Dades artístiques
Direcció i realització: FELIP SOLÉ
Producció: JOAN PAVON
Ajudant de Realització i muntage: DANIEL CAMON
Guió: JORDI FINESTRES, JORDI SANROMÀ
Auxiliars de producció: DARINA MILLÁN, ÀNGELS MOLINA
Documentació: MARIA PENYARROJA
Muntatge musical: JOSEP LLUÍS JORNET
Locució: ALBERT PUIG
Operador d'imatge: ÀLEX VERDÚ
Direcció executiva: ANTONI TORTAJADA
Cap de producció: JOSEP M. CASELLAS
Dades tècniques
Vídeo: DVBrip, 640x476, 25fps, xvid, 1170 kbps.
Àudio: DVBrip, mp3, 128kbps (avr), 48kHz, estèreo.
Durada: 26 minuts.
Tamany: 250 megues.
Elinks:
Capítol 1.- DOBLE JOC. EL TALP DE TERRA LLIURE S'acosten els Jocs Olímpics de Barcelona. El govern central decideix posar tots els mitjans perquè l'organització armada Terra Lliure no pugui fer res que alteri el bon funcionament dels jocs. El jutge Garzón autoritza la infiltració d'un talp dins de Terra Lliure. Al cap d'uns quants dies, un membre del grup armat de la Catalunya central entrevista un nou aspirant a formar part de l'organització. Li sembla que és un personatge una mica estrany. Però el candidat arriba a entrar a Terra Lliure. El talp del govern espanyol comença la seva tasca. El talp: Josep M. Aloi. Espia entrenat per Lobo i infiltrat a Terra Lliure a principis dels anys noranta. Actualment no se sap on viu.
Intervenen: Fernando San Agustín, exoficial del Cesid. Jordi Corachán, periodista d'investigació. David M., exmembre de Terra Lliure. Mateu Seguí, advocat. Sebastià Salellas, advocat.
Tarasca -216- Doble joc (1) El talp de Terra Lliure (DVBrip by Petiso)(totsrucs.cat).avi
Capítol 2.- "CISNE", L'ESPIA DE LA REVOLUCIÓ Luis Manuel González-Mata, àlies "Cisne", va ser un dels agents secrets franquistes més actius, fora de l'estat espanyol, durant més de quinze anys. Fins que li van encarregar una missió d'espionatge a París, relacionada amb els fets de maig del 68. Va veure que el món es movia. Que ell pertanyia a un règim ancorat al passat. Li van aflorar totes les seves contradiccions, ja que era fill d'un republicà represaliat . Mentrestant, a Barcelona, els conflictes entre els estudiants i el règim franquista augmentaven...
Intervenen: Xavier Vinader (periodista d'investigació que va conèixer personalment González-Mata), Francisco Fernández Buey (líder del moviment estudiantil a Catalunya als anys 60), Antonio Díaz Fernández (professor universitari, expert en la creació dels serveis secrets espanyols), Paco Elvira (fotògraf, va captar imatges de les revoltes universitàries a Barcelona).
Tarasca -215- Doble joc (2) Cisne, l'espia de la revolució (DVBrip by Petiso)(totsrucs.cat).avi
Capítol 3.- L'ENIGMA "GARBO" El llenguatge universal dels espies s'articula a través de codis xifrats. Mentre desxifrem el contingut d'un missatge escrit en clau, l'espia "Garbo", despista l'exèrcit alemany les hores prèvies al desembarcament de Normandia. És l'home que enganya els alemanys a la Segona Guerra Mundial. Els fa creure que l'atac a Normandia és tan sols una maniobra de distracció. Els fa pagar despeses per una xarxa d'espies totalment fictícia. I, tot i així, al final de la guerra el condecoren amb la Creu de Ferro. Aquest home no pot ser un home qualsevol. Els alemanys el coneixien com a Arabel. Els anglesos com a Garbo. En realitat es deia Joan Pujol Garcia i era català. Va ser un dels agents dobles més decisius de tota la història.
Intervenen: Xavier Vinader (periodista d'investigació, va conèixer personalment Joan Pujol), Javier Juárez (periodista, biògraf de Joan Pujol), Jorge Ramió (doctor en enginyeria de telecomunicacions), Enric Nart (catedràtic de matemàtiques de la UAB).
