[ed2k] Ja t'ho faràs 6a Temp+Extres estiu ***COMPLETA***

Sèries i programes de TV

Moderadors: naroatna, xordi, arakelov


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

[ed2k] Ja t'ho faràs 6a Temp+Extres estiu ***COMPLETA***

#1

Entrada Autor: Ferriol » dt. gen. 17, 2017 11:23

Imatge
Un espai pràctic sobre reciclatge, recuperació i treballs manuals. Aprendrem a recuperar les coses velles i espatllades que tenim per casa per donar-los una segona vida.

Ja t'ho faràs-6x01 - 14/01/201 "En el primer capítol de la nova temporada, Rafel Vives s'ha proposat embrutar menys per tenir menys feina. I començarà per fer com els nòrdics ja que deixarà les sabates a l'entrada i anirà per casa en sabatilles. Per fer-ho necessitarà dues coses: un armari sabater per al rebedor i algun altre lloc on tenir les sabatilles de cada membre de la família. En el capítol construirà un banc de fusta i un dispensador de sabatilles per penjar a la paret, fet amb tubs de PVC i papers de colors.
A més, en Rafel s'escaparà a fer una classe particular de scrap booking, que consisteix a crear un llibre de retalls per personalitzar els àlbums de fotografies. I a ""Ja t'ho faràs del món mundial"", es mostrarà l'obra insòlita de l'artista francesa Lor-Ka, que fa escultures amb objectes abandonats al carrer."

Ja t'ho faràs-6x02 - 21/01/2017 En Rafel va fatal de memòria: avui de poc es descuida que té programa. Necessita amb urgència una agenda... o alguna cosa més grossa: un tauler de paret per anotar tots els compromisos. En farà un de vintage, molt bonic, amb fusta, un tub de coure, un cinturó de cuir... i el tenyirà amb vinagre i llana de ferro, una tècnica que encara no coneixíem. I, per compensar, dues peces per als nens ràpides i vistoses... o més aviat sorolloses: una harmònica i un kazoo. I a més, una classe particular per aprendre a fer-nos pintures artesanals amb cera d'abelles, un reportatge sobre reciclatge de roba, i els diorames il·luminats de la canadenca Elly MacKay, protagonista del JTF del món mundial d'avui.

Ja t'ho faràs-6x03 - 28/01/2017 Vosaltres també teniu els armaris plens de texans que ja no us poseu? En Rafel en té tants que no sap què fer-ne, i ha decidit començar a reciclar-los. Avui convertirà uns texans vells en una bossa ben moderna per dur penjada en bandolera: farem servir la màquina de cosir i un estrany aparell anomenat traucador, que els sabaters coneixen bé. També trobarem noves utilitats per als marcs de quadre o de foto que ja no fem servir. És fàcil, vistós i anirà bé per fer regals improvisats. A més, un reportatge sobre joieria en metall: aprendre a fer-ne és més fàcil del que sembla; i una classe particular de filar llana, que en Rafel no s'està de res. I al JTF del Món Mundial, els brodats amb molsa (sí, ho heu llegit bé) de l'americana Emma Matson, una altra fan del programa que viu i treballa a Maryland (EUA).

Ja t'ho faràs-6x04 - 04/02/2017 En Rafel s'ha llevat nostàlgic, i amb tot de tubs de cartró, un DVD i pintura d'ungles farà un calidoscopi d'allò més màgic. També farà un llum d'interior de fusta ben intimista, com els dels restaurants amb estrella, i aprendrà una tècnica força complicada per fer segells. També descobrirem els brodats sobre arpillera amb què les dones xilenes desafiaven la censura del dictador Pinochet, i admirarem l'obra de Yulia Brodskaia, una fan del JTF, londinenca d'adopció, que fa meravelles amb paper retallat.

