[ed2k] 30 minuts - Malalts d'Internet (2010.10.10)

Moderadors: arakelov, Petiso, Nava

Respon
Avatar de l’usuari

Autor del tema
conradtgn
Entrades: 4525
Membre des de: dt. gen. 22, 2008 17:24
Ubicació: Tarragona
Status: Desconnectat

[ed2k] 30 minuts - Malalts d'Internet (2010.10.10)

#1

Entrada Autor: conradtgn » ds. nov. 10, 2012 13:19

Malalts d'Internet (2010.10.10)
Imatge
Sinopsi:
A la Xina hi ha gairebé 340 milions d'internautes. I 400 centres de desintoxicació per als addictes a la xarxa. Són un negoci molt lucratiu. L'exèrcit xinès és l'única institució del món que ha donat una definició del que ell anomena addicció a internet. Segons la definició, es tracta d'una malaltia mental diagnosticada a partir de sis hores de connexió al dia durant més de tres mesos. Segons aquesta definició, l'addicció afecta deu milions d'adolescents xinesos. Naturalment, la majoria d'aquests joves no es consideren addictes.

Els pares dels adolescents de mig món pateixen pel temps que els seus fills dediquen a internet. Una afició que pot esdevenir una autèntica addicció. Tenim constància d'alguns centres que ajuden pares i fills a superar el problema. Però a la Xina, la qüestió depassa uns límits poc imaginables. L'hermetisme d'una societat poc oberta a les iniciatives dels joves, a pràctiques que possiblement es consideren contràries als interessos de l'Estat, ha disparat l'addicció a internet com a vàlvula d'escapament. Les autoritats admeten que uns 10 milions de joves estan atrapats a la xarxa. Per això han crescut com bolets els centres de desintoxicació. Un gran negoci davant de la desesperació de molts pares que han perdut qualsevol contacte amb els seus fills. Però a molts d'ells els apliquen teràpies de xoc molt contestades internacionalment i a la mateixa Xina.

"Malalts d'internet" s'endinsa a l'Hospital Militar de Pequín. Uns 5.000 joves han passat per les seves instal·lacions sota una estricta disciplina militar. Amb electroxocs inclosos i medicaments antidepressius. Però apareixen en el reportatge antics interns i altres metges que qüestionen àmpliament les "tècniques militars" aplicades a uns joves que han esdevingut petits dèspotes a casa seva, els "nous emperadors" domèstics.

Una música -l'addicció dels joves a internet- que ens sona molt a països com el nostre. Alguns dels comportaments d'aquests joves ens seran familiars. "Malalts d'internet" explora una realitat extrema que aporta, no obstant, nous elements per a l'anàlisi i superació d'aquesta nova malaltia del segle XXI.


Dades tècniques:
Vídeo: DVBrip, 704x396, 16:9 AR=1.777, 25fps, xvid, 1489 Kbps.
Àudio: Català 128kbps, Font: DVB, 48kHz, mp3 (cbr)
Durada: 31 minuts
Mida: 350MB

Elink:
30 minuts (2010.10.10) Malalts d'Internet (DVBrip XviD-Mp3 català per Conrad)(TotsRucs.cat).avi


Imatge

Respon