta, que explica la seva experiència espiritual i d'autoconeixement a través de la música. Segons el Natxo, un dels mals de la nostra societat és que cada cop estem més desconnectats del nostre entorn i de nosaltres. I la música ens pot ajudar a tornar a aquesta connexió.
I "L'ofici de viure" acabarà el seu recorregut escoltant els cants harmònics del grup MuOm, una coral que no utilitza paraules ni textos en les seves composicions.


L'ofici de viure -1x06- Reinventar-se professionalment (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
El programa explica com ens podem reinventar professionalment. El psicòleg Xavier Guix explica la seva experiència: ha passat de ser actor (havia participat en programes com "Tres pics i repicó, de TV3) a ser psicòleg. Entremig, es va quedar sense feina.
Segons Xavier Guix, abans d'una reinvenció professional, cal un canvi interior de la persona.
El programa també entrevista la "coach" nutricional Nuria Roura, que s'ha reinventat després d'haver estat ajudant de direcció cinematogràfica.
I, per últim, l'economista Jaume Gurt explica, després d'haver estat director d'Infojobs, com s'està reinventant professionalment.


L'ofici de viure -1x07- Lliçons dels gats (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Se'ls qualifica d'individualistes i fins i tot d'egoistes, però en realitat els gats són uns mestres de vida. Uns mestres pel que fa a la sensibilitat; mestres a l'hora de fer estiraments; mestres en l'atenció al moment present; mestres a l'hora de no voler quedar bé amb ningú, de menjar i dormir quan els ve de gust, etcètera.
El programa entrevista el tenor Jaume Aragall, amant dels gats. Aragall parla també de la seva sensibilitat, i de com aquesta li ha suposat més d'un problema en la seva trajectòria.
Gaspar Hernàndez també parla amb l'escriptor català que més llibres ha publicat sobre gats, Francesc Miralles, i amb la professora de ioga Gloria Henríquez.


L'ofici de viure -1x08- Deixar de ser despistats (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
"L'ofici de viure" es pregunta com podem deixar de ser despistats, en una època en què cada cop costa més mantenir l'atenció, a causa de les noves tecnologies.
El programa entrevista la filòsofa Begoña Román, molt crítica amb l'ús que fan les joves generacions de les noves tecnologies.
D'altra banda, el programa assisteix a un taller de Mindfulness, amb Andrés Martín Asuero, que oferirà als telespectadors eines pràctiques per concentrar-se més i millor.
I "L'ofici de viure" acabarà el seu recorregut mostrant com la pràctica del tir amb arc pot ser també una eina per deixar de ser despistats.


L'ofici de viure -1x09- Sigues el canvi que vols veure al món (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Gandhi va dir: "Sigues el canvi que vols veure al món". ¿Com podem començar a fer, cadascun de nosaltres, petits canvis ¿a nivell psicològic- per millorar la societat?
Els especialistes que aquesta setmana entrevista Gaspar Hernàndez són partidaris de començar a fer canvis cadascun de nosaltres, com a individus, i no només esperar que els canvis vinguin de fora.
El programa en parla amb l'escriptor i economista Àlex Rovira i el conferenciant Sergi Torres, dos dels catalans que en aquests moments tenen més seguidors arreu del món en l'àmbit del creixement personal.
D'altra banda, la metge catalana María Carmen Martínez parla de l'Ho'oponopono, una ancestral tècnica de Hawai que assegura que tots som un, i que si fem un canvi en nosaltres, això afecta l'exterior.


L'ofici de viure -1x10- Si et fa patir, no és amor (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat),mp4
Hi ha persones enganxades al sofriment amorós. Persones que confonen estar enamorades amb patir.
El programa analitza aquesta falsa creença i el mal que han fet algunes cançons i pel·lícules amb les psicòlogues Mercè Conangla i Mònica Presta.
Gaspar Hernàndez també entrevista Joan Garriga, que explica com tracten el patiment amorós les Constel·lacions Familiars. El programa s'endinsa en una sessió de Constel·lacions, per explicar com funciona el mètode.