Tarasca -212- Doble joc (3) L'enigma Garbo (DVBrip by Petiso)(totsrucs.cat).avi
Capítol 4.- "JAUME MIR", UN ESPIA CONTRA EL KÀISER Qualsevol persona pot ser espiada en qualsevol moment i en qualsevol lloc. Un professional de l'espionatge legal segueix una persona anònima durant un dia. Al final de la jornada el personatge descobrirà que la tecnologia actual permet saber-ho gairebé tot d'un individu. Mentre descobrim els sistemes més sofisticats per obtenir informació aliena (telefonia mòbil, càmeres fotogràfiques amb teleobjectiu, càmeres urbanes, micròfons invisibles...) l'espia català Jaume Mir aconseguirà obtenir informació sobre l'exèrcit alemany. Ha esclatat la Primera Guerra Mundial. Brussel·les és ocupada pels alemanys. Allà hi viu un català, Jaume Mir, amb passaport d'un país neutral. Els serveis secrets aliats el capten per fer labors d'espionatge. Mir farà infinitat de viatges a localitats de la Bèlgica no ocupada i a Holanda, un país que s'ha convertit en un niu d'espies, per transmetre informació. Els alemanys sospiten del català i el segueixen de prop. Però Mir continua arriscant-se. L'espia Jaume Mir va treballar pels serveis secrets belgues i britànics durant la Primera Guerra Mundial, infiltrant-se en la Bèlgica ocupada pels alemanys. Seguim les seves accions a partir de les seves memòries (Memòries d'un condamné à mort, publicades a París l'any 1925).
Intervenen: Hi intervenen: Domènech Pastor Petit (historiador i espiòleg), Jorge Colomar (detectiu privat), Josep Coromines (responsable de la botiga "Tot Espies", que ven artefactes tecnològics per a detectius privats i defensa personal.
Tarasca -214- Doble joc (4) Jaume Mir, l'espia anònim (DVBrip by Petiso)(totsrucs.cat).avi
Capítol 5.- Doble joc: Amb Stalin no s'hi juga Dos catalans, Julià Fuster i Francesc Ramos Molins, se'n van d'Espanya a les acaballes de la Guerra Civil i busquen refugi a l'URSS. Malgrat les seves fortes conviccions socialistes, la realitat del règim de Stalin els desagrada. A més, la seva filiació amb el PSUC, els enfronta amb el PCE i els posa en una situació conflictiva. Moscou es converteix en una immensa presó. Intenten donar a conèixer la realitat del comunisme a Rússia a través del seu contacte amb l'ambaixada argentina. Però la repressió del terror estalinista els agafa de ple i pateixen el gulag.
Intervenen: Natasha Ramos (filla de Francesc Ramos Molins), Juan Luis López Galiacho (periodista d'investigació), Josep Bages (amic de Julià Fuster), Daniel Arasa (historiador).
Tarasca -218- Doble joc (5) Amb Stalin no s'hi juga (DVBrip by Petiso)(totsrucs.cat).avi
Capítol 6.- Doble joc: La Blonde, per amor també s'espia L'any 1936, quan va esclatar la guerra, a Barcelona es va despertar una paranoia relacionada amb l'espionatge. Una dona misteriosa amb el sobrenom de "La Blonde" enviava missatges xifrats de ràdio en codi Morse a Burgos. Però acabaria fent el doble joc. Les seves motivacions són un misteri. Tan irracionals com només ho pot ser l'amor. Al cap de molts anys, apareix un nou escenari per a l'espionatge. Amb internet, tothom pot ser espiat. Els pirates informàtics, hackers, han instaurat la desconfiança en l'era de la comunicació global. Un expert en programació informàtica s'endinsa en un sistema aliè. En paral·lel, la mítica "La Blonde" enganya Franco i fa possible l'èxit inicial dels republicans a la decisiva batalla de l'Ebre. "La Blonde". Del 1936 al 1938 es mostrà partidària dels feixistes, però a partir d'aquell moment i fins al final de la guerra passà informació falsa des de Catalunya a Burgos. Sembla que tot ho feu per amor. Creia que calia desconfiar de tothom per cercar informació.
Intervenen: Domènec Pastor Petit (historiador i espiòleg), Josep Coromines (responsable de la botiga "Tot Espies"), Albert Gabàs (expert en seguretat informàtica), Rafael Gimeno (advocat, expert en ciberdret).
Tarasca -213- Doble joc (6) La Blonde, per amor també s'espia (DVBrip by Petiso)(totsrucs.cat).avi
Capítol 7.- Doble joc: "'O'Ferril", l'espia impostor 14 de juny de 1983. Una explosió destrossa un pis del carrer València de Barcelona. La policia hi troba un cadàver, que correspon al ciutadà Jaume Trallero "O'Ferril". No queda clar si es tracta d'un suïcidi o un assassinat. Es descobreix un segon pis de la víctima, on hi ha informació confidencial extreta del consolat dels Estats Units, informes de política internacional d'aquest país, dades de polítics rellevants catalans i espanyols. També es fa públic que la parella sentimental de Trallero O'Ferril treballava al consolat nord-americà. El CESID s'interessa pel cas. Alguns periodistes afirmen que O'Ferril era un col·laborador de la CIA. Altres, en canvi, opinen que treballava per a alguna potència de l'est. Tot plegat, un misteri amb cert aire novel·lesc...
Intervenen: Joaquim Roglan (periodista que va seguir el cas), Màrius Carol (periodista que també va seguir el cas, des d'un altre diari), Alfredo Grimaldos (periodista d'investigació, autor del llibre La CIA en Espanya), Andreu Martín (escriptor de novel·la negra).
Tarasca -217- Doble joc (7) 'O'Ferril, l'espia impostor.avi