Ja t'ho faràs-6x05 - 11/02/2017 En Pinotxo no es pot independitzar perquè els lloguers són molt cars, i en Rafel, que avui fa de Gepet, es compromet a construir-li una casa. Amb quatre fustes i uns cartrons li farà la casa de nines més maca del món, que omplirà de petits mobles fets amb rampoines. A més d'això, avui en Rafel aprendrà a fer motllos de ceràmica, descobrirem la tècnica fotogràfica de la cianotípia i viatjarem a Xile per conèixer els brodats insòlits de la Valeria Faúndez, una altra de les nostres amigues internacionals. I quina és la pregunta freqüent del dia? Doncs què podem fer amb els excrements d'ocell al cotxe?

Ja t'ho faràs-6x06 - 25/02/2017 S'acosta Carnestoltes i en Rafel ens ensenyarà a fer unes disfresses divertides, barates i molt completes per a consum de tota la família: de pirata, de "minion" i... d'astronauta. Un astronauta tan convincent que acabarà vagant per l'espai sideral. A més, aprendrem a maquillar-nos, descobrirem els pop-ups de paper de l'alemanya Tina Kraus i al pim-pam ens ensenyaran com podem distingir un ou cru d'un ou dur sense trencar-lo.. .encara que si volem fer una truita, no hi haurà cap més remei.

Ja t'ho faràs-6x07 - 04/03/2017 "Al poble d'en Rafel fan reciclatge selectiu, i a casa necessita desesperadament uns recipients on emmagatzemar les escombraries. Avui ens ensenyarà a fer una minideixalleria per al safareig amb fusta de palet i tres cistelles grosses de plàstic. També reciclarem ampolles de plàstic en polseres d'inspiració japonesa, i, ja de passada, enviarem en Rafel a aprendre la tècnica nipona d'estampació del shibori cosit. Assistirem a un taller de fer robots amb joguines, ens ensenyaran a encendre un bon foc a terra i descobrirem els brodats de la Pauline Nijenhuis, una amiga dels Països Baixos.

Ja t'ho faràs-6x08 - 11/03/2017 Avui anem a la neu! En Rafel farà al plató un trineu i unes manyoples amb material reciclat, i després marxarà a la vall de Núria a provar-ho, tot plegat... potser no hi vagi voluntàriament, però ja que hi és, aprofitarà per aprendre a fer iglús. A més d'això, descobrirem un repte que relaciona llana i xarxes socials, veurem molts gnoms i ens ensenyaran a desencallar el cotxe de la neu. El J"a t'ho faràs del món mundial", molt apropiat, ens portarà fins a Sibèria.

Ja t'ho faràs-6x09 - 18/03/2017 El Rafel construeix una prestatgeria per la cuina amb una caixa de fusta, cola i un cúter. esprés, aprofitant els còdols que ha trobat en un riu, fa un dòmino, un tres en ratlla i divertits rètols per a la porta de les habitacions. A continuació, el reportatge tracta sobre la xilografia i es parla de la fabulosa obra del belga Vincent Bal.

Ja t'ho faràs-6x10 - 25/03/2017 El cunyat d'en Rafel dubta que sigui capaç d'aprofitar tot de tubs de PVC que li han sobrat de la feina... I en Rafel, molt enfadat, decideix fer-n'hi una cadira per a la calçotada de diumenge. I li surt tan maca que ara li sabrà greu donar-l'hi. També farà uns estalvis per a la taula amb llistonets de fusta, i un pitet impermeable, molt original, per no tacar-se de salsa.A més, aprendrem a fer petits tapissos amb materials naturals, descobrirem l'ofici de retolista i ens enamorarem de les bestioles de feltre que fa en Kiyoshi Mino, un altre amic del món mundial...