L'ofici de viure -1x11- Les visualitzacions (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Les visualitzacions són una eina psicològica per aconseguir objectius o millorar el nostre estat d'ànim. Estimulen l'alliberament de dopamina i serotonina.
El programa en parla amb el "coach" i economista Raimon Samsó i el psicòleg Rafel Santandreu.
Gaspar Hernàndez va a la piscina a fer, amb Rafel Santandreu, les visualitzacions que cada matí ell practica mentre neda. El psicòleg recomana als seus pacients fer visualitzacions per sentir-se millor en el dia a dia, i a mig termini.
D'altra banda, "L'ofici de viure" també s'ocupa de les visualitzacions en l'àmbit esportiu, per millorar pràctiques i resultats, amb el psicòleg esportiu Pep Font, del CAR de Sant Cugat.


L'ofici de viure -1x12- Tornar a néixer (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Hi ha situacions després de les quals tenim la sensació que hem tornat a néixer, que tenim una nova oportunitat. El programa conversa amb persones que s'han replantejat l'escala de valors, les creences i conviccions més profundes, i que han començat de zero.
Emilio Carrillo, economista i expolític, explica la seva experiència pròxima a la mort després d'un accident de trànsit, i que després va abandonar la política i va optar per "una vida senzilla".
Gaspar Hernàndez també entrevista la doctora Luján Comas, que va tenir la sensació que tornava a néixer després de quedar-se vídua i tenir un càncer.
I el teòleg i jesuïta Xavier Melloni explica que qualsevol canvi es pot viure com un procés de mort o com un procés de transformació. Per Xavier Melloni, des d'un punt de vista espiritual, la mort no existeix.


L'ofici de viure -1x13- La llibertat interior (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Totes les tradicions espirituals s'han fet ressò d'una llibertat última, que ningú no ens pot prendre: la llibertat interior. La llibertat de decidir com ens volem sentir davant una situació.
El programa analitza aquesta llibertat, i com es pot aconseguir, amb l'antropòleg Josep Maria Fericgla, a Can Benet Vives, al Montnegre. La psicòloga Mireia Darder explica com viu ella, en primera persona, la seva llibertat sexual. I com connecta amb la llibertat interior navegant pel mar. I Gaspar Hernàndez també entra a la presó, on cada cop hi ha més presos que, encara que sembli mentida, aconsegueixen espais de llibertat interior gràcies a la meditació.


Temporada 2 (HD) Completa
L'ofici de viure -2x01- L'efecte actitud (WEBrip720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
El programa explora com cultivar l'actitud per viure millor el dia a dia, però també per afrontar situacions doloroses. Gaspar Hernàndez comença anant a Camprodon per conversar amb Víctor Küppers, llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses, doctor en Humanitats i un dels conferenciants catalans amb més seguidors. Segons Küppers, cada dia podem decidir quin volem que sigui el nostre estat d'ànim predominant: ell decideix viure amb passió i entusiasme. Però una altra cosa són les situacions doloroses: com podem afrontar-les? El programa en parla amb la psicòloga Begoña Odriozola i amb Pere Bahí, un empresari d'Olot que va perdre la seva dona en la tragèdia de l'avió de Germanwings, l'any 2015.

L'ofici de viure -2x02- Relaxa't: no tens res sota control (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Com podem acceptar viure amb incertesa? Com podem deixar de voler controlar-ho tot, les relacions, la feina, el futur? D'on sorgeix, la necessitat de control? Gaspar Hernàndez ho pregunta a tres especialistes. En primer lloc, a Manel Saltor, aventurer, que flueix amb la incertesa gràcies al fet de viure el moment present. En Manel també és professor de mindfulness, i practica meditació al mar, damunt d'una taula de surf. Gaspar Hernàndez també parla del tema amb el prestigiós psiquiatre Claudio Naranjo i amb la psicòloga Eva Juan.

L'ofici de viure -2x03- El minimalisme (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
El programa s'ocupa del minimalisme com a forma de vida. Gaspar Hernàndez comença el seu recorregut conversant amb Anna Badia, dissenyadora de moda, que va deixar casa seva, molt gran, per anar a viure en una cabana al mig del bosc. Actualment, l'Anna viu amb molt pocs objectes. Gaspar Hernàndez també conversa amb la doctora en Psicologia Mila Cahue, que parla de la poca importància que dona als objectes i al consum. Un dia, a la Mila se li va cremar la casa: en va haver de fugir corrents, i pràcticament no va poder salvar cap objecte. Ara viu amb molt poques possessions materials. El programa també dona a conèixer la visió oriental dels espais i l'energia, segons l'antropòloga Isabel Calpe Rufat.

