[ed2k] El lloc dels fets

Sèries i programes de TV

Moderadors: naroatna, xordi, arakelov

Avatar de l’usuari
r5004
Entrades: 11749
Membre des de: dc. nov. 01, 2006 8:08

[ed2k] El lloc dels fets

EntradaAutor: r5004 » dc. maig 10, 2017 19:55

El lloc dels fets

Imatge
Ccma


ccma.cat ha escrit:"El lloc dels fets" es basa en la descoberta d'esdeveniments de caràcter històric que van passar a llocs concrets d'arreu del país. El programa fa una investigació periodística que vol resoldre misteris. El presentador Marc de las Heras guia l'espectador pels llocs on van succeir fets històrics singulars i investiga les pistes amb l'ajuda d'historiadors i especialistes. A més, l'espectador podrà conèixer la història de ben a prop, gràcies a la introducció de recreacions de personatges i d'ambients dels moments més importants de cada episodi.

Amb aquesta idea, es recorreran diferents punts de la geografia catalana per conèixer traïcions, estafes, crims, secrets, obsessions o venjances que van passar a Sant Pere de Casserres, al poblat ibèric d'Ullastret, al castell de Miravet, al Palau de Maricel de Sitges, a la Seu Vella de Lleida, als monestirs de Santes Creus, Sant Pere de Rodes, Sant Cugat del Vallès o l'església de Sant Pere de Ripoll, a la Tàrraco romana, al Palau Reial de Barcelona, a la Universitat de Cervera, i la fàbrica Asland de Castellar de n'Hug. Tretze llocs amb tretze històries, la majoria poc conegudes, que ens porten a un passat que va des dels ibers fins a principis del segle XX i que ens permetran gaudir de la bellesa d'aquests monuments, del seu entorn i dels atractius que ofereixen actualment.

"El lloc dels fets" és el primer projecte transmèdia de TV3. A més del programa de televisió i la seva web, hi haurà una plataforma per a dispositius mòbils amb tres capes. La primera ens permetrà realitzar visites a cada monument i viure de forma més propera l'experiència de la història; utilitzant tecnologies multimèdia combinades amb geolocalització reviurem les nostres històries allà on van passar. La segona ens permetrà connectar-nos al Mobile History Map, el projecte educatiu de mSchools on més de 3.000 estudiants d'arreu de Catalunya aportaran recreacions històriques en format vídeo de temàtiques relacionades amb "El lloc dels fets". La tercera ens facilitarà informació turística exhaustiva del voltant de cada monument.

"El lloc dels fets" és una producció de TV3 i Createl, dirigida per Jesús Font, en col·laboració amb l'Agencia Catalana de Patrimoni, l'Agència Catalana de Turisme, les diputacions catalanes i GSMA.


Dades de la publicació:
Vídeo DVBrip Xvid a 704x384 a 1300 kbits/s Qf=0,197 (98% del test de compressibilitat, en el primer episodi)
Àudio DVBrip Mp3 128kbits/s Abr Estèreo (Català)
Uns 25 minuts per capítol

El lloc dels fets 1x01 El misteri de la butlla - Monestir de Sant Pere de Rodes
L'11 de maig del 1370, mentre se celebra el primer jubileu al monestir de Sant Pere de Rodes, l'inquisidor general de la corona catalanoaragonesa, Nicolau Eimeric, inicia una investigació sobre un document que guarda el monestir. A l'edat mitjana un dels principals motius per viatjar era el religiós. En un moment en què el cristianisme era omnipresent, milers de persones peregrinaven per expressar la seva fe. Hi havia alguns llocs clau com Santiago de Compostel·la, Sant Pere de Roma, Jerusalem i Terra Santa. Però van proliferar per tot Europa nombrosos centres que, amb les seves relíquies, competien per atreure els fidels i les seves donacions. Un d'aquests va ser el monestir de Sant Pere de Rodes. Però l'11 de maig del 1370, mentre se celebra el primer jubileu, l'inquisidor general de la corona catalanoaragonesa, Nicolau Eimeric, inicia una investigació sobre un document que guarda el monestir. La investigació del document ens portarà a viatjar fins a l'illa de Sardenya i a Roma.

El lloc dels fets 1x02 Crueltat absolutista - Església de Sant Pere de Ripoll
Des de finals del segle XVIII, Espanya viu la crisi de l'antic règim amb l'absolutisme trontollant. L'any 1839, cinc-mil soldats carlins assetgen Ripoll liderats pel capità més cruel, el comte d'Espanya. Tot plegat marcarà el destí dels ciutadans de Ripoll.