Ja t'ho faràs-6x11 - 01/04/2017 En Rafel està trist perquè no té idees noves, però quan la Veu li proposa fer una caixa de llum, s'hi posa entusiasmat. Sabeu que és una caixa de llum? Doncs un regal fantàstic, útil i que farà bonic a tot arreu...I encara no en té prou i fa per a la seva neboda un peix gros que es menja el petit, amb una ampolla de refresc, un ou de joguina i un cordillet. I a més, anirem a classe de bioarquitectura, descobrirem el quilt hawaià i la Bovey Lee, una artista americana d'origen xinès, ens ensenyarà les meravelles que fa amb paper calat.

Ja t'ho faràs-6x12 - 08/04/2017 "En aquest programa t'oferim moltes idees que podràs fer realitat:
- Un tauler per penjar-hi les eines
- Una casa niu
- Ceràmica japonesa
- Com puc eixamplar unes sabates?
- Els patrons de feltre de Jen Goetz
- Els coixins de cine de Morondanga
- Una tassa d'emergència

Ja t'ho faràs-6x13 - 22/04/2017 "Celebrem la diada de Sant Jordi, i el ""Ja t'ho faràs"" s'afegeix a la festa tot parlant de novetats editorials.
Presentem alguns dels millors llibres que acaben de sortir sobre treballs manuals, i convidem al plató els seus autors i autores... Amb ells, en Rafel farà uns hipopòtams amb un mitjó vell, teixirà un volantet per un test de balcó, improvisarà una disfressa amb una bossa de paper i farà els seus primers passos en cal·ligrafia... una cal·ligrafia que no té res a veure amb els quadernets amb què ens torturaven de petits.
Però no us penseu que amb tant de llibre no hi ha lloc per a les roses, els dracs, els cavallers i les princeses... Luligumis ha fet una línia sencera de ninots de ganxet per al dia de Sant Jordi que podreu veure a la Galeria, mentre que, per a la secció internacional, ens arriba de l'Índia l'obra de la Misha, de Skygoodies: uns retallables preciosos que es poden adquirir per internet."

Ja t'ho faràs-6x14 - 29/04/2017 Algú ha regalat a en Rafel dues cadires destrossades, que se salven pels pèls d'acabar a l'abocador... per veure's convertides, al cap de poca estona, en un banquet deliciós per al rebedor de casa. I, per completar la feina, en Rafel farà també un coixí amb una camisa vella. A més, classe particular de reciclatge de joguines... i taller de marqueteria, una disciplina artística i artesanal que requereix, a més de tècnica i bon gust, moltíssima paciència i habilitat manual. I el més espectacular del dia ens arriba des de Tòquio: l'obra insòlita de Norihito Hatanaka, un artista japonès que no només fa menjar fals, però perfecte, per als aparadors de restaurants i botigues, sinó que juga amb aquestes peces per fer-ne objectes impossibles.

Ja t'ho faràs-6x15 - 06/05/2017 "En Rafel munta una fira amb una parada de pescar peixets, una altra d'anellar ampolles, un minigolf i un joc per saber qui té més força.
Ja teniu a l'abast tot d'idees per muntar la vostra fira de jocs a casa!
I, a més, aprenem a ordenar la biblioteca, i descobrim a Austràlia la ceràmica amb cara i ulls de la Vanessa Holle, una altra amiga internacional del programa. Al ""Pim pam"", com arreglar una enganxada al jersei. I el plató, decorat amb les escultures de fusta de la Blanca Hernández."

Ja t'ho faràs-6x16 - 13/05/2017 "Vols un robot de joguina? A ""Ja t'ho faràs"" t'ensenyem a fer-lo
En Rafel fa, amb materials tan simples com un got de plàstic, un CD i un motoret de joguina, uns robots encantadors que semblen tenir vida pròpia. Després improvisa uns llums de sostre espectaculars amb una flamera grossa, bombetes de leds i cable de planxa: facilíssims de fer... però d'allò més professionals. Dediquem el reportatge d'aquesta setmana al sashiko, una tècnica japonesa de brodat, sense cap complicació, que podeu fer servir tant per embellir un teixit com per apedaçar, per exemple, uns pantalons. Pensàveu que ja ha passat el temps d'aplicar pa d'or com a element decoratiu? A la classe particular aprenem a fer-lo servir sobre diferents superfícies, amb resultats més que moderns. A més, descobrim els animals fantàstics que fa amb globus el japonès Masayoshi Matsumoto i les múltiples utilitats del marro del cafè."