L'ofici de viure -2x04- Creences limitadores (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
El programa aprofundeix en les anomenades "creences limitadores" que tenim, sovint a un nivell inconscient, i que ens impedeixen d'avançar. Gaspar Hernàndez conversa amb el doctor Joaquim Valls, economista, que ha demostrat científicament com, canviant la cal·ligrafia, podem canviar les creences limitadores. El programa també en parla amb la psicòloga Hermínia Gomà i amb l'expert en programació neurolingüística Vicenç Olivé.

L'ofici de viure -2x05- Persones tòxiques (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Existeixen les persones tòxiques? El programa mostra dues posicions contràries. En primer lloc, la del psicòleg Tomàs Navarro, que defensa que, en efecte, les persones tòxiques existeixen, que ens poden fer mal i que és millor allunyar-se'n. I, en segon lloc, Gaspar Hernàndez conversa amb la psicòloga Assumpció Salat, que en discrepa i diu que en cap cas hauríem de parlar de "persones tòxiques", sinó d'"actituds tòxiques". El programa també conversa amb Ignacio Morgado, catedràtic de Psicobiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L'ofici de viure -2x06- La paciència (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
El programa dona eines per cultivar més i millor la paciència. Gaspar Hernàndez comença conversant amb el filòsof Francesc Torralba, que reconeix que la paciència no és la seva virtut principal. Ferran Ramon-Cortés, expert en comunicació interpersonal, explica com cal prendre paciència en l'àmbit de les relacions i com es poden evitar les discussions durant els àpats familiars. I el programa acaba a l'Empordà, conversant amb Maria Àngels Farreny sobre la respiració com a eina principal per tenir més paciència. La Maria Àngels és fundadora de Natura 3.0, Escola Europea de Respiració.

L'ofici de viure -2x07- L'art de perdonar (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
El programa s'endinsa en el perdó com a eina psicològica. El perdó com una eina perquè la persona estigui bé amb ella mateixa. Gaspar Hernàndez en parla amb Daniel Lumera, president de l'Escola Internacional del Perdó i professor universitari, que imparteix programes sobre el perdó en diferents presons del món. Lumera explica com el perdó ha suposat un gran alleujament per a moltes persones i també per a ell, ja que el va ajudar a superar una crisi personal en què ho va perdre gairebé tot. En Gaspar també parla del tema amb la psicòloga Núria Guinart i amb fra Marc Vallès, monjo del monestir de Poblet, per al qual perdonar és estimar.

L'ofici de viure -2x08 Com podem deixar de menjar-nos l'olla (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Les preocupacions són el tema d'aquest programa. Com cal gestionar-les o, fins i tot, evitar-les. Gaspar Hernàndez comença conversant amb la doctora en Psicologia Jenny Moix, autora del llibre "Mi mente sin mí", que parla de l'anomenada "ment de mico", la ment que no para de saltar cap al passat i al futur. Gaspar Hernàndez continua el seu recorregut amb la monja budista Guen Lochani, que explica com es poden gestionar les preocupacions a través de la meditació. I l'últim entrevistat és Halil Bárcena, islamòleg, que explica el vincle entre el sufisme i el moment present, i com connecta ell amb el moment present a través de la música.

L'ofici de viure -2x09- La intel·ligència del cor (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Gaspar Hernàndez parla amb el doctor Manel Ballester, cardiòleg, sobre la coherència cardíaca, la coherència de grup i les emocions que el cor no tolera bé. Amb la doctora Rosa Casafont, metgessa i especialista en neurociències, el programa es pregunta si hem de seguir el que ens diu el cor o la raó, i fins a quin punt estan interrelacionats el cor i el cervell. I, finalment, Gaspar Hernàndez conversa amb Concha Pinós, cofundadora del Centre d'Estudis Contemplatius, sobre la bondat: com la pràctica de la bondat beneficia el cervell segons les últimes investigacions neurocientífiques.

L'ofici de viure -2x10- Felicitat a la feina (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
És possible experimentar felicitat a la feina? Hauria de ser un objectiu? El programa comença conversant amb Pilar Jericó, empresària i conferenciant, que explica com podem realitzar-nos professionalment, i com ho va fer ella per sortir-se'n quan no tenia diners ni per arribar a final de mes. Gaspar Hernàndez també conversa amb la psicòloga i coach Joana Frigolé, que explica què podem fer quan la feina ens avorreix o se'ns fa feixuc el dia a dia. I el programa acaba amb les reflexions de Mercè Brey, llicenciada en Ciències Empresarials, que ha desenvolupat la seva carrera en l'àmbit de la internacionalització de les empreses i prioritza les relacions interpersonals.

