[ed2k] Entre línies - Menjar per viure (02-04-2007)

Documentals

Moderadors: arakelov, Petiso, Nava

Respon
Avatar de l’usuari

Autor del tema
Petiso
Site Admin
Site Admin
Entrades: 16309
Membre des de: dv. oct. 06, 2006 13:13
Status: Desconnectat

[ed2k] Entre línies - Menjar per viure (02-04-2007)

#1

Entrada Autor: Petiso » dv. set. 05, 2008 17:03

Entre línies - Menjar per viure (02-04-2007)
(DVBrip català)

Imatge
Amb un home que no es ni vegetaria i no es crudivor, no m'interesa. Em fa una mica d'angunia compartir els fluids amb una persona que per allà ha passar un esser mort.
Per la Gisela, ser crudívora és una manera d'entendre la vida i un camí cap a l'espiritualitat. Ella és una vegetariana de les més estrictes que s'alimenta només de fruites i verdures crues. La seva dieta diària la formen alvocats, tomàquets i herba dels canonges. A més, pren el sol per nodrir-se d'energia i com diu, "fer la fotosíntesi". La família de la Gisela accepta la seva opció perquè no ha estat condicionada i també perquè regenten una sèrie de restaurants vegetarians a Barcelona on ella treballa. La seva manera d'entendre la vida la du, per exemple, a relacionar-se amb persones com ella i a mantenir relacions sexuals només amb altres crudívors, ja que creu que no pot intercanviar "fluids corporals" amb algú que hagi menjat un animal mort.

La Mercè i en Carles són crudívors des de fa 10 anys i es dediquen a la restauració. El seu canvi de dieta va venir condicionat pel remei que hi van trobar a l'hora de tractar la malaltia d'un dels seus fills. Pel fet de menjar diferent s'han sentit tot tipus de comentaris, com ara que són estranys o que formen part d'algun tipus de religió, i alguns amics s'han allunyat d'ells perquè no menjaven igual. La Marta, la seva filla, és vegetariana i ara està embarassada. La seva dieta no és tan estricta com la dels seus pares i considera que pel seu estat està ben alimentada, ja que les analítiques que es fa ho corroboren. En aquest sentit, hi ha dietistes que desaconsellen la dieta crudívora per restrictiva i desequilibrada, ja que la cocció facilita la digestió i elimina substàncies antinutrients que contenen els aliments per naturalesa.
En canvi la Bea i el seu fill Bruno són ovolactovegetarians des de fa 15 anys, una vessant de la dieta vegetariana que inclou, a més, els ous i la llet. Hi van arribar per problemes de salut d'ella, que tenia la tensió molt baixa. Com que el seu fill es queda a dinar a l'escola, un cop per setmana duu a les cuineres part de la dieta especial que fa el seu fill. Els seus amics ja estan acostumat a veure'l menjar diferent.

Un reportatge de Laia Niubó i Mariona Mesull.

Entre línies - Menjar per viure (02-04-2007)(DVBrip by Petiso)(TosRucs.cat).avi (150 megues)

Documental recuperat de "bagul dels records" ja que està protagonitzat per la Gisela que també surt a Nus.


Imatge Imatge

Respon