Ja t'ho faràs-6x17 - 20/05/2017 "Rafel us proposa fer-ne un de ben bonic, amb reixat de conillera i un tros de fusta, que complementa amb un sac molt elegant i un petit complement (dos cors forrats de llana) que en principi serviria per entretenir els nens amb un treball manual tranquil·let... Però les coses no són mai com esperem, i tot plegat acaba tenint una utilitat ben diferent.
En el capítol d'avui també descobrim el ganxet ""terapèutic"", que s'aproxima a la meditació i tècniques de relaxació i concentració com el mindfulness. Assistim amb en Rafel a una classe particular de joieria en plata, i veiem l'obra originalíssima i molt interessant del londinenc Ian Berry, que explica la vida quotidiana moderna en quadres fets amb patchwork de texà. A la galeria, descobrim les guitarres de l'Enric del Pueblo. I, per si no en teniu prou, responem una altra pregunta freqüent: com puc treure un cotxe atrapat al fang?"

Ja t'ho faràs-6x18 - 10/06/2017 En Rafel fa amb unes fustes i les restes d'una bicicleta vella, una bici sense pedals per al seu nebot més petit. Però de les restes de bicis que han quedat, encara en rescatarà la cadena, amb què pensa fer collarets i polseres... De passada, aprenem trucs per netejar un objecte brut de greix, i a tallar una cadena. I amb aquesta part de la bici, en Rafel encara ens proposa una idea: i si fem un quadret? De fet, la bici tampoc no us farà falta si aneu a fer un curs com el que avui ensenyem en el reportatge: urban sketching per a turistes, tota una altra manera de visitar una ciutat. La classe particular ve marcada pels productes i substàncies naturals, amb què en Rafel aprendrà a fer-se mascaretes facials. Però, si el que fa és fregar-se amb una ortiga, al FAQ li expliquem trucs per disminuir la picor.

Ja t'ho faràs-6x19 - 17/06/2017 Dediquem tot el programa al cinema: trucs, idees i invents per fer la vostra pel·lícula amb decorats sorprenents, efectes més que especials i molta màgia. I seguim tot el procés de rodatge de "Bricoman contra la bèstia", l'èxit de la temporada, un film de catàstrofes i superherois en què en Rafel salva tota la ciutat de l'atac d'un monstre mutant i salva en Nyap de caure d'un gratacels. Aparicions i desaparicions, construcció de la maqueta d'una ciutat, trucs de perspectiva... fins i tot com fer una màquina gairebé professional per passar els crèdits al final de la pel·lícula. I a més, un reportatge sobre la tècnica d'animació coneguda com "stop motion", el pim-pam, les preguntes freqüents...

Ja t'ho faràs-6x20 - 24/06/2017 "Acabem temporada al Ja t'ho faràs, amb un capítol molt estiuenc: en Rafel –que s'ha fet youtuber, o almenys ho intenta- ens ensenyarà a construir un suport de fusta per a l'hamaca, molt pràctic si al jardí no hi tens cap arbre que la pugui aguantar. A joc amb el suport, amb la fusta que sobri podem decorar un test d'aquests grossos de plàstic.
A més del test i el suport per a hamaca, avui assistirem a un taller on ensenyen a fer diademes de flors naturals, cada cop més de moda...Però si teniu al.lèrgia al pòl.len o les flors no us agraden, també us podeu fer un capell de festa: la classe particular d'avui va d'això.
Al programa d'avui també hi trobareu un llibre sobre micropaisatges, una artista australiana del brodat i consells per dormir fresc a l'estiu, entre altres coses. "