L'ofici de viure -2x11- Banys de bosc (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Gaspar Hernàndez fa un recorregut per diferents boscos i hi practica els anomenats "banys de bosc". Per començar, Josep Gordi, geògraf i professor de la Universitat de Girona, explica els beneficis de caminar i respirar envoltats d'arbres. Gaspar Hernàndez també entrevista Annette Lavrijsen, autora del llibre "Shinrin-yoku", que parla dels beneficis científicament demostrats d'aquesta tradició, i de com podem practicar-la en boscos pròxims a la ciutat. I, per acabar, Sergi Aynó, activista de la consciència global, parla de boscos i espiritualitat.

L'ofici de viure -2x12- Psicologia per aprimar-nos (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
El programa ofereix eines psicològiques per cuidar la nostra salut i, si s'escau, perdre pes. Gaspar Hernàndez comença conversant amb el psicòleg Rafael Santandreu, per al qual l'objectiu no ha de ser aprimar-se, sinó estar en forma. Santandreu explica quina és la seva rutina diària al gimnàs, i com cuida la seva alimentació. De nutrició també en parla Maria Pilar Casanovas, partidària d'escoltar atentament el que ens demana el cos a través del "mindful eating", o alimentació conscient. La Maria Pilar va perdre més de 20 quilos canviant la seva manera de relacionar-se amb el menjar. Per acabar, el programa conversa amb la nutricionista Neus Elcacho sobre alimentació i emocions.

L'ofici de viure -2x13- Atreveix-te a ser tu (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
El programa s'ocupa de l'autoconeixement i de com viure des de l'autenticitat. Gaspar Hernàndez comença parlant amb la pedagoga Eva Bach, per esbrinar fins a quin punt durant la infantesa som més nosaltres mateixos. El programa també parla amb el conferenciant Borja Vilaseca, que explica com va endinsar-se en el camí de l'autoconeixement i el creixement personal. Gaspar Hernàndez també conversa amb Joan Antoni Melé, banquer i impulsor de la banca ètica, que té una visió crítica sobre els valors actuals de la societat. L'apunt final del programa és de l'escriptor Josep Maria Espinàs, que sempre ha estat més interessat en el coneixement dels altres que no pas d'ell mateix.

L'ofici de (sobre)viure: especials crisi del coronavirus (HD) Completa
Quatre programes especials on es donen eines i s'aborden les conseqüències psicològiques i emocionals de la crisi de la Covid-19. L'ansietat, les pors i els efectes de la distància social centren el primer programa.

L'ofici de viure - L'ofici de sobreviure -01- Les abraçades pendents (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
La pandèmia del coronavirus ha tingut moltes repercussions psicològiques i emocionals. El primer programa especial de L'Ofici de SobreViure se centrarà en com la distància social ha modificat el concepte del contacte físic i ha fet, en algunes ocasions, que tinguem por d'abraçar-nos o fer-nos petons.
Els testimonis i la participació de la ciutadania ens explicaran quines emocions i experiències personals els han fet despertar el confinament i la desescalada. Per la seva banda, els experts i els psicòlegs ens donaran resposta a l'hora de gestionar l'ansietat i la por. A més, també parlarem de les relacions i si poden sortir més enfortides d'aquesta pandèmia.
Coneixerem com ha viscut aquests mesos la Mari Carmen, que va contagiar el seu marit de coronavirus i que ha estat més d'un mes a l'UCI en coma induït. Al costat de la psicòloga Mercè Conangla, ens parlarà de com ha viscut la incertesa i el patiment durant tots aquest temps sense poder veure la seva parella.
Comptarem amb el testimoni de la Marta, una dona que està acostumada a tenir una vida social molt activa que ha descobert com li ha produït molta angoixa tornar a sortir de casa després del confinament. Juntament amb la psicòloga Begoña Odriozola, ens explicarà amb quines eines està fent front a aquesta ansietat.
A més, tindrem una taula rodona sobre com estan evolucionant les relacions entre les persones amb els psicòlegs Eva Bach i Joan Quintana, i l'expert en comunicació interpersonal Ferran Ramon Cortés.
Tot plegat des d'un espai que normalment és ple de vida però que des de fa uns mesos és buit: l'escenari emblemàtic del Palau Sant Jordi de Barcelona.


