[ed2k] 30 minuts - Ambaixadors del gust (20.08.2007)(TDTrip)

Moderadors: arakelov, Petiso, Nava

Respon
Avatar de l’usuari

Autor del tema
arakelov
Entrades: 10696
Membre des de: ds. feb. 17, 2007 16:37
Ubicació: Sant Martí (BCN)
Status: Desconnectat

[ed2k] 30 minuts - Ambaixadors del gust (20.08.2007)(TDTrip)

#1

Entrada Autor: arakelov » ds. ago. 25, 2007 18:04

Sinopsi
La cuina catalana i l'espanyola no havien arribat mai tan lluny. Al "30 Minuts" d'avui veurem l'impacte de les noves creacions culinàries en alguns països, com els Estats Units. Els cuiners d'èxit s'han convertit en ambaixadors econòmics i culturals.

Els nostres cuiners -amb el cas singular de Ferran Adrià al capdavant- han aconseguit tal notorietat que la seva imatge i la seva opinió comencen a ser tingudes en compte; són autèntics prescriptors, líders d'opinió per a tot allò que té a veure amb el menjar. I el menjar és cuina, tradició, cultura, innovació i economia, i, per això, les empreses sovint, i les institucions de vegades, comencen a entendre que els cuiners són punta de llança i que poden tenir un paper important a l'hora de promocionar el país, no només per la gastronomia, sinó pels productes.

Un equip del "30 Minuts" s'ha desplaçat a Califòrnia, a l'Institut Culinari d'Amèrica, a Napa Valley. En aquest centre, el més important dels Estats Units, sempre molt atent a les tendència alimentàries mundials, s'hi ha fet la conferència de cuina espanyola més important feta fins ara a l'estranger. Uns 60 professionals de la cuina s'hi han desplaçat per mostrar des de la cuina tradicional a la més avantguardista. Un públic de més de 600 persones, entre compradors de grans cadenes d'hotels, de botigues o de restaurants, a més de premsa nord-americana, van poder conèixer de primera mà -i en alguns casos assaborir- des d'uns calçots (cultivats allà perquè cap producte no es va poder portar des d'Espanya), una paella (amb "garrofons" nord-americans), o els canelons del Carles Gaig i el Nando Jubany.

En el terreny de la cuina més innovadora, el cuiner Joan Roca va mostrar la cocció al buit del porc, i el malagueny Dani García va enlluernar amb les seves crispetes de tomàquet cuites en nitrogen líquid. Per acabar la conferència, Ferran Adrià va arrencar els més entusiastes aplaudiments d'un públic que es va rendir a les explicacions del número u mundial.

En paral·lel a les ponències, a l'Institut Culinari d'Amèrica s'hi va fer una fira de productes on hi havia 10 comunitats autònomes -Catalunya representada per Prodeca-, l'Icex (Institut Espanyol de Comerç Exterior) i altres empresespatrocinadores.

Com diu Ferran Adrià, "viatjar és important perquè veus tot el que hi ha pel món i el que hem d'aprendre" i, en aquest sentit, el reportatge també mostra una realitat molt allunyada de l'estereotip que a Amèrica només s'hi menja hamburguesa. Ben al contrari, descobrim la importància, a Califòrnia, de tot allò que es produeix de manera ecològica, de la producció de l'oli d'oliva verge extra i del vi, que, sense cap complex i com si en fessin des de fa tants segles com nosaltres, saben vendre de manera extraordinària.

En el reportatge sentirem les reflexions, apartats dels seus fogons, d'altres protagonistes, que valoren el nou paper social que es demana avui dia als cuiners. Des de Juan Mari Arzak, que amb el moviment de la Nueva Cocina Basca, fa 30 anys va començar a dignificar el paper del cuiner, fins a Carme Ruscalleda, que té "ambaixada" culinària al Japó, amb el seu restaurant, o Santi Santamaria, que reclama rigor i respecte pels productors del país per no defraudar les expectatives dels visitants.

Joan Roca i el mateix Ferran Adrià no estalvien crítiques als nostres governs perquè no han sabut aprofitar el potencial de la nostra cuina i dels nostres cuiners com a imatge d'un país que vol tenir un turisme que busqui cultura més enllà de platja i sol, i d'uns productors de l'agroindústria que volen ser més presents al món.

Equip
Un reportatge de: Tana Collados, Lourdes Guiteras i Ferran Prat
Producció: Meritxell Ribas
Edició: Agustí Poch

Dades tècniques
Vídeo: TDTrip, 576x432, 25fps, xvid, 1150kbps
Àudio: TDTrip, 112kbps, 48kHz, mp3 (cbr), mono
Durada: 30 minuts
Tamany: 275mb


Why you think the net was born? Porn! Porn! Porn!


mi-chan
Entrades: 193
Membre des de: dv. nov. 03, 2006 16:31
Ubicació: por ahí...
Status: Desconnectat

#2

Entrada Autor: mi-chan » dg. ago. 26, 2007 14:39

merciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :D

adéeu

Respon