Ja t'ho faràs-Estiu'17xPalet, t'estimo - 01/07/2017

Ja t'ho faràs-Estiu'17xSen's en va l'olla - 08/07/2017

Ja t'ho faràs-Estiu'17xEra un drap... i és una joia! - 15/07/2017

Ja t'ho faràs-Estiu'17xJuguem a cuinetes - 22/07/2017

Ja t'ho faràs-Estiu'17xQue es faci la llum - 29/07/2017

Ja t'ho faràs-Estiu'17xSobre rodes - 05/08/2017

Ja t'ho faràs-Estiu'17xQue no pari la música - 12/08/2017

Ja t'ho faràs-Estiu'17xCom criatures - 19/08/2017

Ja t'ho faràs-Estiu'17xPerò quin fred! - 26/08/2017
Ferriol l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. set. 20, 2017 9:26, en total s’ha editat 27 vegades.


Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 6a. Temp (02/13)

#2

Entrada Autor: Ferriol » dl. gen. 23, 2017 11:01

Ja t'ho faràs-6x02 - 21/01/2017
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 6a. Temp (03/13)

#3

Entrada Autor: Ferriol » dt. gen. 31, 2017 11:15

Ja t'ho faràs-6x03 - 28/01/2017
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 6a. Temp (04/13)

#4

Entrada Autor: Ferriol » dt. feb. 07, 2017 9:51

Ja t'ho faràs-6x04 - 04/02/2017
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 6a. Temp (05/13)

#5

Entrada Autor: Ferriol » dt. feb. 14, 2017 16:45

Ja t'ho faràs-6x05 - 11/02/2017
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 6a. Temp (07/13)

#6

Entrada Autor: Ferriol » dc. març 01, 2017 12:43

:arrow:
Ferriol l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. març 14, 2017 17:23, en total s’ha editat 4 vegades.
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 6a. Temp (06/13)

#7

Entrada Autor: Ferriol » dc. març 01, 2017 12:45

Ja t'ho faràs-6x06 - 25/02/2017
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 6a. Temp (07/13)

#8

Entrada Autor: Ferriol » dl. març 06, 2017 16:24

Ja t'ho faràs-6x07 - 04/03/2017
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 6a. Temp (08/13)

#9

Entrada Autor: Ferriol » dt. març 14, 2017 17:20

Ja t'ho faràs-6x08 - 11/03/2017
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 6a. Temp (10/13)

#10

Entrada Autor: Ferriol » dc. març 29, 2017 13:08

Ja t'ho faràs-6x09 - 18/03/2017
Ja t'ho faràs-6x10 - 25/03/2017
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 6a. Temp (11/13)

#11

Entrada Autor: Ferriol » dl. abr. 03, 2017 16:48

Ja t'ho faràs-6x11 - 01/04/2017
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 6a. Temp (12/13)

#12

Entrada Autor: Ferriol » dj. abr. 20, 2017 11:03

Ja t'ho faràs-6x12 - 08/04/2017
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 6a. Temp (12/13)

#13

Entrada Autor: Ferriol » dj. abr. 27, 2017 8:05

Ja t'ho faràs-6x13 - 22/04/2017
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 6a

#14

Entrada Autor: Ferriol » dc. maig 03, 2017 12:05

Ja t'ho faràs-6x14 - 29/04/2017
Ferriol l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. set. 13, 2017 9:51, en total s’ha editat 1 vegada.
Salut i sort
Imatge


Autor del tema
Ferriol
Entrades: 1377
Membre des de: dv. feb. 09, 2007 13:18
Status: Desconnectat

Re: [ed2k] Ja t'ho faràs 6a Temp.

#15

Entrada Autor: Ferriol » dl. maig 15, 2017 16:17

Ja t'ho faràs-6x15 - 06/05/2017
Ja t'ho faràs-6x16 - 13/05/2017
Ferriol l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. set. 13, 2017 9:51, en total s’ha editat 4 vegades.
Salut i sort
Imatge

Respon