L'ofici de viure - L'ofici de sobreviure -02- Els dols interromputs (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Durant aquests mesos de confinament, moltes famílies no han pogut acompanyar o ni tan sols acomiadar familiars i éssers estimats en la recta final de la seva vida. Al dolor de saber les circumstàncies en què han mort, s'hi afegeixen els sentiments d'impotència i de ràbia. El segon especial de "L'ofici de (sobre)viure", amb Gaspar Hernàndez, parla de la importància dels rituals, de com ajuden a alleujar el dolor i compta amb testimonis que expliquen com gestionen moments tan complicats.
El programa arrenca amb el testimoni de l'actriu Gemma Deusedas, que ha perdut la mare durant el confinament. Després que una ambulància se l'emportés quan va emmalaltir, la família ja no la va veure més. Al costat de la psicòloga Olga Barceló, la Gemma explica com decideix organitzar una petita cerimònia de comiat per videoconferència.
L'altre testimoni del programa és el de la Meius Ferrés, que fa temps ja va perdre el seu marit i recentment ha viscut la mort de la seva sogra, que era com la seva mare. A la conversa s'hi afegeix l'Adela Torres, fundadora i presidenta d'AVES, el grup de dol al qual assistien tant la Meius com la seva sogra. Les dues parlaran de com passar en grup el procés d'una pèrdua.
Finalment, les experiències i els dubtes dels espectadors i el debat sobre l'acceptació de la mort i els rituals que es poden fer, amb Eva Juan, psicòloga; Francesc Torralba, filòsof i teòleg, i Alexis Racionero, escriptor i terapeuta.


L'ofici de viure - L'ofici de sobreviure -03- Qui cuida els cuidadors? (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Qui cuida els cuidadors? Des del Recinte Modernista de Sant Pau, donem eines psicològiques per al sector sanitari que està patint les conseqüències de l'estrès al qual ha estat sotmès durant la pandèmia.

L'ofici de viure - L'ofici de sobreviure -04- Del resistiré a la resiliència (WEBrip 720p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
La crisi sanitària de la Covid-19 ha comportat també una crisi econòmica i social: pèrdua de llocs de treball, ERTOs que no s'han cobrat i negocis tancats. Una situació incerta que té conseqüències psicològiques i emocionals. En aquest últim especial de "L'Ofici de (Sobre)Viure" ens preguntem per què hi ha persones que s'enfonsen, i d'altres tiren endavant. Què ho fa que hi ha persones més resilients que altres. I donarem eines per treballar la fortalesa emocional.
Davant d'una adversitat, algunes persones són capaces de trobar-hi el sentit i la part positiva per sortir-ne millor, més fortes. És el que es coneix com a resiliència. Aquesta capacitat innata de l'ésser humà és fonamental per encarar situacions com la dels nostres testimonis.
En Muhamadou Sowe va marxar de Gàmbia amb 15 anys. Quan va arribar a Catalunya dormia al carrer i gràcies a Caritas va aconseguir feina i formació. Ara, que ja tenia estabilitat laboral i havia reagrupat la família, ha patit un ERTO i ha hagut de tornar a demanar ajuda a Caritas per menjar. Al costat de la Llum Delàs, presidenta de la Fundació Roure, ens explicarà com ha viscut aquesta situació i com l'està superant.
En Juan Niubó a principis de març va fer reformes a la botiga de complements que encara tenia. El confinament va impedir la reinauguració i, amb l'allargament de l'estat d'alarma, va haver de tancar-la definitivament. Per a en Juan ha estat l'oportunitat per prendre la decisió de dedicar-se a la seva passió, la pintura. Un exemple de reinvenció com el del Xavier Guix, que fa anys va passar de ser actor a psicòleg.
Tot això a l'espai de Fira de Barcelona, punt emblemàtic i que marca l'inici d'aquesta crisi amb la cancel·lació del Mobile World Congress.


Temporada 3 (HD) Completa
L'ofici de viure -3x01- Narcicisme i xarxes socials (WEBrip1080p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
El programa s'ocupa del narcisisme, un tret de personalitat que han accentuat les xarxes socials. Gaspar Hernàndez comença entrevistant la psicòloga Júlia Pascual, amb molts seguidors a les xarxes. Segons ella, cal evitar estigmatitzar el narcisisme, perquè tots ho som una mica.
El filòsof Jordi Pigem explica com les xarxes socials i la societat de consum han accentuat el narcisisme. Els nostres avantpassats estaven poc interessats a fer-se populars. Ho descobrim visitant amb Pigem el Museu Nacional de Catalunya.
El programa mostra com viu un grup d'adolescents la pressió social i la por de les crítiques quan pengen una foto als seus perfils.
I la psicòloga Elena Puig donarà eines per tenir més autoestima, sense haver d'estar pendents dels "likes" i l'aprovació dels altres.