El lloc dels fets 1x03 La foguera de les deïtats - Amfiteatre de Tarragona
Al segle III, l'imperi romà passava per un moment delicat. Les guerres, les catàstrofes naturals i la pesta van crear pessimisme entre la població. Mentrestant, el cristianisme guanyava adeptes i això no feia gens de gràcia als emperadors.

El lloc dels fets 1x04 L'arribada del nen Rei - Seu Vella de Lleida
El 12 de setembre de 1213, Pere el Catòlic, rei de la corona catalanoaragonesa, va morir en la batalla de Muret. Després d'aquest fet, els seus regnes es van trobar al límit de la fallida econòmica i a un pas d'una revolta nobiliària. Aquesta era una mala notícia per als càtars, per a Occitània i, sobretot, per a un nen que havia quedat orfe. Aquell nen es deia Jaume i estava cridat a ser el rei més important de la història de Catalunya. La corona catalanoaragonesa passava per un moment molt complicat. Semblava a punt de desfer-se com un castell de cartes, però tot i això, la Seu Vella de Lleida estava predestinada a acollir un gir històric crucial.

El lloc dels fets 1x05 Un mecenes desenganyat - Palau Maricel de Sitges
A la Catalunya de principis del segle XX, s'hi impulsen el catalanisme i la cultura; el Modernisme i el Noucentisme conviuen i el prestigi dels creadors catalans augmentava en el món de l'art. L'impuls cultural també arribava a través de la creació de la Mancomunitat, amb Prat de la Riba, les normes ortogràfiques de Pompeu Fabra, l'Institut d'Estudis Catalans d'Eugeni d'Ors... Tot plegat, per configurar el país i renovar-lo culturalment. L'any 1909 el pintor Ramon Cases va dur a Sitges al multimilionari americà Charles Deering, un home que havia de canviar la història de la ciutat.

El lloc dels fets 1x06 Sang a l'altar - Monestir de Sant Cugat
L'any 1343, Pere el Cerimoniós s'enfrontava amb una de les situacions més difícils del seu regnat: el regne de Mallorca no se sotmetia davant la corona catalanoaragonesa. El rei va decidir reconquerir-lo. Va envair Mallorca i el Rosselló, però les finances del país van quedar molt tocades per la guerra. A més, l'epidèmia de pesta de 1348 va provocar una gran mortaldat a tot Europa, també a Catalunya. La crisi econòmica era general, però l'Església seguia acumulant patrimoni, cosa que no agradava ni al rei ni als nobles. Aquesta situació va obligar a l'hereu de la família Saltells a demandar al monestir de Sant Cugat del Vallès.

El lloc dels fets 1x07 Els últims templers - Castell de Miravet
Els templers van ser els cavallers més poderosos de l'Edat Mitjana. Formada per frares i guerrers, l'Orde del Temple era una mena de braç armat de l'Església catòlica amb el mandat de protegir Terra Santa. Frontissa entre Orient i Occident, els templers van acumular riqueses fins a convertir-se en banquers de papes, emperadors, reis i nobles. Però tenir tants diners els va anar en contra. Felip IV, rei de França que tenia un gran deute amb els templers, va ordenar detenir-los i els va acusar d'heretgia. Jaume II va ordenar la detenció de tots els templers de la corona catalanoaragonesa. Sembla que la Santa Seu no li ho va ordenar. La cúria dels templers catalans es va tancar al castell de Miravet per evitar la detenció. Estaven disposats a lluitar fins al final.

El lloc dels fets 1x08 Història d'una obsessió - Fàbrica Asland de Castellar de n'Hug
Després de l'èxit de l'Exposició Universal i el fracàs de la pèrdua de Cuba, Catalunya viu una època de canvis. El catalanisme arrela, neix el Barça i l'aspecte del país es capgira i s'omple d'edificis artístics i de fàbriques gràcies al Modernisme i la segona revolució industrial. Però l'any 1902 el modernisme contrasta amb el clima social i polític: els sindicalistes són reprimits amb violència i Barcelona es converteix en la ciutat de les bombes. A més, Catalunya fa un tancament de caixes per les promeses incomplertes de Madrid. El govern espanyol declara l'estat de guerra. Mentrestant Eusebi Güell, Claudi López i Joaquim d'Abadal firmen un acord, convençuts que revolucionarà la història de la construcció a Catalunya. Acaben de signar la constitució de la cimentera Asland.
r5004 l’ha editat per darrera vegada el dia: dl. maig 22, 2017 19:20, en total s’ha editat 3 vegades.
"Deixeu que Catalunya sigui independent, i serà aleshores que posarem de bell nou la bandera de les quatre barres, la bandera catalana sense estels, sense blaus, però amb tots els honors. Ben alta, ben dreta i ben sola!"

