

La sèrie és una producció de la BBC, enregistrada a Egipte, en els mateixos escenaris on s'havia desenvolupat aquella civilització, i que va quedar amagada prop de 2.000 anys, fins al moment en què les tropes de Napoleó Bonaparte van envair aquelles terres, l'any 1798 de la nostra era. Els soldats de l'emperador francès van ser els primers a descobrir aquella civilització dels faraons i, amb aquest descobriment, van obrir el camí als exploradors i aventurers que van viatjar fins allà, tot buscant tresors amagats.
La història d'aquests exploradors i aventurers, uns autèntics Indiana Jones, és la que explica i recrea la sèrie "Egipte", en 6 capítols de 50 minuts de durada cadascun, que TV3 emetrà setmanalment cada dissabte, a les 18.35, a partir del 24 de febrer i durant tot el mes de març, amb tres grans temes com a arguments històrics de les trobades dels arqueòlegs i aventurers: la vida del faraó Tutankamon, el temple sota terra i l'acció del faraó Ramsés II, i el misteri de la pedra de Rosetta i els secrets dels jeroglífics. Aquests tres grans temes es desenvolupen durant els 6 capítols de la sèrie, amb els següents títols, respectivament, per ordre d'emissió: "La recerca de Tutankamon", "La maledicció de Tutankamon", "El faraó i el showman", "El temple sota la terra", "El misteri de la pedra de Rosetta" i "Els secrets dels jeroglífics".
Fitxa Tècnica:
Temporades: Única.
Nº capítols: 6.
Duració: 50 minuts.
Pes en mb: 500 mb.
Font audio i video: TDT (Tv3).
Códec video: XviD 1.1 1250 kbps.
Códec audio: MP3 128 kbps (Català) MP3 128 kbps (Anglès).
Elinks:
01 - La recerca de Tutankamon
Resum: Aquest primer episodi explica com l'arqueòleg britànic Howard Carter va descobrir la tomba de Tutankamon, que havia arribat a faraó a l'edat de 8 anys, després d'una apassionant història, que va començar, per casualitat, el 1898, i que es va acabar, feliçment, 24 anys més tard, el 1922. Al llarg d'aquest període, la recerca va tenir tota mena d'episodis, inclosa la Primera Guerra Mundial, la gran guerra del segle XX.
Les peripècies per trobar la tomba van començar el 1898, a la zona del desert on hi havia el temple de Luxor i on Carter va tenir un accident quan el seu cavall es va estimbar a causa d'un obstacle que sobresortia de terra. La forma de l'obstacle va fer sospitar l'arqueòleg britànic que allà hi havia una tomba, i en diverses expedicions, i amb diversos acompanyants, entre els quals el seu patró, Lord Carnarvon, va fer recerques, sense èxit a causa de la falta de documentació, els anys 1905, 1912 i 1914. Finalment, el 1922, i després de la guerra, va trobar el camí fins a la tomba del faraó.
02 - La maledicció de Tutankamon
Resum: El segon capítol d'Egipte, "La maledicció de Tutankamon", recrea els fets posteriors al descobriment de la tomba i dels tresors que hi havia a la cambra funerària, amb tot un seguit d'accions per conservar-los i per impedir les intrigues dels que pretenien fer espolis.
03 - El faraó i el showman
04 - El temple sota la terra NOVA VERSIÓ amb audio dual
Resum: Els capítols tercer i quart de la sèrie, "El faraó i el showman" i "El temple sota la sorra", respectivament, recreen les aventures de l'italià Giovanni Belzoni i la seva competició amb el francès Drovetti, cap al 1815, per descobrir el rastre de Ramsés II, el faraó que va viure prop de 100 anys i que va tenir una descendència de més de 100 fills.
Els fets van passar en la zona de l'anomenat Alt Nil, a l'enclavament on es localitza el temple d'Abu Simbel.
05 - El misteri de la pedra de Rosetta NOU !!!!!
06 - Els secrets dels jeroglífics
Resum: Per acabar, els capítols cinquè i sisè de la sèrie, "El misteri de la pedra de Rosetta" i "Els secrets dels jeroglífics", recreen la història de les curses i baralles que hi va haver a l'entorn del tercer gran argument històric que planteja "Egipte", i que va començar en l'instant en què els soldats de Napoleó van trobar l'anomenada pedra de Rosetta ("Rosetta Stone", en anglès), una pedra que tenia gravat un escrit del faraó Ptolemeu V, redactat en tres textos i en dues llengües diferents: en grec, la llengua comuna de l'època, i les sagrades escriptures dels jeroglífics.
El document original, però, els soldats britànics que havien derrotat l'exèrcit napoleònic el van portar d'Egipte a la Gran Bretanya, i es va dipositar al Museu Britànic de Londres, on encara hi és. Tanmateix, va ser un francès, el lingüista Jean Francois Champolion, en competència amb l'anglès Thomas Young, qui va aconseguir desxifrar el significat dels jeroglífics, a principis dels anys 20 del segle passat. Però el contingut dels jeroglífics va plantejar una altra polèmica, amb l'església catòlica, per la interpretació de les sagrades escriptures.