L'ofici de viure -3x02- Com podem tenir més coratge (WEBrip 1080p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
El programa explica fins a quin punt es pot desenvolupar el coratge. Com en podem tenir més en èpoques d'adversitat o d'incertesa.
La primera protagonista del programa és Irene Villa, psicòloga i periodista. Als 12 anys va patir un greu atemptat d'ETA i va perdre les dues cames i tres dits de la mà esquerra. Però Irene Villa no ha volgut mai sentir-se una víctima ni viure des del ressentiment o el dolor. En lloc d'això, explica com podem apreciar el que tenim i enfocar-nos en l'agraïment i les ganes de viure.
Gaspar Hernàndez també conversa amb l'economista Fernando Trias de Bes, que parla de la por i de com fer-hi front. Fernando Trias de Bes diu que tots tenim més coratge del que ens pensem i que davant de qualsevol situació sempre hi ha alguna cosa que podem fer per seguir endavant.
I la psicòloga i mestra zen Laia Montserrat ens explica com podem connectar amb la nostra fortalesa interior a través del silenci i la meditació.


L'ofici de viure -3x03- Moviment i estat d'ànim (WEBrip 1080p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
La pandèmia ens ha fet més conscients que mai de la importància del moviment i l'exercici, no només per al nostre físic, sinó per al nostre estat d'ànim.
Gaspar Hernàndez comença parlant amb la psicòloga esportiva Patricia Ramírez, que explica els beneficis psicològics de practicar esport regularment. Com podem incorporar el moviment a les nostres vides? Patricia Ramírez dona eines per motivar-nos a posar-nos en marxa i no dialogar amb els pensaments "mandrosos".
La metgessa i experta en neurociència Rosa Casafont incideix en els canvis que es produeixen al nostre cervell quan practiquem exercici físic. El moviment modifica els nostres neurotransmissors i millora la memòria, la capacitat d'aprenentatge, l'empatia i la presa de decisions.
I l'osteòpata i fisioterapeuta David Ponce destaca la importància d'expressar les emocions.


L'ofici de viure -3x04- Adéu al perfeccionisme (WEBrip 1080p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
El programa s'ocupa del perfeccionisme i l'autoexigència, en el tennis i en la vida.
Un excés de perfeccionisme ens pot portar a la paràlisi i a la frustració. Quin sentit té demanar a les coses o a les persones que siguin perfectes?
En parlem amb Toni Nadal, oncle i exentrenador del tennista Rafael Nadal. Segons Toni Nadal, la perfecció no existeix, i no va ser mai l'ideal que va perseguir el seu nebot a les competicions. El seu objectiu era intentar ser "cada dia una mica millor".
El psicòleg Antoni Bolinches convida en Gaspar Hernàndez a jugar el seu primer partit de tennis. I, com passa sovint, els inicis no són fàcils... Com podem gaudir del procés i no tant dels resultats? Com podem acceptar les nostres imperfeccions?
I la Laura Ribas, experta en màrqueting digital, explica la seva experiència com a emprenedora. El seu èxit ha estat possible gràcies a tractar-se amb compassió i no deixar-se atrapar pel perfeccionisme.


L'ofici de viure -3x05- El poder dels hàbits (WEBrip 1080p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
El programa explica com crear nous hàbits, i mantenir-los en el temps.
La qualitat de la nostra vida depèn, en part, de la qualitat dels nostres hàbits.
Gaspar Hernàndez en comença parlant amb Xesco Espar, exentrenador d'handbol del Barça. En Xesco és partidari d'apujar de nivell pel que fa als nostres hàbits diaris. Diu que cal cultivar els hàbits del coratge, de l'ambició i de l'excel·lència, però també l'hàbit de ser millor persona cada dia.
La Mireia Grossmann és fisioterapeuta i ens anima a tenir l'hàbit de moure'ns cada dia una mica. Segons la Mireia, "quan sortim a fer una passejada ens brillen els ulls".
I la Marta Romo, pedagoga experta en neurociències, desmenteix el tòpic que per canviar un hàbit siguin necessaris 21 dies.