Avatar de l’usuari
r5004
Entrades: 11749
Membre des de: dc. nov. 01, 2006 8:08

Re: [ed2k] El lloc dels fets

EntradaAutor: r5004 » dc. maig 10, 2017 20:07

Espai reservat, per si hi ha més temporades.
"Deixeu que Catalunya sigui independent, i serà aleshores que posarem de bell nou la bandera de les quatre barres, la bandera catalana sense estels, sense blaus, però amb tots els honors. Ben alta, ben dreta i ben sola!"

inuyasha000
Entrades: 101
Membre des de: dj. set. 29, 2011 23:01

Re: [ed2k] El lloc dels fets

EntradaAutor: inuyasha000 » dc. maig 10, 2017 21:48

gracies per pujar el programa :D

Avatar de l’usuari
r5004
Entrades: 11749
Membre des de: dc. nov. 01, 2006 8:08

Re: [ed2k] El lloc dels fets

EntradaAutor: r5004 » dl. maig 15, 2017 19:46

Afegit el setè.

El lloc dels fets 1x07 Els últims templers - Castell de Miravet
Els templers van ser els cavallers més poderosos de l'Edat Mitjana. Formada per frares i guerrers, l'Orde del Temple era una mena de braç armat de l'Església catòlica amb el mandat de protegir Terra Santa. Frontissa entre Orient i Occident, els templers van acumular riqueses fins a convertir-se en banquers de papes, emperadors, reis i nobles. Però tenir tants diners els va anar en contra. Felip IV, rei de França que tenia un gran deute amb els templers, va ordenar detenir-los i els va acusar d'heretgia. Jaume II va ordenar la detenció de tots els templers de la corona catalanoaragonesa. Sembla que la Santa Seu no li ho va ordenar. La cúria dels templers catalans es va tancar al castell de Miravet per evitar la detenció. Estaven disposats a lluitar fins al final.
"Deixeu que Catalunya sigui independent, i serà aleshores que posarem de bell nou la bandera de les quatre barres, la bandera catalana sense estels, sense blaus, però amb tots els honors. Ben alta, ben dreta i ben sola!"

Axtralian
Entrades: 14
Membre des de: ds. oct. 17, 2015 11:32

Re: [ed2k] El lloc dels fets

EntradaAutor: Axtralian » dt. maig 16, 2017 14:54

Moltes gràcies r5004! :)

Avatar de l’usuari
r5004
Entrades: 11749
Membre des de: dc. nov. 01, 2006 8:08

Re: [ed2k] El lloc dels fets

EntradaAutor: r5004 » dl. maig 22, 2017 19:19

El d'ahir:

El lloc dels fets 1x08 Història d'una obsessió - Fàbrica Asland de Castellar de n'Hug
Després de l'èxit de l'Exposició Universal i el fracàs de la pèrdua de Cuba, Catalunya viu una època de canvis. El catalanisme arrela, neix el Barça i l'aspecte del país es capgira i s'omple d'edificis artístics i de fàbriques gràcies al Modernisme i la segona revolució industrial. Però l'any 1902 el modernisme contrasta amb el clima social i polític: els sindicalistes són reprimits amb violència i Barcelona es converteix en la ciutat de les bombes. A més, Catalunya fa un tancament de caixes per les promeses incomplertes de Madrid. El govern espanyol declara l'estat de guerra. Mentrestant Eusebi Güell, Claudi López i Joaquim d'Abadal firmen un acord, convençuts que revolucionarà la història de la construcció a Catalunya. Acaben de signar la constitució de la cimentera Asland.
"Deixeu que Catalunya sigui independent, i serà aleshores que posarem de bell nou la bandera de les quatre barres, la bandera catalana sense estels, sense blaus, però amb tots els honors. Ben alta, ben dreta i ben sola!"


Torna a “Sèries”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: Bing [Bot] i 1 visitant