[ed2k] En clau de vi, 3a temporada
Publicat: dt. oct. 18, 2011 19:11
En clau de vi, 3a temporada
(DVBrip català x lopere)

El protagonista
En cadascun dels capítols, l'espai presenta als espectadors un elaborador important del món del vi, a través d'un extens reportatge que condueix Marcel Gorgori (presentador i director del programa) i que torna a comptar amb la col.laboració del sommelier Josep Roca, del restaurant "El Celler de Can Roca".
Entre els elaboradors protagonistes n'hi ha de coneguts pel gran públic per altres aspectes de la seva activitat professional com ara LLuís Llach, Miguel Bosé, Toni Cruz o Josep M. Mainat, i també elaboradors desconeguts per la gent de fora del món del vi, però als quals reconeixem una personalitat i unes maneres de fer fora del corrent. Entre aquests, es troben, per exemple, Sara Pérez, René Barbier, Raül Bobet, Fernando Remírez de Ganuza, Maria José López de Heredia, Agustí Torelló, Sergi Ferrer-Salat, Joan Ramón Escoda, Emílio Rojo, o Joan Solé.
El reportatge
La inclusió d'aquest reportatge és el gran canvi en el format que aporta la tercera temporada d'En clau de vi.
A través del reportatge, traslladem l'espectador a casa de cadascun dels elaboradors de vi que protagonitzen l'espai, mirem de reflectir una personalitat, sempre singular, la passió i l'emoció que encomana quan parla de vins i, en alguns casos, fets i rutines que ens semblen curioses de la seva vida i de la seva feina a la vinya i a la bodega. Coneixem per tant la filosofia de vida del personatge i com intenta traslladar-la als seus vins, que naturalment tastarem i dels quals parlem als espectadors.
El reportatge ocupa el gruix de cada edició d'aquesta tercera temporada de En clau de vi. Té una durada d'uns 40 minuts i, a banda del ja esmentat, inclou dues de les seccions tradicionals del programa:
- El Vi de Josep Roca
- El Tast conjunt amb l'espectador
Els savis
El reportatge central del programa és interromput en diverses ocasions per dos espectadors: en Carles Xuriguera i en Rafel Faixedas (ex "Teatre de guerrilla") que, amb l'estil humorístic que els caracteritza, comenten amb esperit crític allò que van veient.
Dades tècniques
Durada: 55 min. aprox.
Mida: 650 MB aprox.
Vídeo: DVBrip, 704x396, XviD, 1600 kbps
Audio: DVBrip, mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català)
3x01- Sara Pérez: Passió i entusiasme
Inquieta enòloga, filla de Josep Lluis Pérez (Mas Martinet), Sara Pérez elabora amb el seu marit, René Barbier jr., vins amb noms de deesses y heroïnes de la mitologia segons els paràmetres de la viticultura ecològica en la seva bodega, Venus La Universal, fundada el 1999.
3x02- Els "Trincus" fan vi
Aquesta vegada tenim dos protagonistes, dos elaboradors del món del vi: el Toni Cruz i el Josep Maria Mainat, que es troben al Montsant fent un vi que en diuen Laurona.
3x03- René Barbier: La integració en el paisatge
Aquest capítol el protagonitza un personatge molt conegut en el món dels vins, especialment al Priorat, René Barbier, que fa vins com el Clos Mogador.
3x04- Miguel Bosé: Una altra cara
El carismàtic cantant és el convidat aquesta setmana del programa.
3x05- Raül Bobet: Idealisme, coneixement i rigor
Nova entrega del programa que vol mostrar-nos que qualsevol persona, amb un mínim d'interès, està capacitada per aprendre a distingir i valorar les característiques essencials d'un bon vi. Aquesta setmana: Raül Bobet.
3x06- Lluís Llach: El compromís de sempre
Aquesta setmana, un convidat de luxe: Lluís Llach.
3x07- Remírez de Ganuza/ López de Heredia: Els extrems
Dues bodegues de La Rioja, molt diferents entre sí però amb resultats òptims.
3x08- Agustí Torelló 2010
3x09- Sergi Ferrer-Salat: La realització d'un somni
El programa d'aquesta setmana ens acosta a un establiment únic a Barcelona i gairebé únic al món. El nom ho diu tot: "Monvínic", un espai on els amants del vi poden trobar tot allò relacionat amb la cultura del vi. No és només un bar de vins. Ni una biblioteca especialitzada. Ni tan sols un club exclusiu.
Monvínic és la culminació d'un somni, la del seu creador, Sergi Ferrer-Salat, per acostar el vi a tothom. Així, hi podem tastar vins de tot el món; consumir grans vins per copes o prendre part en cursets i tasts de vins. I si volem, podem capbussar-nos a la seva biblioteca dedicada al vi mentre assaborim les millors propostes de l'establiment.
3x10- Joan R. Escoda: militància biodinàmica
Aquest programa ens apropa a una manera particular i molt personal de fer vi, seguint els principis de l'agricultura biodinàmica de Rudolf Steiner. Anirem fins a la DO Conca de Barberà i aprendrem a fabricar compostos naturals a base d'escorça d'arbre, farem servir banyes d'animals morts i invocarem les forces còsmiques per obtenir uns vins únics.
3x11- Emilio Rojo: Excentricitat desacomplexada.
Anirem fins a Galícia, concretament a Arnoia, per conèixer un dels personatges més singulars que fan vi: Emilio Rojo. El vi blanc que du el seu nom és un ribeiro tan exclusiu, amb una producció tan escassa que és gairebé mític; es dóna per fet que hi ha molt poca gent que l'hagi tastat. Nosaltres sí que el tastarem, i coneixerem la persona que hi ha al darrere, Emilio Rojo, conegut encara al poble com "o neto da Xusta", i com a ell li agrada descriure's.
3x12- Joan Soler: L’agricultura sincera
El programa d'aquesta setmana ens porta fins a la DO Pla de Bages, on ens rep Joan Soler (Abadal). En Joan ens explicarà que per aconseguir un bon vi, més important que no pas que la vinya sigui vella o sigui jove, és que la vinya estigui equilibrada. Abans de tornar cap al celler, on ens mostrarà algun dels seus projectes més personals, en Joan ens farà parar a peu de camí, just al davant d'una barraca de vinya on comentarem què eren, quina funció feien, i si avui dia es fan servir.
3x13- Josep Roca: Personatge i persona
Ja fa anys que qualsevol persona que estigui relacionada de prop o de lluny amb el món del vi, no només a Catalunya sinó també arreu de l'estat, sap qui és i què representa en Josep Roca, però segurament va ser a través de la primera edició d'"En clau de vi" que aquest sommelier expert (cambrer de vins com a ell li agrada de dir), ha començat a ser conegut pel gran públic.
Si bé les bones maneres de fer, tant d'ell com dels seus dos germans Joan i Jordi, han donat al seu restaurant, El Celler de Can Roca de Girona, la distinció i el prestigi de tres estrelles Michelin, la senzillesa i autenticitat amb què s'expressa en Josep, molt allunyada de la fatxenderia que massa vegades es veu associada al món del vi, l'han fet un personatge entranyable i estimat per l'audiència, i aquest és un reconeixement que, segurament, valora tant com el primer. Per tot això, Josep Roca és un dels puntals irrenunciables del programa "En clau de vi".
3x14- Cupatge de personatges
Persones i comentaris que no es van poder incloure en els reportatges i que ho mereixen.
3x15- Què ha estat "En clau de vi 3"?
Un altre programa en clau de resum. És l'últim d'aquesta 3a temporada.