L'ofici de viure -3x06- La incomoditat (WEBrip 1080p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
Com podem conviure amb la incomoditat? Fins a quin punt els períodes d'incomoditat poden ser oportunitats per créixer?
De la incomoditat física i psicològica en parlem amb la piragüista olímpica Núria Vilarrubla. En Gaspar Hernàndez la visita al Parc Olímpic del Segre, a la Seu d'Urgell. La Núria navega en canoa per aigües braves i ha d'anar de genolls dins l'embarcació. Però la incomoditat més dura que ha d'afrontar és la gestió de les expectatives que hi ha a l'esport d'alt rendiment. La Núria cultiva l'atenció plena en les competicions. I explica que "la violència" de l'aigua li pot jugar a favor, si la sap aprofitar.
La crisi que ha esclatat a causa de la pandèmia és sinònim d'incomoditat per a molta gent. La caçatalents i advocada Arancha Ruiz explica la importància de descobrir el talent que tots tenim i de buscar solucions innovadores per donar resposta a aquesta època d'incertesa.
I el doctor Miquel Samarra, metge especialitzat en Medicina Esportiva, parla de l'anomenat "distrès" davant situacions excepcionals.


L'ofici de viure -3x07 L'ofici de conviure (WEBrip 1080p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
A causa de la pandèmia ens ha tocat aprendre més que mai l'ofici de conviure.
La psicòloga i experta en relacions sentimentals Sílvia Congost dona eines per teletreballar quan hem de compartir els espais de casa amb els fills i amb la parella. Com podem relacionar-nos amb més assertivitat? I com hem d'afrontar les discussions?
Pel mestre i guia espiritual Daniel Gabarró, conviure "és difícil i se n'ha d'aprendre". Daniel Gabarró explica a Gaspar Hernàndez com podem cultivar la mirada apreciativa i no esperar que les relacions siguin perfectes. I recorda que per estimar els altres primer hem d'aprendre a estimar-nos a nosaltres.
I el psicòleg esportiu Pep Marí compara una família amb un equip d'alt rendiment. Què podem aprendre dels equips esportius per millorar la convivència amb els de casa? Qui ha de ser el líder? I com hem de celebrar els èxits de cada membre per aconseguir ser una família cohesionada?


L'ofici de viure -3x08- Obrir el cor (WEBrip 1080p català per naroatna)(TotsRucs.cat).mp4
El programa s'ocupa dels bloquejos emocionals. Dona eines per gestionar i expressar emocions com la ràbia o la tristesa. I també per cultivar l'altruisme i la compassió.
Hi ha vegades que vivim situacions doloroses que ens fan tancar el cor per por de tornar a patir. La psicòloga Sònia Cervantes ens mostra com donar sortida a aquestes emocions.
D'altra banda, Xuan Lan comparteix com el ioga ens pot ajudar a ser més compassius i altruistes. La Xuan, de petita, era una nena tímida que s'amagava de la gent. Avui és tot un referent del món del ioga. Segons ella, el ioga ens pot ajudar a obrir-nos als altres gràcies a l'obertura física del cos.
I el periodista econòmic Enric Tintoré, des d'una mirada espiritual, parla de com amb petits actes de bondat quotidians podem transformar-nos a nosaltres i al nostre entorn.


Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20601
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] L'ofici de viure (WEBrip HD català)

#2

Entrada Autor: naroatna » dc. set. 01, 2021 23:59

Espai reservat
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20601
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] L'ofici de viure (WEBrip HD català)

#3

Entrada Autor: naroatna » dc. set. 01, 2021 23:59

Espai reservat
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20601
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] L'ofici de viure (WEBrip HD català)

#4

Entrada Autor: naroatna » dj. set. 02, 2021 0:07

Reprenem la publicació del programa, ara amb HD. Les dues primeres temporades completes! :D

Demà més. :wink:

Fins aviat!
Imatge

Moltes gràcies!

Avatar de l’usuari

Autor del tema
naroatna
Entrades: 20601
Membre des de: ds. des. 30, 2006 23:43
Ubicació: Figueres - Alt Empordà
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] L'ofici de viure (WEBrip HD català)

#5

Entrada Autor: naroatna » dj. set. 02, 2021 23:49

Ens posem al dia: afegits els quatre especials Covid, i la recent emesa 3a temporada completa !!

Fins aviat!
Imatge

Moltes gràcies!

Respon